Boekendagboek

Manlief kreeg samen met de andere mannen in het gezelschap het boekje Uitgeleend en uitgelezen cadeau. De bedoeling is dat de heren allemaal hetzelfde boek gaan lezen en vervolgens hun mening opschrijven in dit boekje.

Het boekje is onderverdeeld in de rubrieken: Uitgelezen boeken en favoriete passages, uitgeleende boeken aan onbetrouwbare vrienden en boeken die absoluut nog gelezen moeten worden. Elk onderdeel is voorzien van alleraardigste illustraties van Rotraut Susanne Berner. Bij elke categorie is voldoende schrijfruimte aanwezig voor je notities. Als finishing touch lees je enkele mooie uitspraken van schrijvers. Deze van Louis Couperus vind ik erg treffend: ‘Een boek is een brief die men schrijft aan alle onbekende vrienden die men op de wereld bezit.’

15 gedachten over “Boekendagboek

 1. Wat een grappig boekje, of het werkt weet ik niet. Ooit ben ik begonnen met alles wat ik op een dag deed op te schrijven, dat heb ik 1 dag volgehouden. Ik had het idee dat ik de hele dag aan het schrijven was.
  Dat was lang geleden voordat er een web-log bestond.
  elma

 2. leuk en het heeft zulke leuke tekeningen hè?
  ik heb 2 boekjes , een koeienschrift, daarin staan per maand/ per jaar wat ik lees aan boeken en sterretjes van mijn beoordeling/waardering.
  Tegenwoordig schrijf ik ook even in t kort erachter waar het over ging ,omdat ik dat niet altijd onthoud;)))zo zie ik dat ik in 2006 “leesmoe “was en in een jaar maar 32 boeken las…en dat 2001 het “beste”jaar was 72 boeken.
  Nu zit ik op de 19 ,best goed en t mooiste boek tot nu toe was thomass mann -buddenbrooks of perec- het leven een gebruiksaanwijzing
  of…hahahahha
  en ik heb nog een schrift met “te mooi om te vergeten”…hierin staan mooie zinnen uit bepaalde boeken, met titel en schrijver erbij vermeld…dat is zo leuk om af en toe door te bladeren
  wat vind je bv van deze:
  “overdag at ik ’s nahts werd ik verteerd”kooiman-montyn
  of
  “eenzaam is de mens die zichzelf geen verhalen meer kan vertellen”H franke- de verbeelding
  of
  “lafheid is mijn trouwe metgezel”Mankell-italiaanse schoenen…hhaahah ik stop ermee
  de meeste zinnen haalde ik uit remarque-v/h westelijk front geen nieuws…dat vond ik zo’n mooi boek ,het staat niet ens in de kast ,ik leende het van de bieb ,erg ontroerend voor degenen die in wo 1 geinteresserd zijn of zich willen verdiepen in de gevoelens die “onze jongens”ook nu in oorlogsgebied zullen ervaren….

 3. Wat grappig zo’n boekje, ik heb het nog nooit gezien, even onthouden voor een cadeautje..
  Groetjes
  Ines

 4. Leuk boekje, ik heb ooit bijgehouden wat ik heb gelezen en wat ik nog wilde lezen. Bij supermooie boeken stond dan een sterretje. Ik ben het schrift al heel lang kwijt en doe het ook al jaren niet meer. Jammer misschien moet ik maar weer beginnen.

 5. Boekjes om in te schrijven , ze dwarrelen hier overal rond .
  Voor allerlei onderwerpen kun je een boekje openen .
  Soms is dat een goed voornemen en plotseling raakt zo,n boekje verzopen tussen alle papiermassa .
  En net als ik wil gaan schrijven is een pen gewoon weggerold naar een plek waar het niet hoort .
  Op onverwachte tijden is er vaak iets te noteren .
  Waar is mijn boekje , waar mijn pen . . . ?
  Geliefde schrijfplekjes zijn dan , een envelop volschrijven en over een muziekstuk of van een boekenprogramma van TV , snel iets noteren langs de randjes van de omroepgids .
  Voordat een gids bij oudpapier beland eerst even de kantjes controleren . . .
  Ben ik wel goed bezig zo . . . . ?
  Een agenda hier in huis heet al jaren een boekoe pienter .( Indisch )
  Een boekoe heb ik wel , maar ben ik zelf wel pienter . . . ?
  Nu ga ik mij snel spoeden naar m.n enorme papiermassa om te trachten er enige orde aan te brengen !
  Berthi ik vind de illustratie van het boekje erg leuk .

 6. Leuk boekje!
  Is er ook een bladzijde voor “Uitgeleende boeken aan betrouwbare vrienden”? Ook die vrienden kunnen gewoon vergeten het boek terug te geven. En om nu alle vrienden waar je boeken aan uitleend “onbetrouwbaar” te noemen, gaat me net iets te ver.
  Ik heb een map in de kast staan, waar ik theaterbezoek in bewaar. Met de entreekaartjes en het eventuele foldertje gaat een kaartje met de beoordeling en wat me is opgevallen (positief en negatief) in een plastic mapje. Heerlijk weer eens door te bladeren.

 7. Mooi gezegd van Couperus. Lees bij Hilly dat er nog meer zijn. Wat lees jij veel Hilly! Dat wist ik wel natuurlijk, maar toch… Zo’n boekendagboek heeft dqan best wel nut !

 8. Via de website van de bieb hier kan ik zien welke boeken ik het laatste jaar gelezen heb.
  Sinds ik een uitgeleend boek niet meer terug kreeg ben ik voorzichtiger geworden. Maar dit blijft toch een leuk boekje. Alleen al door dat 2e plaatje!

 9. Trouwens…ik ben begonnen met een borduurdagboekje. Waarom ik welke kleuren gebruik, en begindatum en einddatum en zo.
  En ik heb veel leuke notitieboekjes, het werd tijd dat ik er eens eentje ging gebruiken haha.

 10. Wat een enig idee om zoiets bij te houden en dan nog in zo’n leuk boekje. Ik verzamel alleen spreuken in boekjes en daar kan deze heel goed bij!

 11. @elma, nu heb jij het weblog als naslagwerk!:-)
  @hilly, een koeienschrift? Mmmm, echt Hollands!:-) Ontzettend leuk om al je schrijfsels later te lezen. Doordat je het opschrijft komt het weer snel naar boven. Ik heb overal papiertjes en losse aantekenboekjes liggen. Er zit geen logica in. Het wordt tijd om daar verandering in te brengen.
  Prachtige zinnen. Die moet je inderdaad noteren.
  @Ines, zeker leuk voor een cadeautje.
  @Elza, zeker doen!
  @Gerrie, och, doe rustig aan, morgen is er weer een dag.
  @Saskia, nee, die kan ik niet ontdekken!
  @Marijna, alleen zal Hilly dit boekendagboek snel volgeschreven hebben!:-)
  @Ine, dat is niet leuk als je een uitgeleend boek niet terug krijgt.
  Enig en handig om een borduurdagboekje bij te houden.
  @Corrie, ik weet dat jij al jaren heel mooie spreuken verzamelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *