Het einde van Oilily?

Oilily kom je overal tegen. Het zijn met name de kleurrijke sjaaltjes en tassen die het erg goed doen. Dit is te mager om hier je omzet mee te halen. Het gaat al langer niet goed met Oilily. Afgelopen week heeft Oilily uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. Hiermee willen ze de boekhouding verder op orde brengen.

Twee weken geleden werd het bedrijf overgenomen door Age Hollander en Lea Ward. Grootse plannen werden aangekondigd. Drie winkels moeten er geopend worden in Amerika, in Japan is net een grote winkel geopend. Ook wordt er gedacht aan uitbreiding in Nederland. Maar sinds afgelopen dinsdag zit de deur op slot bij sommige filialen.
‘Vanaf nu zijn vrijwel alle Oilily Stores weer geopend’, lees ik net op de website. Het moge duidelijk zijn, het is onrustig bij Oilily.

Oilily werd in 1963 opgericht door Marieke en Willem Olsthoorn. In 1992 schreef Marieke Olsthoorn-Roosen een boek over Oilily kinderkleding.

28 gedachten over “Het einde van Oilily?

 1. Ik las het gisteren ook in de krant. Jammer dat sommige dingen zo gaan, Maar wie weet hoe het toch nog goed gaat komen. Mijn dochter en schoondochter zijn beiden grote Olilly fans!

 2. Jammer dat er weer wat verdwijnt.
  In de tijd dat onze dochters klein waren was er nog geen Oilily kleding. Dat zou toch niet gekocht worden, alle kinderkleding werd zelf gebreid en genaaid.
  Bij het nakijken van de oude logjes over Oilily las ik ook dat Berthi altijd een gevecht voerde met haar naaimachine. Berthi in de bokshouding met haar oude PHAFF, ik zie het al helemaal voor me. Hindert niks hoor, je hoeft niet alles te kunnen.
  We genieten elke dag van je logjes over textiel en nog veel ander onderwerpen ter lering en vermaak.
  elma

 3. We zijn zo gewend aan de bekende bedrijven met hun zo eigen design .
  Wanneer er plotseling financiele problemen opduiken krijgen we toch een beetje de schrik , want het is zo jammer wanneer er weer iets bekends gaat verdwijnen .
  We zijn met z,n allen terecht gekomen in een moeilijke tijd . We kunnen best allemaal met wat minder toe , maar het ergste is wel wanneer bedrijven moeten sluiten en er veel mensen zonder werk komen .
  Laten we wel optimistisch blijven en misschien valt het voor velen nog mee !
  Ik vraag me ook af hoe het zou zijn bij Brechje , dochter van de Olsthoorn,s .
  Zij heeft immers een erg leuke zaak , was het niet voor kinderen ?
  Ik herinner mij iets van Kinder quiltjes die ze ook verkocht .
  Ergens heb ik een knipsel bewaard over haar winkel .

 4. Oilily beoon in de tijd van mijn kleinkinderen en er werd heel vrolijke kleding gemaakt. Jammer dat het nu weer “verdwijnt” hoop van niet Gun niemand de ellende van het verliezen van je bedrijf en de werknemers, Er zijn dan altijd weer zoveel aanhangers die meegaan in de ellende

 5. Dat vind ik echt jammer, niet omdat ik zoveel Oilily-spullen koop, maar omdat deze firma jaren geleden heel gastvrij hun deuren van het hoofdkantoor opende om een grote groep Russische “Tsjernobyl” kinderen, waarvan ook wij er twee bij ons te logeren hadden, volledig in het nieuw staken en hen allemaal nog een grote Oilily-weekendtas met kleren en schoolspullen voor de broertjes en zusjes thuis meegaven. Ik had deze firma beter gegund.

 6. Het is te hopen dat deze crisis niet te lang duurt, want het domino effect is al merkbaar en daar kan ik over meepraten.
  Mijn kinderen hebben wel de kleding van Oilily gedragen, inmiddels dragen mijn kleindochters het, je wordt ook zo vrolijk van de prints, hopelijk lukt een doorstart.
  Groetjes
  Ines

 7. Ik controleer altijd of de opgegeven sites goed werken en helaas kom je niet zo bij roomseven .
  Eerst maar even bij Brechtje kijken , dat moet lukken en vandaar kun je ook bij roomseven komen .

 8. Zeer jammer dat het zo slecht gaat met Oilily. Gisteren naar Bataviastad geweest op de fiets. Moest dit later bezuren. Helaas bleek de winkel gesloten te zijn wegens omstandigheden. Vorige week kreeg ik nog een email ivm actie prijzen. Ik draag zelf graag t-shirts van Oilily maar ik moet dan wel bekennen dat ik ze alleen koop met fikse korting anders zijn ze me veel te duur.En kwalitatief zijn ze niet beter als andere merken.

 9. Jammer mocht er hier een eind aan komen,toen de kind nog klein waren vond ik ze zo schattig in die fleurige kleurtjes.

 10. Oilily is natuurlijk een mooi en Nederlands kledingmerk dus jammer als daar de klad in komt. Niet alleen voor kinderen, maar ook voor vrouwen bijzondere kleding, waar je wel mee gezien wilt worden. Maar ik ben het met Hilda eens: eigenlijk te duur. En in tijden van crisis…??
  Tegelijk is een merk als IVKO juist in opkomst. Hun kracht is dat het wel wat van Oilily heeft, maar goedkoper. Nog maar een paar winkels in Nederland verkopen dat merk, maar in mijn kast zeker te vinden :-))
  Heel mooi breiwerk!
  Het is Tjechisch en als je interesse hebt kijk dan op http://www.ivko-knits.com.
  Klik op Galerija en zie wat er voorbij gaat!

 11. Nog nooit iets van Oilily gekocht, altijd té duur naar mijn zin.
  Heb jaren kinderkleding gemaakt in die stijl met goedkopere materialen, was ook een succes en leuk om te doen.
  Zou graag zo’n stapel stoffen willen hebben 😉

 12. o jee josefien! wat is dat mooi van ivko-knits…..ik val ervoor als een baksteen! kun je me vertellen waar je deze dingen kopen kunt? in nederland dus….bij voorbaat dank!

 13. Iedereen die het jammer vindt dat Oilily verdwijnt, zou zich moeten realiseren, dat een bedrijf niet kan voortbestaan als ze niks of weinig verkopen.
  Dus draag je hen een warm hart toe, KOPEN als de winkels weer open zijn!

 14. Ook ik vind dit heel jammer, mijn kinderen hadden een paar dingen hier van. Toen zij heel klein waren. Mijn dochter heeft nog vroeger een jurkje van mijn ouders gehad, altijd bewaard tot voor kort. Pas aan iemand mee gegeven. Ik vond deze kleding voor kinderen altijd leuk maar wel prijzig. Zelf heb ik een paar sjaals afgeprijsd gekocht.

 15. Ik lees zojuist dat Hilda op de fiets naar bataviastad is geweest. Dan wonen we bij elkaar in de buurt. Ik ben 3 april in de middag bij Bataviastad geweest (met de auto) toen was de winkel van Oilily wel open. Ik schrik toch altijd weer van de prijzen die je daar ziet. Maar met een paar kleurige lapjes (van de markt) doe je wonderen. Ook de stoffenzaken beginnen hier een luxe te worden die langzamerhand verdwijnt.

 16. Berthi doordat ik niet regelmatig je logjes lees, mis ik eigenlijk wel heel veel en heb ik zoveel in te halen met lezen, heb dat dan vanvond gedaan en het is telkens weer een feestje. Het boekej van de Gelderse mutsen heb ik in Zwolle gekocht en ik ben bezig met een mutsje voor één van mijn beren. De prachtige merkstoplap. Ik ben sinds kort lid geworden van Merkwaardig en ben me meer en meer aan het verdiepen in de prachtige merk- en stoplappen.De textielplusdag waar ik niet naar toe ben gegaan, maar er wel erg nieuwsgierig naar was, lees nu een stukje bij jou. Leuk om weer bijgelezen te zijn.

 17. @Elma, de naaimachine is inmiddels de deur uit!:-)
  @Gerrie, klopt. Zij heeft een erg leuke winkel die volgens mij goed loopt!
  @Corrie, dat was een mooi gebaar.
  @Hilda, ik heb niet zoveel van Oilily. De sjaaltjes zijn verzamelt in tig jaren en enkele tassen van Oilily heb ik in de uitverkoop gekocht. De grote groene tas gaat elke week met Eline op reis naar haar kamer.
  Vervelend dat je voor een gesloten deur kwam te staan.
  @Rik, goed om te horen!
  @Josefien, SCHITTEREND! Dank je voor de link.
  @marian’ne m, ik zag vandaag op grote aanplakbiljetten dat wij morgen een stoffenmarkt hebben in ons stadje!:-)
  @Saskia, helaas zijn de prijzen voor veel mensen te hoog.
  @José, zo heb ik mijn meeste sjaaltjes ook bij elkaar verzameld. De laatste tijd draag ik ze nog maar zelden.
  @Henny, of naar een speciale stoffenmarkt gaan.
  @Noor, ik doe mijn best om andere blogs bij te houden, maar het lukt me de laatste tijd slecht. Er is zoveel te doen.
  Leuk dat je lid bent geworden van Merkwaardig. Dan zal ik je zeker eens zien op een van hun dagen.

 18. @ Henny ik was bij Oilily vrijdagmorgen. Jij had geluk dat het ’s middags de winkel weer open was. Hou jij ook van borduren?

 19. Ik heb gehoord dat oilily is gered. Vroeger kocht ik wel oilily kleren voor mijn kinderen, maar dan wel in de uitverkoop.

 20. Ik handwerk erg veel, haken breien en kantklossen. Ik borduur niet, gek genoeg heb ik er geen geduld voor. Ben lid van de groep Praten en breien, wel eens van gehoord?

 21. @Frouke: de kleding van Ivkoknits die ik heb, komt van Liens en Linnen in den Haag.
  Dat zit in de Vos in Tuinstraat, bij de Dennenweg.
  Ze hebben in Amsterdam ook een winkel, op de Prinsenstraat.

 22. @ Henny wordt Praten en breien mog steeds vrijdagsmorgen in de krakeling gehouden?

 23. @ Henny wordt Praten en breien mog steeds vrijdagsmorgen in de krakeling gehouden?

 24. Ja praten en breien wordt in de Krakeling gehouden op vrijdagmorgen. Ook a.s. vrijdag. Ik zit ook bij die groep

 25. Dank Josefien! Ik ga er zeker eens achteraan, maar eigenlijk gek: ik zit op het ogenblik dichter bij Belgrado dan bij den Haag!
  En daar komt het spul vandaan….dus wie weet wat ik nog doe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *