Met gekromde tenen…


Met gekromde tenen…

maar toch ook met veel plezier,

word ik op 13 maart 65 jaar.

Deze tekst staat te lezen op de uitnodiging die Joke verstuurde naar haar gasten. De vriendinnen waren gecharmeerd van de kaart. Waarom Joke voor deze foto van de lotusschoentjes koos, bleef in het gewisse tot vandaag, vrijdag de 13e.

Joke had voor deze speciale gelegenheid een programma samengesteld waar ik onderdeel van was. Na de koffie met gebak, was het tijd voor een borreltje en kon ik mijn verhaal over de lotusschoentjes vertellen. Zeer aandachtig en geĆÆnteresseerd werd er geluisterd, en met verbazing en bewondering keken de dames naar de meegebrachte lotusschoentjes.

25 gedachten over “Met gekromde tenen…

 1. ah je bent te boeken voor feesten en partijen ..hahahah vast alleen voor je vriendin , van harte gefeliciteerd ,joke!!wat leuk dat jullie zoiets geregeld hadden…

 2. @Hilly, haha feesten en partijen!!! Je viert je verjaardag zo wel op een andere manier dan normaal!

 3. Wat een leuke manier van vieren en toch ook wel een beetje toepasselijk, want ik zou ook met gekromde tenen mijn 65e verjaardag vieren, maar dat is gelukkig nog heel ver weg voor mij……..over 2 jaar šŸ˜‰
  Groetjes
  Ines

 4. Met gekromde tenen 65 worden, dat valt niet mee. Maar als je het op deze manier viert met het verhaal over de Lotus schoentjes valt het best mee om 65 worden.
  Elma

 5. Joke een beeldschone kaart, voor een mijlpaalverjaardag. en dan je lieve “aanhangels verrassen met een lezing over de schoentjes, Leuk idee, Fijn nagenieten in het weekend,

 6. geweldig idee, zo’n kaart.
  Zijn dit ook schoentjes uit jouw collectie, Berthi?

 7. Wat een super-idee om zo je verjaardag te vieren!
  Joke gefeliciteerd.

 8. Lieve log-vriendinnen ,
  Hoe ik mijn 65e verjaardag gevierd heb dat ben ik helemaal vergeten , wellicht met veel familie en een etentje .
  Ik stuurde zeker geen uitnodiging aan iedereen , dat ging wel telefonisch .
  De kaart hierboven beschreven is zeer origineel en dat Berthi komt vertellen op zo,n dag is toch heel bizonder bedacht om je jaardag zo te mogen vieren .
  Inmiddels is mijn verjaardag achter de rug en ben ik alweer een weekje ouder geworden . De tijd gaat zo snel , de dagen vliegen voorbij .
  Voor ik verder ga met mijn verhaal , wat een ontroering hier zoveel lieve woorden te lezen aan mij gericht .
  Jullie felicitaties , hartelijk dank daarvoor !
  We zijn met z,n allen net een grote familie geworden en kunnen elkaar eigenlijk niet meer missen .
  Het nieuwe jaar begon met tegenslagen van allerlei aard .
  Ik had leuke plannetjes bedacht en daar kwam niets van terecht .
  Met veel geduld probeerde ik om mijn Mail op gang te krijgen en hier op de web-logs kon ik af en toe rondkijken , maar bleef vaak steken en dan liet ik het maar voor wat het was .
  Mijn verjaardag is prachtig verlopen .
  Veel telefoontjes , dat begon al om half acht toen ik wakker gebeld werd door zusje-lief uit Amerika , er volgde een lang gesprek met veel lachbuien , die galmen dan zo maar over oceanen heen .
  En ik was meteen goed wakker .
  Nog meer telefonades uit Australie en lieve familie die mij een telefonische aubade brachten .
  In de middaguren bezoek , en toen ik over mijn computer problemen vertelde is er een lieve neef aan de slag gegaan en met veel geduld kwam mijn computer weer op gang .
  Prachtig verjaars cadeau dat dit gelukt is !
  Precies ook op die dag lag de nieuwe MOESSON ( Indisch tijdschrift ) in de brievenbus .
  Een mooi artikel over de Indische buurt in den Haag , het Statenkwartier waar we de eerste jaren van ons huwelijk gewoond hebben .
  Wat een herinneringen en dat juist op deze dag te kunnen lezen .
  Er was een artikel geplaatst met een oude schoolfoto uit Batavia .
  Toch eens goed bestuderen en ik zie een goede vriend van ons , dat brengt mij weer terug naar de vele mooie uren die we met hem en zijn vrouw hebben doorgebracht .
  Helaas zijn ze er beiden niet meer .
  Met de man die het artikel en de foto had opgestuurd mocht ik vanmorgen een heel lang gesprek hebben .
  Berthi weet je wat hij me zei en er erg op aan drong , Mevrouw U hebt zoveel verhalen , U moet echt eens verhalen opsturen naar Moesson .
  Dit alles bij elkaar heeft mijn dag wel heel bizonder gemaakt .
  Ik hoop met enige regelmaat hier weer te komen bijpraten .
  En wat een prachtige borduurwerken zijn er te bewonderen .
  Het is werkelijk super allemaal .
  Maak allen nog veel mooie steekjes en ga gewoon door ook de moeilijke technieken die niet zo gemakkelijk gaan en ook steekjes op breipennen van insteken en omslaan ook haaksteekjes mogen gezien worden .En wat fijn dat het allemaal weer heel in is .
  Een heel goed weekend gewenst !
  Groetjes , Gerrie

 9. Haa lieve Gerrie !!
  ZOOO goed jou ‘stem’ weer te horen !!;-))
  Je 65e verjaardag vergeten?? na een week al ??? ;-)))
  We zien weer uit naar je verhalen en hopen nog lang van je te genieten !!

 10. Gerrie 65 jaar, wat je altijd verteld en weet. Sorry met zoveel wijsheid en belevenissen, dacht ik dat je minstens 85 was. Zie dat niet als een belediging maar als een compliment. En we hopen van af nu weer te genieten van je dagelijkse reacties, we hebben je gemist.
  elma

 11. Elma , ik moet wel even iets recht zetten .
  Want mijn 65e verjaardag beleefde ik jaaaaaren geleden !
  En daarom dat ik niet meer precies weet hoe het toen was . Ik heb nu nog Ć©Ć©n treetje op te stappen , hopelijk het volgend jaar en dan staat 80 voor de deur !
  Kun je het volgen?
  Elk jaar een treetje . . . . .

 12. Gerrie, wel gefeliciteerd ook al is het alweer even geleden. Fijn dat je er weer bent. Lees altijd jouw prachtige verhalen. Ik hoop voor je dat de problemen nu de wereld uit zijn en dat je rustig kunt mailen zo veel als je wilt. Goede zondag!

 13. Fantastisch om hier weer van je te horen, Gerrie! Je bent echt te lang weggeweest!
  Nou, die man waar jij een gesprek mee had, heeft helemaal gelijk. Jij hebt prachtige verhalen en het zou erg mooi zijn als je die gaat opschrijven.

 14. Gefeliciteerd Joke.
  Wat een bijzondere manier om je verjaardag te vieren. En als gast ook heel bijzonder om zo deel te kunnen nemen aan de feestvreugde en dan zulke bijzondere kennis te mogen horen.

 15. Mooi dat jij zo Joke’s feest kon opluisteren !!
  Zie dat ik verwarring gezaaid heb over Gerrie’s leeftijd.
  Was een MM grapje naar Gerrie.
  Gerrie, je blijft voor ons altijd jong !!
  Zelfde leeftijd als mijn vader, dus een prima jaar !!;-)

 16. Joke wat heb jij een bijzondere mooie verjaardag gehad. Dat zouden wel meer mensen zo willen vieren.
  Gisteravond Elma gebeld. Ze stond namelijk al meerdere dagen niet op Berthi haar site.Om maar niet klakkeloos aan te nemen dat ze te druk heeft met andere zaken gauw even bellen. Tot mijn verbazing krijg ik te horen dan ben jij niet bij, ik heb net namelijk gereageerd op de site van Berthi en Gerrie heeft ook gereageerd. Gerrie we hebben nog even gediscussieerd over jouw leeftijd. We kwamen allebei tot conclusie dat je ongeveer tegen de 80 moest zijn. Net even ouder als mijn ouders. Elma gaf aan dat ik ook verkeerd zat net zo als zij. Want Gerrie is 65 jaar geworden. Natuurlijk ben jij dat geworden. Al is dat eventjes geleden. Maar ik wens je nu nog het alle beste toe en dat we nog veel van jou ( moet ik nu U zeggen ) mogen horen. Ik heb me best wel ongerust gemaakt. Ik zag je al in huis liggen en niemand die je hulp bood. Elma ging ook een keertje onverwachts weg zonder dat ik het wist. Ik zag haar al onder bij de trap liggen. En dan kun je roepen zo hard als je wilt maar niemand die je hoort. Eindelijk kreeg ik van haar schoonzoon te horen O, ze is een paar dagen op stap.Sindsdien melde zij zich keurig af.

 17. @marian’ne m, … en dezelfde leeftijd als mijn ouders!:-)
  Zij hopen dit jaar allebei 80 te worden.

 18. Wat enig om je verjaardag te kunnen vieren op zo’n speciale manier met jou als verrassende gast Berthi! Daar tekenen we allemaal voor. Erg leuk bedacht is ook die uitnodigingskaart.
  En dan Gerrie … wat fijn dat je wer weer bent en wat hebben we je verhalen gemist. Ik vind het een geweldig idee van die meneer van de “Moesson” en dan kunne wij ook onze verhalen van jou opzoeken op onze blogs en die toevoegen, dan komt er een mooi dik boek uit dat iedereen zou willen lezen vanwege de altijd positieve ondertoon na zoveel jaren lief en leed. Den er Ć©cht eens over na
  Gerrie, het zou geweldig zijn. Ik teken alvast in voor de eerste druk *Ɯ*

 19. Lieve medebloggers,
  ontzettend leuk al deze verhalen, dat geeft je dag kleur, net als breien, hihi..
  maar deze verhalen van Gerrie, daar word ook ik heel nieuwsgierig naar. Ik lees sowieso graag verhalen over Indonesiƫ, vooral die uit de oude tijd. Heb ook al heel wat boeken van Couperus doorgespit, fantastisch die sfeer in zijn boeken. Dus lieve Gerrie, vooral schrijven, die man van Moesson heeft gelijk. Ik houd het met interesse in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *