Glossy Donald Duck

Donald Duck en zijn tweelingzus Dumbella Duck zijn op 13 maart 75 jaar geworden. Reden tot een feestje. Als bekende Bn’er dien je tegenwoordig je eigen glossy te hebben. Linda, Felderhof, Matthijs, Youp, Catherine… en nu is de beurt aan de bekendste eend, Donald Duck.

De DONALD wordt een Donald Duck voor volwassenen, die hen laat meekijken door de ogen van de beroemde stripeend. Hij zal dan ook niet in Duckstad, maar in zijn ‘echte’ wereld getoond worden. Zo wordt de beroemde stripeend neergezet in een smoking en bevat het blad ‘mannen-onder-elkaar’ items, dus aandacht voor: vrouwen, sport, mode, auto’s, food, crime en art.

Peter R. de Vries, Ruud Gullit en Georgina Verbaan en enkele bekende striptekenaars werken mee aan de bijzondere uitgave.

De glossy is vanaf 4 juni te koop en telt 148 pagina’s.

17 gedachten over “Glossy Donald Duck

 1. Lijkt me leuk, dan is het toch wel de oudste met een Glossy. Dumbella Duck kom ik niet meteen plaatsen, maar ik zag dat het de moeder van Kwik, Kwek en Kwak is.

 2. Donald Duck@ het zal in 1954 zijn geweest dat wij thuis de Donald Duck kregen. Er werd altijd om gevochten wie hem het eerst mog lezen. Nu 55 jaar later geniet je nog van alle informatie over zijn familie. Een tijdje terug kwam de kleinzoon met de DD aan. Oma: kantklossen staat in Donald Duck.
  In de agenda zetten 4 juni Glossy DD.
  elma

 3. Heel wat Donald Duck zijn bij ons stuk gelezen. Zowel letterlijk als figuurlijk. Mijn moeder kocht op de rommelmarkt stapels Donald Ducks en mijn kinderen kregen ze dan voor achter in de auto. Dik ander half uur moesten ze in de auto zitten als we weer naar huis gingen. Dus de Donald Ducks werd van voren en naar achteren gelezen. Vaak bond ik de bladen samen dan hadden ze een boek ervan. Een poosje geleden vroeg ik nog aan de jongens “Kunnen die bladen weg ?” In koor kreeg ik als antwoord `NEE`

 4. STRENG VERBODEN waren bij mij thuis vroeger stripboeken. Ik kende Donald Duck van horen zeggen toen mijn kinderen een abonnement kregen en toen was ik er zelf te oud voor!
  Ik ga die glossie dus eens bekijken.

 5. grappig
  ik herken me soms wel ernstig in het ongeduldige gedrag van deze eend….
  ook de slapeloze nacht met de wekker is herkenbaar en het uit zijn vel springen al kwakend hahahahahh…erg leuk!

 6. Dat wordt inderdaad een eenmalige aanschaf va Donald, strips waren uit den boze vroeger thuis, dDAN LEER JE NOOIT LEZEN, was het excuus- en ik heb dat kennelijk ook mijn kinderen zo bijgebrahct. Stripverhalen kwamen was over devloer met Asterix. DS ging vaak naar buitsnuis wedstrijden en dan moest er lectuur mee voor de avonden

 7. Dat wordt inderdaad een eenmalige aanschaf va Donald, strips waren uit den boze vroeger thuis, dDAN LEER JE NOOIT LEZEN, was het excuus- en ik heb dat kennelijk ook mijn kinderen zo bijgebrahct. Stripverhalen kwamen was over devloer met Asterix. DS ging vaak naar buitsnuis wedstrijden en dan moest er lectuur mee voor de avonden

 8. De eerste Nederlandse DD kwam uit op zaterdag 25 oktober 1952. Mijn geboortedag. Met het 50 jarig (Nederlands) bestaan kregen de leden die ook Sara of Abraham zagen een felicitatie. Met het 55-jarig bestaan heb ik een mailtje gestuurd naar de redactie. We zijn nl. nog steeds lid. Toen kreeg ik een leuke reactie terug. DD heeft voor mij dus een speciale betekenis. De glossy zal ik dan ook zeker kopen.
  En Mieke voor de DD ben je nooit te oud.

 9. Voor Donald Duck ben je inderdaad nooit te oud. Geen idee hoeveel jaren dit blad al bij ons in de brievenbus valt, maar elke week, tegenwoordig op vrijdag met de TNT post, ligt er weer een nieuw nummer op de deurmat.
  Alle nummers worden bewaart. Stapels liggen op de slaapkamer van Matthijs.
  Ik verwacht dat de glossy snel uitverkocht zal zijn. Dus… op 4 juni in een rap tempo naar de kiosk!:-)
  @emas, erg leuk om op zo’n speciale dag jarig te zijn!

 10. wij hadden vanaf dat 1 de Dondald Duck, niet voor mijn broer en mij………..voor mijn vader…….die heeft hem tot zijn dood toe altijd als eerste gelezen, daarna mochten wij ๐Ÿ˜‰
  Groetjes
  Ines

 11. Zelden of nooit gelezen.
  Wel met de kinderen de teken films ‘mee’gekeken(luisterd), van die herrie stemmetjes ๐Ÿ˜‰
  Mijn neven waren lid vroeger en daar las ik alleen de verhaaltjes die over de honden gingen, rakker en de dalmatiers.
  Mijn kinderen lazen ze wel, kochten ze los of kregen stapels via via.
  Schoonzoon leest ze nog steeds en is lid. Elke verjaardag krijgt hij de dikkere strips extra.
  Wanneer de grotere kleinkinderen komen, die geen lid zijn, hollen ze het eerste op de DD af.
  Want die stapels heb ik wel bewaard ;-))

 12. Heel vroeger kochten we ze af en toe los bij een piepklein boekhandeltje om de hoek. We kregen dan soms een kauwgombal erbij en soms niet. De mevrouw van de winkel was een kreng!
  DS heeft al een aantal jaren een abonnement, maar dat gaan we nu stopzetten, hij leest de DD nauwelijks meer…
  En zijn vader en moeder kijken er zelden in, dus…

 13. Wat een heerlijke tijd was dat toen de jongens klein waren en ieder weekend vochten om de nieuwe DD. We hebben altijd genoten van de verhalen. Of ik deze uitgave koop weet ik nog niet, ik ben niet zo dol op de BN’ers die ik overal en nergens tegenkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *