25 gedachten over “Vastelaovond 2009

 1. Wat een heerlijke koppies, toch heerlijk om je zo te verkleden en je mooi te maken.
  Die twee daar op het bankje zitten ook echt te genieten. Berthi wat zijn dit weer mooie foto’s. En het gehaakte mutsje ontbreekt niet. Deze kleuren doen mij altijd aan bepaalde muziek denken.
  elma

 2. Prachtige foto’s van prachtige kinderen(mensen) !!
  De ouders zouden graag zo’n foto van hun kindjes willen denk ik.
  Ik zie leuke ‘Holland’ kindjes, zou een ijverige mama die gemaakt hebben, zo leuk !!!

 3. @elma, ik heb net zolang gezocht tot ik iets van handwerken tegenkwam!:-)
  De twee heren zijn volgens mij echte levensgenieters!:-)
  Kinderen fotograferen is leuk, maar niet altijd even gemakkelijk.
  De kleine ukkepuk met die mooie witte hoed op, stond de hele tijd te draaien. Tja, dan heb je een beetje mazzel als je op het goede moment op het knopje drukt!:-)
  Het meisje met de roze muts, stond heerlijk te springen!
  Het meisje met de beer lag met een deken in de kruiwagen.
  Voor de dreumes met de rode hoed was het veel te moeilijk om stil te staan!:-)
  Ik ben wel eventjes bezig geweest om foto’s te maken!:-)
  @marian’ne m, Holland is hot! Zowel de kinderen als hun ouders droegen hetzelfde. Bijna altijd worden de kostuums door de mensen zelf gemaakt. Al heel vroeg beginnen ze hiermee.
  Toen ik deze Hollandgroep zag, moest ik direct aan jou denken.
  Ha, Venlo op tv met z’n carnaval… Heb ik helemaal niets van meegekregen!:-)
  Mij zie je niet zo snel, ik kom niet boven de mensenmenigte uit!:-)

 4. Nooit carnaval gevierd, wel vroeger voor de kinderen kleren gemaakt voor de optochten op bevrijdingsdag 5 mei. Een jaar de meisjes verkleed als indianenmeisjes en alle kleding zelf gemaakt. Van oude velours gordijnen rokjes en poncho’s gemaakt. Van de franjes knippen zat het hele huis onder de pluisjes en dat bleef zo lekker in de Heugafelttegels zitten. Een zwarte puik gekocht. Om hun laarsjes beenkappen van bont met veel kleurrijke versiering en houten kralen. Kleine tasjes van bont. Het buurjongetje was ook indiaantje en met hun drieën liepen ze in de optocht mee.
  Niet alleen de kinderen hebben genoten, ook mama met het maken.
  elma

 5. kinderen zijn geweldig op te “kieken” maar ze net op dat moment te vangen,. Je bent een profesioneel!.

 6. Prachtige foto’s van de kinderen. Heb zelf nog aardig wat carnavalskleding in een doos zitten. Vind het nog zonde om ze weg te doen. Daar zit zelf gemaakte Aladin tot een echte wollen marinepak nog in. Over Aladin gesproken. Onze jongste zoon ging als Aladin zijn vriendje wilde daarom Jasmine zijn. Of zijn moeder nu zei je krijgt een mooi cowboypak of een supermanpak niets bracht hem op een andere gedachten. Hij is dus gegaan als Jasmine met make-up en al op.
  Je had ook een Bob Marley muts gefotograveerd. Nu was ik vorige week in een meubelzaak en daar hadden ze kleine alpino mutsen gebreid maar dan wat ronden van vorm. Deze hadden ze over een schuimbal van 10 cm heen gedaan. Ze hadden allemaal verschillende motieven en kleuren gebreid op nld 2 van dubbele gerstenkorrel tot ajour. Toen ik vroeg waar ze voor waren liet ze mij grote zitpoeven zien. Het bleek voorbeelden te zijn van overtrekken voor verschillende maten poeven. Een nieuwe rage. Heel leuk om te zien vooral dat steeltje bovenop.

 7. wat een mooie reportage Berthi. De spanning op sommige koppies, de prachtige vaak zelfgemaakte kleding, echt mooi!

 8. als echte noorderling snap ik niks van carnaval, maar verklede en geschminckte kindertjes zijn altijd geweldig! wat hebben al die mama’s zich ingespannen en wat heb jij ze mooi op de plaat gekregen!

 9. Bij het verhaal van Hilda moet ik aan mijn kleinzoon van 3 denken. Die is helemaal weg van prinsessen. Meer jochies op het kinderdagverblijf hebben dat trouwens: daar hebben ze nu verkleedkleren voor jongens-prinsessen en voor meisjesprinsessen! Enfin, met de kinderoptocht werd hij dus prinses: mét nagellak en mét lippenstift. Bij de grote optocht was hij ridder: met zwaard! Was de wereld maar vaker zo ongecompliceerd. En voor het overige: Honi soit qui mal y pense!

 10. @elma, op de slaapkamer heb ik een houten dekenkist staan die bomvol zit met carnavalskleren die door het jaar heen ook gebruikt werden als verkleedkleding. Ik vind het jammer om het weg te doen, en de kleding ligt me niet in de weg.
  Een enkel stuk heb ik zelf gemaakt.
  @Hilda, leuk, jij werd als eerste op de hoogte gebracht van een nieuw ontwerp!
  @mieke s, heerlijk dat je kleinzoon zo kan genieten.

 11. Berthi, carnaval is niet iets voor deze noorderlinge, maar jouw foto’s maken er iets heel geweldigs van. Dát zou ik zeker mooi vinden om te zien!

 12. inderdaad een heel leuke fotoreportage. In Venlo weten ze tenminste nog wat carnaval vieren is. Dat was dit jaar in Heerlen wel anders: bijna geen carnavalsmuziek, overal disco, en ontieglijk veel mensen in prefab-pakjes uit de winkel.En weinig tot geen sfeer. Nee, dan Venlo, of Maastricht bijv. Daar zie je ook nog veel origineel verkleden, die zich echt moeite op hun kostuums doen.
  Ik heb dus carnavalsmaandag in Maastricht doorgebracht, als BeB de Breier, in een geheel zelfgebreide outfit(breispul is trouwens ideaal met dat carnavalsweer), met een hoed gehaakt van plastic zakken. (zal zsm een foto doorsturen). En ik had uiteraard een breiwerk bij me. LOL!

 13. BeB de Breier@ Wat leuk dat je ons dit verteld en met ons mee BeBt en houd de naalden maar warm.
  elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *