Rome

Rome is een prachtige stad, zegt men. Matthijs en zijn vriendin kunnen dit beamen. Vorige week waren zij in deze stad. Het bleek een ideale periode van het jaar te zijn om Rome te bezoeken. Niet te warm, niet te koud, en de stad was nog niet overladen met toeristen. Ideaal! Veel, heel veel hebben zij gezien. De ene indruk na de andere. Monument Vittorio Emanuel II vond Matthijs het meest indrukwekkend. De tijd was te kort om al het moois van Rome te zien. Ze gaan zeker nog eens terug.

Net als in Nederland heeft Italië gratis kranten: 24 Minuti, Leggo en DNews. Uit de laatste krant (25-2-2009) komt bovenstaande foto. Waar het artikel over gaat kan ik je niet vertellen, maar de foto spreekt me aan. Kijk eens hoe de was wordt opgehangen. Bij het raam linksonder zie je een soort katrol die je in beweging kunt brengen, als je uit het raam hangt, en waar je vervolgens de was aan de lijn kunt hangen en eraf halen. Het is te hopen dat de muren schoon zijn. Het zal zeker een kleurrijk beeld geven als iedereen op maandag (wasdag) de was buiten hangt. Toch ben ik blij dat ik mijn was niet op deze manier aan de lijn hoef te hangen. Ik kan prima uit de voeten met mijn wasrek dat zo ongeveer naast de wasmachine staat. O, ik hoor geen geluid meer. De wasmachine heeft zijn werk gedaan. Ik ga de was ophangen!

14 gedachten over “Rome

 1. Doe de was de deur (het raam uit). Een mooi beeld van wasdag.
  Er gaat niks boven een waslijntje en de was wapperend in de wind.
  elma

 2. Heb dat systeem met waslijnen wel gezien, Soms naar de oerkant van de straat zodat de was boven destraat wappert. Mooie foro

 3. @elma, het zonnetje schijnt hier al volop, ideaal weer om de was naar buiten te brengen!
  @basje, prachtig gezicht zal dat zijn!

 4. Een erg leuk gezicht zo het wasgoed aan de huizen. Toen wij nog in ons vorige huis woonden hadden we een droogmolen die omhoog gedraaid kon worden. Je kon dan zo onder de was doorlopen en de was ving meer wind en was snel droog.
  Rome ben ik nog nooit geweest lijkt me wel heel mooi. Mijn dochter gaat in de zomer treinen door Europa en ook naar Rome.

 5. Even bijgelezen op je weblog. Wat een prachtge merklappen kwamen er weer voorbij. Ik kan daar tijden naar kijken.
  En Rome, prachtig, ik ben er als middelbare scholier heen geweest en het staat op mijn verlanglijstje voor nog eens een bezoek.

 6. Wat heerlijk dat Matthijs en zijn vriendin zo genoten hebben. Rome staat ook nog steeds op ons lijstje. Deze manier van was ophangen vind ik altijd geweldig, als ik door de straten van mediterrane stadjes loop geniet ik er ook altijd van, het voelt dan net als vroeger, toen men trots was op de schone was die fier hing te wapperen. De buurvrouwen maakten dan een gezellig praatje met elkaar en dat doen ze in deze steden nog steeds terwijl ze uit het raam hangen, heerlijk sfeertje.

 7. heel leuk !
  hoe verzind je het elke dag weer k heb de was ook buiten gehangen maar denk niet dat het droog word nu ja dan hang ‘k het nog een keer op groet Henny

 8. Wat een mooie foto ! Ik heb ooit één dag in Rome doorgebracht op doorreis naar Kenia. Wel een rondrit kunnen doen, maar ik hoop er ooit eens iets langer te zijn.

 9. Echt Italiaans! Ik vraag me altijd af hoe ze in zo’n smal straatje de was tussen de huizen gespannen krijgen, zonder dat die natte was overal tegenaan slaat…
  Fijne dag Berthi!

 10. Mooie foto Berthi. En ja hier heeft de zon ook geschenen vandaag, maar ik heb nog geen was buiten gezien.
  Och Henny al is ie niet droog de was ruikt zo heerlijk als ie buiten heeft gehangen.

 11. ine En dat doet het k heb het nog gauw even boven gehangen en ga ,m morgen lekker wegwerken met de geur van de lente henny

 12. Wij hebben de balkon net als de buren op het noorden. Tussen onze huizen in zit twee garage’s. Wanneer we in het voorjaar onze was ophangen ( de zon komt niet eerder op het balkon) blijven we vaak nog even kletsen. We zijn net van die Italiaanse vrouwen, hangend over het muurtje kan de hele buurt mee genieten van onze verhalen.
  @ Corrie ik kan alleen via jou op de site van DMC Group terecht komen kun je de site aan mij doorgeven.

 13. deze manier van was ophangen kwam ik ook tegen in een appartementencomplex in Benidorm, heel handig als je weinig ruimte hebt, maar inderdaad de muren moeten wel schoon zijn.
  Rome dat staat ook nog op mijn verlanglijstje, leuk dat ze het zo naar hun zin hebben gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *