Doorstart Oilily


Op 3 april 2009 las je in deze log verontrustende berichten over Oilily. Terecht. Op 6 april 2009 werd door de rechtbank van Amsterdam het faillissement uitgesproken over de Oilily winkels, net als over Oilily Holding B.V., Oilily Sourcing B.V. en Oilily B.V. Op 1 mei 2009 werd bekend dat de oprichters Willem en Marieke Olsthoorn het merk en de merkactiviteiten hebben gekocht. Drie van hun vier kinderen zijn druk bezig met de vorming van een nieuw bedrijf rond het merk Oilily. Geert Olsthoorn, krijgt de zakelijke leiding. De jongste zus Sophie zal de meer interne taken op zich gaan nemen. Haar echtgenoot Gijs de Kogel zal de marketing en communicatie van het merk voor zijn rekening nemen.
Dochter Brecht Olsthoorn is momenteel als oprichter/designer verbonden aan het kindermodemerk Room Seven. Mogelijk zal zij, naast haar werk bij Room Seven, ook als designer bij Oilily aantreden.

Bij dit heugelijke nieuws hoort een bloemetje, en wel van Oilily. Op de foto is een detail van een T-shirt te zien, gedragen door Eline toen ze maat 164 had.
Eline droeg dit T-shirt toen zij een bezoek bracht aan de oogarts (Italiaan). Hij vond het een prachtige afbeelding, het deed hem aan Italië denken.

16 gedachten over “Doorstart Oilily

 1. Prachtige kinderen die mooie kleren dragen van Room Seven. Maar er staan geen prijzen bij.

 2. @Margriet, ja jammer, net als bij Oilily zal je diep in de buidel moeten tasten. Het beste is om op de uitverkoop te wachten!

 3. Eén en al fleur en kleur .
  En prachtige motieven . Ze zijn wereldwijd bekend .
  Heel jammer als familie bedrijven moeten verdwijnen en wanneer het een beetje lukt om toch nog een nieuwe start te maken dan is dat mooi .
  En zal het een duur merk blijven , of kunnen ze zich ook meer op de de wat minder gevulde beurzen richten .

 4. Deze familie die vecht voor hun merk OILILY wens ik erg veel sterke in deze tijd met het voortzetten van hun merk. Hopelijk dat ze een concept vinden dat ze kunnen blijven bestaan.
  Misschien zich richten op wat goedkopere kleding zodat er een grotere groep dit kan kopen.
  De Italiaanse oogarts keek verder dan de ogen en zag dit prachtige kleurrijke plaatje op de shirt van Eline.
  Wat een mooie kleuren en de merknaam is in de potten verwerkt op een speelse manier.
  Elma

 5. Fijn dat het merk blijft bestaan.
  Ik gebruikte het boek van Marieke Olsthoorn ‘Over Kinderkleren’ als inspiratiebron om bijna alle kleren voor mijn kinderen te naaien. Ook ging ik graag naar de Oilily dump in Alkmaar voor echte Oililystoffen en goedkope b kwaliteit kleding. Zo bleef het voor mij betaalbaar maar was ik zelf ook creatief er mee bezig.Ik vind hun prints op de stoffen erg mooi en de kwaliteit van de stoffen is voortreffelijk. Het gaat niet af en de kleur blijft geweldig!

 6. ik ben wel blij met het bericht. net als tijm leverde oilily veel inspiratie bij het zelf maken van kleren. ik ben ook een paar keer naar de oilily dump in alkmaar geweest om stoffen te kopen (o.a. stof voor de gordijnen in onze woonkamer. en in de uitverkoop kon je toch ook vaak kleren voor een betaalbare prijs kopen die inderdaad zo goed van kwaliteit waren dat ze heel lang gedragen konden worden.

 7. Knap om in deze tijd een doorstart te maken met een merk dat toch in het hogere segment ligt. Ik wens Oilily veel succes !

 8. Ze zullen het niet gemakkelijk krijgen met een doorstart, maar opgeven is waarschijnlijk nog moeilijker voor ze.
  Groetjes
  Ines

 9. Positief bericht, heel goed dat de familie zich om dit merk schaart, dat bevestigt ongetwijfeld de familieband nog eens. Brecht Olsthoorn stond laatst nog in een woontijdschrift met de inrichting van haar huis.

 10. Gelukkig….goede berichten over één van mijn favoriete kledingmerken! Wat een geweldige inzet toont de familie Olsthoorn om de firma in stand te houden.
  Ook voor mijn portemonnee is het te duur om de kleiding te kopen, maar als ik maar in de buurt van NoordHolland ben staat de outlet van Oilily altijd op de lijst.
  Heb ooit het boek ‘over kinderkleren’ van een vriendin gekregen omdat ik kleding voor haar 3 kinderen naaide en nog altijd is het een inspiratiebron voor de kleding en de quilts die ik nu maak voor de kleinkinderen van m’n zus.

 11. Ook in Lelystad kun je Oilily in de Batavia stad vinden. Nu moet ik zeggen je moet het wel treffen. De afgeprijsde kleding is dan nog niet goedkoop. En kwaliatief zit er ook veel verschil in.

 12. Inspirerende kleding.
  Heb nooit wat van (kunnen)kopen.
  Had graag zulk soort stoffen willen kopen.
  Vroeger maakte ik veel kleding die niet onder deed voor olily of andere dure merken.
  Net weer eens een Knippie gekocht om wat leuks uit te maken voor kleindochters.

 13. De ontwerpen van Oilily zijn prachtig, maar het prijskaartje dat eraan hangt is voor velen veel te hoog. Ik kocht alleen kleding in de uitverkoop, zoals de meesten dat deden/doen. Zelfs de tas van Oilily kocht ik in de uitverkoop.

 14. Gisteravond moest ik werken. Had een t-shirt van Oililiy aan. Kreeg van bezoek daar reactie op. Deze dame werkt in de wereld van advocatuur. Ze kon mij vertellen dat het afgelopen is met de winkels van Oilily. De overname gaat niet door. Dus geen doorstart meer voor deze mooie kleding. Helaas.

 15. hallo,
  mooie site!!!!!
  Ik kom vanuit Belgie,graag zou ik vernemen of die outlet in alkmaar nog bestaat en of je er nog stofjes kan kopen?
  ik vind die stofjes heel mooi!
  bedankt alvast,
  lia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *