Monkeybiz

Shirley Fintz begon een aantal jaren geleden een nonprofitbedrijf, genaamd Monkeybiz, om arme vrouwen uit de buurt aan een baan te helpen. De organisatie heeft nu 450 vrouwen in dienst en wordt naast Shirley geleid door Barbara Jackson en Mathapelo Ngaka. ‘Ik ben ooit begonnen samen met mijn huishoudster. We hadden niet verwacht dat het zo’n groot bedrijf zou worden. Alle vrouwen die bij onze organisatie werken, wonen in de townships van Kaapstad. Via Monkeybiz hebben ze werk en zorgen ze dat Afrikaanse tradities (zoals het maken van kralen poppen) blijven behouden. Elk popje is uniek’, vertelt Shirley in een interview voor 101 Woonideeën.

8 gedachten over “Monkeybiz

 1. Králenpopjes…ik dacht eerst gebreid!
  Ze zien er grappig uit.
  Zal eens bladeren in de bieb.
  leuk initiatief overigens.

 2. Wat een mooie leuke gekke poppen zeg! Zou er best een [of -even hebberig- meer] van willen hebben!
  Marlies

 3. Zie je die grootste pop die een kleintje in de armen houdt? Prachtig. Een heel leuk en goed project!

 4. Mooi initiatief, grappige poppetjes.
  Doen mij denken aan de zuid amerikaanse wikkelpoppetjes uit de wereld winkel. Alleen zijn die minimini van een paar centimeter en nog kleiner.

 5. Een mooi initiatief. Leuke poppen. Ik was vorig jaar in Kaapstad, er is daar en in heel Zuid-Afrika veel armoede. De werkloosheid is groot en de tegenstellingen groot. Het minimumloon is 50 eurocent per uur. De bevolking probeert met zelfgemaakte spullen, waaronder veel kraalwerk een beetje geld te verdienen. Ze staan hun waar bij de verkeerslichten te verkopen. En overal waar veel toeristen komen natuurlijk. Ik heb deze poppen niet gezien. Jammer.
  Margriet

 6. @marian’ne m, de kleine gelukspoppetjes zijn erg leuk om bij een cadeutje te doen. Bijvoorbeeld op het pakpapier plakken.
  @Margriet, als je armoede hebt, probeer je alles om maar een beetje geld te kunnen verdienen.
  Ik denk dat deze poppen niet op straat verkocht worden.

 7. vrolijke poppetjes. zet die in in donker hoekje van je huis .lichtje er boven en het gaat leven Ze zijn enig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *