Quilttentoonstelling in Den Haag

In een reactie vertelde Gerrie over haar bezoek aan de quiltexpositie in Den Haag. Ze maakte een paar foto’s van prachtige quilts en vertelt het volgende: ‘In gedachten ga ik nog even langs de verschillende quilts die ik vorige week zag op de tentoonstelling van Marijke van Hesse. Gehouden in een mooie grote ruimte, opgehangen tussen de meubels en over tafels gelegd van Star Stijlmeubelen in Den Haag. De quilts zijn door verschillende dames gemaakt. Er waren prachtige quilts te zien in fijne kleuren en klassieke patronen. Ook heel kleurig en zeer modern op donkere ondergrond.
Er waren verschillende technieken gebruikt. Sommige quilts in het geheel nogal donker en dan heb je natuurlijk minder contrast. Hele lieve kinderquiltjes in tere kleuren.
Bij de meeste quilts gelukkig uitgebreide uitleg over materiaal en eventueel machinaal en of handmatig gemaakt. Dat is toch erg prettig om uitvoerig uitleg te krijgen. Echt belangrijk voor maaksters om daar aan te denken. Ik vind het altijd een prachtig resultaat geven, wanneer er handgequilt is. Het kan nog zoveel toevoegen aan het patroon. De machinale quiltpatronen zijn meestal all-over patronen en dat kan soms afbreuk doen aan de gepatchte top. Jammer dat ik niet meer foto’s heb kunnen maken. Stond ik voor een prachtige quilt, driedelige panelen, donkere ondergrond met fel gekleurde klaprozen, geappliqueerd en toen gaf de camera aan vol te zijn. Ik kan zeggen dat de werkstukken van grote technische kwalitiet waren.Marijke van Hesse heeft een prachtige collectie stoffen, maar helaas geen webwinkel. Na de rondgang hebben we nog een gezellig rondetafelgesprek gehad met Marijke en andere quiltende dames. En het gesprek ging natuurlijk voornamelijk over de plannen voor de quilt cruise van volgend jaar. Dat is ook weer een hele organisatie en dan gaat er natuurlijk een kraam met stoffen mee. Eigenlijk is het rondetafelgesprek veel te kort, er is nog zoveel te vragen. Want over quilten raak je immers nooit uitgepraat.’

9 gedachten over “Quilttentoonstelling in Den Haag

 1. Geweldig dat je een paar foto’s hebt kunnen maken. Beter iets, dan niets!
  Je zult genoten hebben van al die prachtige quilts. Het waren er tenslotte aardig wat, zoals je al eerder vertelde.

 2. Gerrie@ de paar fotos die je hebt kunnen maken geven wel een beeld van de diversiteit van deze tentoonstelling. Door dat je gebruik kon maken van de meubeltoonzaal had je ook de gelegenheid om zittend alles goed te bekijken. Marijke Hesse heeft een erg mooie site met fotos van de nieuwe collectie stoffen. Panels voor de kinderkamer, die je alleen maar door hoeft te quilten. Er zijn stofjes bij die jammer zijn om door te knippen, kun je zo aan de muur hangen.
  Gerrie ga je volgend jaar met je lappen en Marijke Hesse ook de boot in?
  elma

 3. jammer dat de tentoonstelling al voorbij is. En die winkel van Marijke van Hesse is een tripje naar rotterdam waard.

 4. Wat is er veel moois te zien op de diverse tentoonstellingen en vooral prachtige quilten.

 5. Gerrie, wat fijn dat je daar bent geweest en hebt kunnen genieten van al dat moois.
  Jammer van het toestel, maar deze thuisblijver heeft toch een mooie indruk gekregen door jouw schrijven en foto’s.
  Wat je zegt over het machinaal quilten lijkt mij ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *