Geboortemerklapje voor Geesje

In deze log maakte je voor de eerste keer kennis met Trees van Praag. Hierna volgden meerdere logjes met afbeeldingen van de mooiste borduurwerken van deze gedreven borduurster. Voor een 50-jarig huwelijksfeest maakte Trees dit kleine, maar o zo fijne merklapje. Knottedoeken zag je voorbijkomen. Een mini-merklapje voor Eline, en zelfs voor een gelukkige persoon die haar lezing bezocht, borduurde Trees een lapje. En nu dan dit geboortemerklapje voor Geesje, het zusje van Liselotte en Max.

Trees houdt ervan om teksten te borduren op haar lappen. Voor dit lapje koos ze het volgende gedichtje:

Toen het kindje op de wereld kwam

Al uit haar donker hoekje

Toen dronken de vrienden wijnkandeel

En wonden haar in een doekje


18 gedachten over “Geboortemerklapje voor Geesje

 1. Wat een lief merklapje. Maar je hebt een klein typfoutje gemaakt denk ik, want ze dronken geen wijnkaneel, maar kandeel. Wat ben ik pietluttig, ik ga nu de andere lapjes even bekijken en dan naar bed.
  Margriet

 2. @margriet, haha, natuurlijk moet het wijnkandeel zijn! Ik ga het snel aanpassen!
  Goed dat je me op de vingers tikt. De logjes moeten foutloos geschreven zijn!

 3. @Trees, wat heb je een heerlijk herkenbare stijl, al voor dat ik Berthi’s tekst las, kon ik jouw hand herkennen! @Berthi, wat heerlijk dat je ons op deze druilerige maandagmorgen met zo’n mooi merklapje mag verwelkomen!

 4. Wat heerlijk om dit op deze regenachtige dag weer allemaal te lezen. Prachtige lappen.

 5. Vooral het randje met hoekverwerking spreekt mij erg aan, erg mooi.
  elma

 6. Net als Maaike herken ik haar ‘hand’ en zocht snel haar naam voor bevestiging.
  Fijn om weer van Trees haar werk te zien.
  Ik (((zwaaaii))) even naar haar.
  Wat een lief lapje.
  Idd een mooie rand en leuk rijm.
  En die groeiende kinderbolletjes, grappig.
  De beschuit met muisjes zo hap-klaar.
  Een lief cadeau voor een nieuw mensenkindje !!

 7. Wat een prachtig geboortelapje!
  Kleuren, compositie en details, ik vind het helemaal passend! Komplimenten voor Trees!

 8. 13-11-2008…toen werd mijn man 64 jaar. Hij kreeg in 1944 echter niet zo’n mooie lap!

 9. In sneltreinvaart ben ik langs al haar maaksels gegaan . Het is inmidels al een hele collectie , die te bewonderen is . Maar die is dan uitgewaaierd naar alle windstreken , waneer het echt juweeltjes van geschenkjes zijn voor allerlei gelegenheden . Prachtig en heel fijn borduurwerk .

 10. De hand van Trees is voor velen van ons herkenbaar.
  Leuk toch dat iedereen zo zijn eigen stijl heeft, en dus herkenbaar.
  @Mieke S, voor sommige mensen is 13 een geluksgetal en anderen vinden het een ongeluksnummer. Voor jou is het getal 13 alleen maar positief, net als voor Geesje.

 11. Dit is drie keer mooi: mooi om te maken, mooi om te geven, mooi om te krijgen en mooi om te zien…..dat is vier keer! ;-))
  Grappig die kinderkopjes in wording, dacht eerst aan de 9 maanden, maar het zijn er maar acht!
  Haar andere werken zijn ook schitterend.
  Wat fijn om dit te mogen zien.

 12. 13-11. Berthi, ik heb mijn man vaak voor de gek gehouden met zijn geboortedatum! Ongeluksgetal en gekkengetal bij elkaar. Laat hij nou een heel normaal mens zijn….

 13. Dat vind ik toch zo knap, zelf een merklap bedenken en maken, ik vind de merklappen van Trees ook zo herkenbaar en dichtbij het leven van nu staan, erg mooi!

 14. Wat een lief lapje is dit. Ik heb nog even terug gekeken bij de logjes die je aangaf. Geweldige borduurster!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *