Phat Knits

In het interieur zien we steeds meer handwerktechnieken terugkomen. VanVilt heeft al diverse opdrachten van ontwerpers uitgevoerd in vilt. Anne-Claire Petit laat haar ontwerpen haken door vrouwen in Azië, die op deze manier een extra bijverdienste hebben. Wolkunst maakt kleden van wol voor op de grond, op bed, of tegen de wand. Yvonne de Josselin de Boer maakt geborduurde stoelen. Marijn heeft fraaie gebreide stoelzittingen. In 1996 produceerde Marcel Wanders de Knotted Chair, die nog steeds populair is. Mieke S en Betsy zijn een prachtige deken aan het breien, die zeker hun bank zal verfraaien.

En… Phat Knits van Bauke Knottnerus is een serie reuzengarens. Hiermee maakt Bauke Knottnerus interieurproducten. De doorsnee varieert van zes tot achttien centimeter. Lange rondgebreide slurven van katoen en dralon vult hij met verschillende soorten schuim. De flexibele slierten vormen de bouwstenen voor aangenaam zachte zitmeubels en tapijten. Een stoel uit één steek, een kleed uit acht steken, en een bank uit tien toeren; naarmate je doorbreit, ontstaan nieuwe vormen van steeds imposanter formaat.

14 gedachten over “Phat Knits

 1. Enig !!
  Hoe meer hoe liever.
  Leuke links.
  En die grote steken, geweldig !!

 2. Heerlijk!
  Ik ben echt dol op al dat overdreven design handwerk! Helaas vallen de prijskaartjes daarvan altijd tegen…
  Zal deze hype in designland leiden tot de terugkeer van de gehaakte gordijntjes voor de ramen in ons landje? Dan in combinatie met het nu hippe Delfs blauw motief? Ik zie het al voor mij en ga vast haken!

 3. En dat allemaal met ons geliefde brei, haak en knoopsteekje. Ook de gevilte ontwerpen zijn prachtig om te zien.
  elma

 4. Super! Al je linken laten mooie dingen zien, maar het breiwerk van Bauke vind ik er helemaal bovenuit steken. Ook haar trompe-l’oeil gordijn prikkelt mijn fantasie!

 5. Heel apart, had het nog niet eerder gezien..ziet er leuk uit, al hou ik zelf wat van het fijnere werk 🙂

 6. volkomen nieuw voor mij. mel grappig., maar om in te wonen ??? ik denk niet voor mij. Ik ben te ouderwets.

 7. Het ziet er grappig uit. Maar zover gaat mijn handwerkliefde toch niet, dat ik dit in mijn zitkamer wil. Nou ja, misschien nog ooit de GAAA.

 8. Zou je averechten in je benen krijgen als je hierop gaat zitten? Ik vind het kostelijk dat je met een en dezelfde techniek zo veel verschillende dingen kunt doen!

 9. Het lijkt me bij die projecten met reuzengarens altijd zo moeilijk om de opzet- en afhechtdraden onzichtbaar weg te werken. Als ik zo’n object eens ‘in het echt’ tegen kom, ga ik daar zeker eens naar kijken!

 10. Als ik dit breiwerk zie denk ik direct:
  eh? hè? breinaalden 78? 126 ?? :-)))
  Maar inspirerend is het wel!

 11. Leuk is dit, ik heb nog een ouderwetse rookstoel misschien is het ook wel wat voor ons.

 12. Van Anne-
  Claire petit ben ik al heel lang fan en ik heb haar heel in het begin ontmoet in haar atelier. Er ligt op dit moment van haar merk een erg leuke placemat naast me. Maar ik ben ook helemaal wég van de objecten van die reuzengarens. Zo fantastisch dat mensen zoiets bedenken en dan ook kunnen uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *