Interview met ariadne at Home


Vanaf het februarinummer 2009 heeft ariadne at Home de rubriek Brocante. Elke maand wordt een onderwerp uitgediept, kant mocht de spits afbijten. En nu kan ik je alvast vertellen dat in het julinummer van ariadne at Home de mangeldoek aan bod komt. Vanmorgen had ik een leuk gesprek met Monique van der Pauw. De foto’s van de mangeldoeken zijn al klaar en ze zijn erg mooi geworden. Tja, nu nog een beetje geduld opbrengen voordat je het werkelijk kunt zien en lezen!

Naald en Draad organiseert dit jaar voor de derde keer een handwerkexpositie in Roermond, en wel op 21, 22 en 23 augustus 2009. Een gedeelte van mijn mangeldoeken zal op deze expositie te zien zijn. Tevens zullen er mangeldoeken te koop zijn en mijn publicatie Wascht en manghelt glat of ick sla iou vor iou gat, Mangelen en mangeldoeken. Ik zal zelf elke dag aanwezig zijn om je wegwijs te maken in het mangelproces. Wie weet zie ik je in Roermond. Ik kijk ernaar uit!

23 gedachten over “Interview met ariadne at Home

 1. Roermond staat al máánden in mijn agenda!!!
  ;-))
  hehe eindelijk weer eens een reden om Ariadne te kopen.

 2. Berthi, wat leuk om in de Ariadne te komen te staan! En ook nog met je mangeldoeken op een tentoonstelling. Super voor je.

 3. ik koop ariadne vrijwel nooit meer maar voor het julinummer maak ik maar eens een uitzondering. en wie weet lukt het om in augustus een uitje naar roermond te organiseren …
  in ieder geval leuk dat je werk zo’n mooie vruchten afwerpt!

 4. Hoi Berthi,
  Leuk, ik zal het julinummer zeker gaan kopen. Onlangs heb ik nog een Ariadne gekocht en die vond ik eerlijk gezegd niet tegenvallen. Roermond is iets te ver…helaas!
  Een fijne dag!

 5. mooie foto en kijk uit naar de ariadne, heb de data geoteerd, en de trein is misschien te doen,

 6. Ook ik hou het juli nummer in de gaten. Wat leuk.
  Roermond is niet echt op de weg, maar veel succes met de tentoonstelling.

 7. Bij leven en welzijn zal ik zeker in Roermond gaan kijken!
  Op de site zag ik dat iedereen aparte handwerken kan inbrengen voor de expositie. Misschien iets voor mijn welkomlap?
  De Ariadne at home krijgt in juli waarschijnlijk een recordverkoop! Welke Berthi-lezeres wil hem nou niet!?

 8. Dat is mooi nieuws Berthi. De Ariadne is ook mijn favoriete blad niet meer. Heb je het daar met Monique niet over gehad dat er heimwee naar de oude Ariadne is.

 9. Ariadne vind ik al jaren geen blad meer voor mij. Heb wel al de oudjes nog liggen hoor. Maar deze is denk ik wel weer de moeite waard om te bekijken.
  En Roermond, ja dat is wel weer ver maar wie weet kom ik in de buurt.

 10. Leuke nieuwtjes Berthi !
  Ja die Ariadne gaat gekocht worden en de data van Roermond zijn genoteerd !
  @ Saskia,jaaaaaa meld je welkomlap maar aan !

 11. Berthi wat leuk nieuws. Je komt ook naar Roermond? Gezellig. Ik ben natuurlijk alle dagen aanwezig met wie weet hoeveel meter pronkrol.
  @Saskia jouw welkomlap is uiteraard zeer welkom !!!

 12. Hartstikke gezellig om jullie bijna allemaal te ontmoeten in Roermond. Het gaan zeker drie hele gezellige dagen worden.
  @Saskia, je welkomlap is een mooie binnenkomst bij de expositie.
  @Jeanny, ja, ik wist al dat jij met tig meters pronkrol aanwezig zult zijn. De pronkrol zal zeker de show stelen en wie weet hoeveel handwerksters geïnspireerd worden.
  Heel gezellig om jou drie dagen te treffen in Roermond. Volgens mij ben je bij elke expositie van Naald en Draad geweest!?
  @Mien B, op de vorige expositie hingen er quilts van jou, waar ik zo onder de indruk van was. Was het niet zo dat jij voor de eerste keer op mijn weblog kwam door deze foto’s?
  http://berthi.web-log.nl/berthi/2006/08/handwerk_en_qui.html
  @willy, zij hebben niets meer met de oude ariadne. Ze zijn echt een ariadne at Home geworden.

 13. Roermond staat bij mij al een jaar genoteerd. Ze zijn daar altijd vroeg met het doorgeven van de data, dan duurt het wachten wat langer!
  En dames, Roermond is NIET ver! Het heeft een intercitystation, ligt daardoor maar zo’n 1,5 uur van Utrecht. (en zo’n 15 min. van Sittard maar daar hebben jullie niks aan!). Hotelletje in het Meinweggebied voor een wandeling en een overnachting na of voor de tentoonstelling en je voelt je beter dan na 14 dagen costa nogwat!

 14. Tjee wat leuk Berthi! Heb je niet meteen ook een balletje opgegooid over meer patronen zoals ze vroeger plaatsten, kun je niet proberen om daar in de redactie te komen, je zou er een geweldige Ariadne van maken voor degenen die terug verlangen naar de manier waarop ze vroeger het handwerken stumileerden. Nou ja, ik praat misschien onzin, maar hoop nog steeds ;- )
  Vanzelfsprekend koop ik die Ariadne en zal die zorgvuldig bewaren net zoals de Seasons waar je ooit in stond. Roermond zal een brug te ver zijn voor me, maar het lijkt me heel erg leuk en gezellig met weer een groepje bekenden te kunnen praten en al dat moois weer te zien. Veel plezier!

 15. Roermond staat ook hier al op de agenda, ik ga er samen met mijn moeder een gezellig dagje van maken.

 16. Hehe….leven in de brouwerij !!! allemaal naar Roermond…..ben nu bijna verzoend met het idee niet op vakantie te gaan dit jaar….mooi excuus om af en toe een dagje weg te gaan…. Leve de vrije reizen van de NS. Heerlijk in de trein met een handwerkje !!!

 17. Hè Lies op naar Roermond !! Kom ik ook eens bij Naald en Draad!!
  Zet dit in je agenda.. Lies bedankt dat je mij dit even melde..
  Corrie dan gaan wij in een huisje in de buurt van Roermond, daar is wat op te vinden hoor. Gaan we daar alles onveilig maken heerlijk toch. Bouwen wij weer een feestje, dit word super gezellig ik zie het weer voor mij..
  Berthi je brengt ons weer op ideeën!! En het blad word die maand niet over geslagen. Deze word gekocht. Dan hebben ze zo’n geweldige verkoop die maand. En begrijpen dan dat ze dit blad weer moeten veranderen in een heerlijk handwerkhobby blad.
  En iedereen is weer blij !! Zou toch eens wat wezen als dit lukte !!

 18. @José, wat een leuk idee heb je toch. Ik zie jullie al met z’n allen gezellig in het mooie Limburgse land vertoeven, tusendoor een dagje naar Roermond voor ideetjes en om de mooie handwerken te bewonderen. Enne… augustus is toch (bijna) altijd een prachtige zomermaand!

 19. Wat leuk ,en een reden om de ariadne weer eens in te kijken…..de komende tijd dan en zeker “jouw nummer”!!!

 20. Berthi wat goed van de redactie van Ariadne at home om een artikel te wijden aan je mangeldoeken. Ere wie ere toekomt.
  Dat alles dan ook te zien zal zijn bij de grote tentoonstelling van Naald en Draad is helemaal super.
  Jeanny mag wel een bodygard hebben als ze haar pronkrol laat zien, zoveel belangstelling is daar voor en een ieder wil de rol in het echt zien.
  Elma

 21. @elma,… en dan moet Jeanny een groot bord plaatsen met de tekst: met de ogen kijken en niet met de handen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *