Rubriek: Mijn stijl

Volkskrant magazine heeft de rubriek Mijn stijl. Elke week mag een persoon zijn/haar stijl onder de aandacht brengen. Vandaag is Jacky Mol (48), vormgever, aan het woord:

‘Tijdens mijn reis door Japan zag ik op straat alleen vrouwen met hoge sokken en ik was direct om. Ik ben een textielliefhebber; het precieze borduursel en de ragfijne naden maken deze sokken voor mij onweerstaanbaar. Met streepjes, dieren of aparte dessins op de hiel, ik vind ze allemaal even mooi. Dus koop ik er nogal wat. Zonder daarbij aan mijn man of vriendinnen te vertellen wat ze kosten – dat durfde ik tot nu toe niet.’

‘Mijn sokken zijn van Antipast, een Japans merk dat ze verkopen bij Jan Jansen op het Rokin in Amsterdam. Mijn schoenen zijn van United Nude, het merk van Rem D. Koolhaas. Ze hebben een hak van 8 centimeter maar zitten desondanks heerlijk. Mijn rok is van Vanilia, ik wilde hem eigenlijk weggooien maar bedacht me toen ik zeven jaar geleden het geborduurde schilderij zag. Dat was namelijk precies wat de rok nodig had. Het doek heb ik meteen uit zijn gouden lijst gehaald en gewassen, zodat ik het op mijn rok kon stikken. Verder een lichtroze bloesje en een beugel met elastiekjes in drie verschillende kleuren blauw.’

Foto: Victor Bergen Henegouwen

19 gedachten over “Rubriek: Mijn stijl

 1. Tja, zo’n schilderij op je rok….dat noem ik durven.
  Mij zie je er niet mee lopen in ieder geval!

 2. Het is heel gedurfd, ik mag dat wel! Erg origineel!
  Zelf zie ik me niet zo snel met zo’n rok lopen!:-)

 3. Niet mijn stijl, maar zo te zien voelt zij er zich wel goed in.
  Een beugel was in onze jeugd iets om te haten, om verdrietig over te zijn. Nu is het blijkbaar inmiddels een modeaccessoire geworden.

 4. In japan lopen ze veel meer in het “meisjescultuur” rond. Nu zijn de vrouwen daar ieler gebouwd en de kleding staat hen stukker beter.
  Vorige week een borduurpatroon bij Elma besteld. Na wat heen en weer gebel en gemail wordt het stof door mijn eigen “postbode” gebracht. En als het borduurpakket dan eindelijk klaar is komt het niet op mijn rok. Daar ben ik van overtuigd. Maar wanneer het af is daar durf ik geen antwoord op te geven. Ik wil het maken voor onze 25 jarige huwelijk. Dat is al in september. Dus dat wordt hurrie op. Misschien krijg ik van mijn baas een paar weken extra vrij. Zou ik wel willen.

 5. die sokken zijn prachtig. maar met een schilderij op je dijen lopen is iets wat je alleen maar in amsterdam doet in het kader van “m’as tu vu?” – kijk mij eens!

 6. Wat ben ik lekker aan het shoppen geweest en alles on-line. Genoten van alle mooie site’s. De nieuwe mode voor het hele jaar aangeschaft en ook die leuke sokjes in verschillende kleuren. Jeans in verschillende modellen. De versieringen moet ik nog uit hun lijst halen. Voor mijn rokje neem ik de Nachtwacht maar, die staat toch maar op zolder.
  Heerlijk om zo iets te bedenken.
  Mijn winkelwagentje heb ik maar weer leeggehaald, ze hadden niet de juiste maat.
  elma

 7. Zoals ze daar staat lijkt het alsof ze gewoon dat borduurwerk voor haar houdt .
  Ik zou daar een tas van maken , dan heb je iets heel bijzonders .
  Zit al te denken hoe dat is te verwerken , want aan één zijde alleen het borduurwerk , dan wordt het wel erg groot .
  Gewoon dubbel vouwen , niet doen dan is het onderste gedeelte op z,n kop aan de achterkant .
  De schoenen en kousen zijn wel apart en passen goed bij elkaar .
  Het voorblad van de schoenen valt erg mooi .

 8. Ja, Gerrie dat dacht ik ook even, ze houdt het gewoon vast! Het idee om borduurwerk op je rok te stikken had ik ook lang in gedachten, vervolgens komt er dan niets van, maar okee, deze ‘geborduurde dame’ heb ik wel al diverse keren op tassen genaaid, dat staat ook erg leuk!

 9. Leuk logje, maar ik geloof niet dat ik me zo happy zou voelen in een dergelijke outfit. Wel leuk, dat deze mevrouw deze combinatie uitkiest. Het zijn stuk voor stuk aparte kledingstukken en in zijn totaliteit helemaal!

 10. Het idee van een borduurwerk op de rok of ander kledingstuk is leuk maar ik zou het toch op een andere manier hierin verwerkt hebben.

 11. Van de week zag ik een reportage over de Japanse mode die men op straat zoal tegenkomt en ik vond het geweldig!
  De sokken zijn prachtig en de schoenen vind ik ook geweldig mooi.

 12. Graag zou ik willen weten waar je die schoenen kan kopen. Zien er geweldig uit.

 13. @hanneke poot, Google biedt wederom uitkomst. Dit lees ik net:
  De schoenen zijn te koop via de website van United Nude en o.a. bij LaBeufShoes op de Amsterdamse Zeedijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *