Constance van Douwe Egberts

Sinds een week hebben wij in ons stadje een Douwe Egberts cadeauwinkel. De winkel is gekoppeld aan een klein cafeetje waar Douwe Egberts koffie wordt geschonken. Nu weten de meesten onder ons hoe deze koffie smaakt, maar de bezoekers uit Duitsland zijn er nog niet vertrouwd mee. Is dit misschien de reden waarom men voor een lokatie in de ‘Duitse hoek’ heeft gekozen? Nu is het afwachten of de Duitse gasten overstag gaan, want net als wij zijn zij zeer gehecht aan hun eigen merk koffie.

Nu ik toch in de Douwe Egberts cadeauwinkel was voor de isoleerkan Parijs wilde ik graag het nieuwe servies Constance zien, waar Willy mij een poosje geleden attent op maakte. En hoe vind je het kantdessin? Zeer stijlvol, is mijn mening.

22 gedachten over “Constance van Douwe Egberts

 1. De witte versie is ook mooi! (tenminste op het plaatje)
  Jammer dat er geen DE-winkel meer is in Heerlen. Maastricht is nu het dichtste bij.
  Fijn dat bij jullie nu een DE-winkel is gekomen!

 2. Wat leuk Berthi, als ik bij die van mij in de buurt kom zal ik eens naar binnen gaan kijken. Ze zijn enig !! Bedankt voor de tip, ja zo houden wij elkaar met van alles op de hoogte.

 3. Constance = Kopje, mokje en schattige petit four schaaltjes voor die heerlijke Australion bonbons. 1 petitfourschaaltje 590 punten: dat is 59 pakjes koffie.
  In Duitsland moeten ze altijd lachen om alle zegeltjes die in Nederland overal opzitten.
  Wij nemen voor Wilma en Walter altijd D.E. koffie mee, maar de D.E. punten moeten altijd weer mee terug.
  elma

 4. heel mooi die kanten bekers! ik moet mijn DE-punten maar eens opsnorren. en geef mij maar hollandse koffie. ik ben niet zo weg van de duitse ‘bohnenkaffee’ ….

 5. Inderdaad erg stijlvol. Het schiet bij ons alleen niet erg op met punten sparen. We drinken meestal thee.

 6. Leuk servies .dus nu maar veel koffiedrinken want je hebt wel heel veel punten nodig.En makkelijk als je een winkel in de buurt hebt

 7. Prachtig vind ik de bekers met het net kant lijkende randje. Moet ook maar eens een kijkje gaan nemen bij de D.E shop 🙂

 8. Berthi, ik vind ze nog steeds leuk.Ik zal m’n zegels maar eens gaan tellen. Het wordt dan denk ik toch die met de witte rand.

 9. Elma, spaar je echt DE punten? Ik heb ze altijd uitgeknipt “omdat dat nou eenmaal zo hoort”. Alleen van de thee hoor, de koffie van DE lust ik niet! Geef mij maar Duitse koffie! Of Perla. Gaat Jeanny niet nog eens richting Groningen? Dan mag ze ze meenemen.
  Sorrie Bethi, ik maak alweer misbruik van je. Mooie kopjes laat je vandaag zien.

 10. Hoe lekker om Nederlands te kan lees. Ek woon in Pretoria Suid-Afrika en geniet die Nederlandse blogs. DE koffie word hier ook verkoop en is baie lekker. Jou handwerk is pragtig. Ek hoop jy verstaan alles wat ek vir jou skryf, anders stuur ek dit vir jou in Engels. Groete

 11. Goed idee…. zal ook mijn puntjes weer eens tellen en gaan kijken wat voor moois er nieuw is.

 12. Een paar geleden heb ik mijn punten alemaal ingeleverd.Kopjes, schoteltjes en gebakbordjes van model Janneke. Je moet wel oppassen als je verteld dat het van DE is dat mensen niet gelijk onder het kopje gaat kijken als deze nog vol is. Het nadeel van DE punten sparen vind ik dan heb je eindelijk je punten allemaal bij elkaar en dan zij de kopjes uit de collectie gehaald. Ik moet zeggen ik zelf houd van engelse thee kopjes alleen die zijn nu niet meer te verkrijgen.

 13. O, grappig! Ik heb een tijdje terug al mijn DE punten geteld. In Groningen heb je ook zo’n winkel/café en nu neem ik mijn punten steeds mee als ik een keer een dagje in ‘Stad’ ben… Maar ja, elke keer weet ik niet wat ik zal kiezen. Het “yes, dat is het” gevoel heb ik nog niet gehad. En dan verlaat ik met mijn puutje punties het pand maar weer.
  Deze Constance kopjes vind ik wel aardig, ik hoopte alleen dat ze zonder oortje zouden zijn, maar helaas!

 14. @Balsemien: Het voordeel heb je nu wel dat het puntenaantal zo mooi oploopt. Dus als er iets naar je zin komt, dan kun jer meteen het hele servies van kopen met je spaarpunten.

 15. Twee weken geleden ben ik in de nieuwe DE-winkel in Haarelm geweest *Ü*
  Heb genoten an al het moois dat er te koop was, van de heerlijke koffie en het lekkers erbij en van de werkelijk prachtige locatie met glas-in-lood ramen.
  Ik vind die winkels een verrijking in een stad en ik kan me niet voorstellen dat het niet aanslaat voor onze buren.

 16. Vind het wel wat hebben dat kant randje. Maarre, duitse hoek? In de winkel zelf? Of de duitse hoek in Venlo?

 17. Hoi Margie,
  Leuk om een reactie van je te lezen. En ik kan het prima lezen wat je schrijft. Je schrijft het zelfs heel mooi neer!
  Praat gezellig met ons mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *