Pour l’Amour du Fil

Van 24 tot 26 april is er in Nantes een grote textielbeurs: Pour l’Amour du Fil. Niet naast de deur voor ons, maar ik vind de uitnodigingskaart de moeite waard om te laten zien. En… zie je net als ik een bekend borduurwerk op de kaart? Linksboven staat een werk van Tilleke Schwarz afgebeeld.
Nu ik het toch over Tilleke heb, kan ik je vertellen dat haar website is vernieuwd en dat voor het eerst werk van haar te koop is.

21 gedachten over “Pour l’Amour du Fil

 1. Prachtig haar borduurwerken. die minaturen vind ik erg leuk. het borduurwerk dat jij laat zien vind ik wat triest. lees over doo en doogereden. Kan de tekst niet goed lezen. Maar het zal over de twee mensen gaan die op de afbeelding staan.

 2. Goed gezien, Marijna. Dat borduurwerk uit 1988 heet In memoriam en gaat over allerlei mensen in mijn omgeving, die in dat jaar overleden. Er wordt ook één persoon genoemd die ziek is en die wat later is overleden.
  Dit borduurwerk en nog een paar andere zijn trouwens binnenkort te zien op een groepstentoonstelling bij galerie help u zelven in Winterswijk.
  Hartelijke groet,
  Tilleke

 3. @Marijna, borduren is een goede rouwverwerking. Dit heb ik al van meerdere mensen gehoord. Borduren geeft rust in je hoofd.
  @Tilleke, door het kleurgebruik en de rust die het borduurwerk uitstraalt, vind ik het erg mooi.

 4. Mooi zo’n beurs !!!
  Inderdaad een béétje té ver voor mij !!;-))
  Leuk dat Tillekes werk daarop staat.
  En daar te zien is neem ik aan.
  En mooi dat het te koop is, heel ‘eigen’ stijl.
  Heb een blik geworpen op haar ‘vernieuwde’ site, leuk.
  Ja, borduren(handwerk) troost.

 5. Op de tentoonstelling in Nantes zullen wij wel niet komen, toch genieten wij een stukje mee van deze tentoonstelling. Verdriet verwerken, door verlies of ander leed daar werkt ons vak of hobby enorm aan mee. Het geeft een rust, ook al is het vaak moeilijk om de draad weer op te pakken. Door met je handen bezig te zijn haalt het de muizenissen uit je hoofd.
  elma

 6. @marian’ne m, jij was vroeg op! :-))))
  @Elma, via de website en de links van Pour L’Amour du Fil kunnen we veel moois bekijken.

 7. Er zijn een aantal Nederlandse standhouders op deze beurs en uit het buitenland bekende namen. Zo jammer dat het zo’n 1000 km rijden is.

 8. Wat een bijzonder mooie en leuke website heeft Tilleke. Ik bewonder haar vrije geest in haar werk en zeker ook de humor die eruit spreekt. Geweldig dat haar werk ook te zien zal zijn in Nantes, voor degenen ons ons die daar naar toe gaan.

 9. mooi werk van Tilleke ,maar Winterswijk en Nantes zijn te ver. dus leve Berthi en haar weblog zien we van alles wat.

 10. mooi werk van Tilleke ,maar Winterswijk en Nantes zijn te ver. dus leve Berthi en haar weblog zien we van alles wat.

 11. OOOhh daar is Sjaan heen van Ingrid…wat een mooie uitnodiging….
  mooi,maar droevig werk van Tilleke…

 12. Daar zou ik best wel eens rond willen lopen. Maar toch maar virtueel, is ook beter voor mijn portemonnee ;-))

 13. berthi het wordt hoe langer hoe gekker: ook hierover had ik al een kort logje geschreven maar nog niet gepubliceerd! en dat terwijl je toch heel veel kilometerjes van mij verwijderd bent …

 14. Niet alleen het verwerken van een verlies kun je borduren, ook voor een nieuw leven. Vanmiddag voor een nichtje dat een dochtertje had gekregen een slab geborduurd met de naam Laura. Alle neefjes en nichtjes waar een baby wordt geboren krijgen zo’n slab. Er zijn er nog twee op komst en ben benieuwd welke naam ik dan weer mag borduren. Al deze namen heb ik opgeslagen, zodat ik er zo een kan afdrukken. Cursisten die oma worden, bellen altijd heel snel om de naam door te geven zodat ze de volgende dag naar hun kleinkind gaan met de geborduurde naam op de slab.
  elma

 15. lijkt me een erg mooie beurs, ik las er al over bij Liezbeth (crownstitches). voor het moment te ver, te veel andere dingen om te doen. Maar je weet nooit of ons pad daar nog eens heen leidt. Helaas ken ik borduren niet als rustpuntje 😉 muziek maken wel, dan kan ik echt maar op één ding focussen. Tijdens het handwerken zet ik juist vaak dingen op een rijtje, zowel de nuttige als de fraaie, dus een echte afleiding is het niet bij mij.

 16. @lheurebleue, dat meen je niet!!!
  Ik kan je nu met zekerheid zeggen dat ik net een logje heb geplaatst dat jou niet bekend zal voorkomen!:-)))
  @supergoof, ik als het op je blog. Hartstikke leuk!
  @elma, mooie traditie!

 17. Dit vind ik op bijzondere wijze bordurend vertellen en herdenken in vele steekjes bijeen gebracht .

 18. Hallo allemaal.
  Ik moet een analyse maken over het werk ‘Rood’ van Tilleke Schwarz.
  En ik vroeg me af of er sprake is van symbolisch kleurgebruik?
  Groetjes Chara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *