Kalligrafie

Kasten opruimen kan nuttig en verrassend zijn. Je komt dingen tegen die je al lang was vergeten. Een voorbeeld hiervan is mijn bovenstaande kalligrafie oefening die ik tijdens de kalligrafiecursus maakte in 1992.

18 gedachten over “Kalligrafie

 1. Vertederend! Dat was mijn eerste gedachte.
  Als ik kasten opruim kom ik briefjes tegen die mijn zoon voor me tekende en schreef. En die ik opnieuw weer zuinig bewaar.
  Maar ik heb ook een keer een kleine schat gevonden. Een naaidoosje met Sinterklaas ooit gekregen, en daarin de zakdoekjes die ik ooit borduurde. En een naaldenboekje op school gemaakt.
  Die raak ik nu niet meer “kwijt”.

 2. Grappig! Ja, er was een tijd dat je zo’n setje kon kopen en als je daar dan goed mee was (en dat was jij, want het ziet er profi uit) dan ging je op cursus etc. 1992, lang geleden al weer, hè?!

 3. Wat heerlijk toch die kasten opruimen, om lekker weg te dromen naar andere tijden!! Ik weet er alles van ik heb ook zoveel dierbaars weer terug gevonden. En weer opgeruimd om over een aantal jaren weer tegen te komen. En dan weer weg te dromen naar mooie tijden, die dan weer even terug komen.

 4. oh wat leuk en zijn de figuurtjes “gespat met ecoline??”dat vond ik altijd zo leuk om te doen!!
  ik heb ook gekalligrafeerd ,heerlijk op klassieke muziek ,had ik nou nog maar een log hahahahha nee hoor>>>>>>>>>>>groetjes!!

 5. Goed bewaren Berthi!Eigenlijk zou je een mooie doos moeten maken en daar al die leuke dingetjes in moeten stoppen,met een frans etiketje waarop staat:”Mes Memoires” of zoiets…ideetje Berthi?

 6. Mooie letters. Je bent ook een achte alles-kunner. De opruimwoede sloeg hier deze winter toe en DS en DD hebben hun briefjes en tekningen teruggekregen met de kerst. Ik ben zo bang dat als er t.z.t. “geruimd”moet worden dat dat soort dingen verloren gaan. En tot mijn verbazing waren ze er nog blij mee ook.

 7. Mooie letters. Je bent ook een achte alles-kunner. De opruimwoede sloeg hier deze winter toe en DS en DD hebben hun briefjes en tekningen teruggekregen met de kerst. Ik ben zo bang dat als er t.z.t. “geruimd”moet worden dat dat soort dingen verloren gaan. En tot mijn verbazing waren ze er nog blij mee ook.

 8. Mooie letters. Je bent ook een achte alles-kunner. De opruimwoede sloeg hier deze winter toe en DS en DD hebben hun briefjes en tekningen teruggekregen met de kerst. Ik ben zo bang dat als er t.z.t. “geruimd”moet worden dat dat soort dingen verloren gaan. En tot mijn verbazing waren ze er nog blij mee ook.

 9. Wat leuk om zo iets terug te vinden en wat mooi geschreven. We hadden dit liedje vroeger in een kinderboek staan. Dit was een oude afgeschreven “leeszaalboek” met een etiket er voor in waar op stond bij besmettelijke ziektes mocht je het boek niet terug brengen. De boeken roken altijd muf maar je kon wel bloemen er goed in drogen. En ecoli zo gauw als ik dat ruik, zit weer binnen bij de kleuterschool. Wat maken onze hersenen rare kronkels.
  We horen nog teeds niets van Gerrie.

 10. @yvonnep, ontzettend lang geleden. Het jaar 1992 zal ik niet snel vergeten… het is het geboortejaar van Thijmen!
  @josé, dit oefenwerkje van mij is weer netjes opgeborgen in de map om vervolgens over enkele jaren nogmaals op te duiken!:-)
  @hilly, jazeker, spatwerk met ecoline! Helemaal zelf gedaan!:-) Was dat een trend in 1992?:-)
  Echt heel jammer dat je geen blog meer hebt!
  Gewoon opnieuw beginnen!
  @marianneD, zeker een ideetje! Maar eerst valt er nog ontzettend veel op te ruimen in het huis!
  Een mens bewaart zo gruwelijk veel aan spullen. Orde scheppen kan af en toe geen kwaad!:-)
  @basje, maar dat zijn ontzettend dierbare herinneringen. Voordat ik nu iets weg doe vraag ik aan de kinderen of ze het willen hebben, zoniet… dan gaat het de container in!
  @willy, jaja, spatwerk is ook eigen werk!:-)
  Ik had eerst een sjabloom van karton gemaakt, die ook bewaard is gebleven!:-)
  @Hilda, mijn kinderen hebben in groep 1 en groep 2 ook met ecoline gewerkt.
  Onlangs heb ik weer een e-mail naar Gerrie gestuurd. Helaas wéér geen reactie.
  Het is niets voor Gerrie om een e-mail niet te beantwoorden. Ik begrijp er niets van. Gerrie die altijd zo trouw was in het lezen van de blogs. Ik hoop niet dat er iets ernstigs aan de hand is.

 11. Wat leuk én knap !!
  Ook altid willen doen maar met mijn linkshandige pootje lukt het mij niet. Terwijl dat toch moet kunnen.

 12. Berthi creativiteit zoekt steeds wegen om zich te uiten en zo vind je ook deze vorm. Ik kreeg ooit een doosje met kalligrafeerpennetjes en ben ermee aan het stoeien gegaan, maar zo’n mooi resultaat als dit heb ik er nooit mee bereikt.
  Wat is het toch mooi om aangenaam verrast te worden door je eigen werk en de emoties uit het verleden.

 13. Veelzijdig mens ben je ook hè! Mijn oudste zus en ik hebben in 1966 meegedaan aan een optocht ter ere van het zoveel-jarig bestaan van de school. we hadden toen blauwgeruite jurken aan en liepen met een ouderwetse paraplu en dit liedje was de inspiratiebron voor mijn moeder (ik was 5!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *