Boétegewoéne Boétezitting

Vastelaovond is vandaag van start gegaan met de Boétegewoéne Boétezitting. Het centrum van ons stadje zat/zit barstensvol met vastelaovevierders die van heinde en ver kwamen om naar de tientallen artiesten te komen luisteren. Ik ben geen vastelaovevierder, maar ging wel op pad om enkele kiekjes te maken. Het feestgedruis begon vanmorgen om 11.00 uur. Nooit geweten dat bier dan al smaakt! Ik moest zelfs oppassen om niet te struikelen over de grote hoeveelheid kleine lege likeurflesjes. Enne… zonder mobieltje gaan we nooit op stap!

Sommige vastelaovevierders willen graag op de foto!
Na het haken van de poncho bleek er genoeg bollen wol over om er een pruik van te maken!
Ik werd op mijn schouders getikt door de biggen (?). Zij wilden graag op de foto!


20 gedachten over “Boétegewoéne Boétezitting

 1. Jeetje wat kan een mens gek doen !!
  Maarrr ze hebben schik.
  En de Wol-muts is voor mij de winnaar !!;-)
  Zelfs hier was er een optocht vanmiddag.
  Zelf niet gezien alleen de confetti sporen achteraf.

 2. Berthi wat een mooie foto’s, ik maak dit al jaren niet meer mee.
  Vroeger toen mijn ouders nog leefde kwam ik regelmatig in Sittard waar zij woonde, maar zij zijn er niet geboren.
  In mijn jeugd vierde ik wel Carnaval, en ik vond dit super leuk. Ik geniet van je prachtige foto’s !!!!! Zou nog wel eens een optocht mee willen maken, maar mijn man en kinderen zijn hier niet mee opgevoed. De wolmuts is voor mij ook een winnaar enig bedacht.
  Een handwerkster denk ik kan niet anders, die bedenken zo iets..

 3. brrrr mij niet gezien…..mijn broer wel ,die woont nu een paar jaar in het brabantse land en geniet er met volle teugen van…

 4. Die Buitenzitting is zo geliefd dat men er op andere plaatsen ook al pogingen toe doet. In mijn dorp en paar weken geleden al. Of het geslaagd is weet ik niet, voor mij geen carnaval al heb je een prachtig hoofddeksel gevonden! Doet en beetje denken aan de Hauben die in de Schwarzwald gedragen worden. Leuk!

 5. Ook hier in het hoge Noorden wordt carnaval gevierd. Vanmiddag reden er twee opgeleukte wagens met veel kabaal van Garnwerd naar Kloosterburen, een katholiek dorp op het Hoogeland.
  De hoed/pruik met de bolletjes wol krijgt wat mij betreft de hoofdprijs.

 6. Leuke foto’s wij zijn vandaag naar de Handwerkbeurs geweest in Zwolle en belanden midden in een carnavals optocht er leuk.

 7. Het is Berthi weer gelukt, de bolletjes wol zijn vandaag weer te zien. Dit doe je met je restjes. Je moet hier wel mee opgegroeid zijn om met de carnaval lekker uit je dak te kunnen gaan.
  elma

 8. @josé, ik ben geen carnavalvierder, maar vindt het wel prachtig om te zien hoeveel werk iedereen van zijn/haar outfit maakt. En het schminken past altijd perfect bij de kleding. Erg mooi.
  @Hilly, je kunt beter een mooi boek lezen!:-)
  @Mieke S, als een activiteit populair is, probeert men die bijna altijd na te doen. Helaas wordt het vaak nooit zo populair.
  Ik moet nog ergens in de kast zo’n Schwarzwalder popje hebben met een dergelijke muts op haar hoofd. Een poos geleden heb ik gezocht, maar geen resultaat. Ik zal ze té goed opgeborgen hebben!:-)
  @Elza, ja, de handwerkbeurs is ook dit weekend. Helaas heb ik zelf geen tijd om er heen te gaan.
  @elma, per toeval kwamen de bolletjes wol op mijn pad!:-)

 9. Aan mijn lijf geen polonaise. Trouwens ik heb mijn geld vrijdag opgemaakt bij de handwerkbeurs in Zwolle en ik moet van weekend werken.
  @ Margriet ik jaren lang in Klooster de optocht bekeken die voor ons huis langs ging. Daar heb ik altijd van genoten.

 10. Als noordeling jaren geleden een keer carnaval meegemaakt in Bergen op Zoom.Getooid met een blauwe kiel en een petje op,dacht leuk mee te doen,maar wat zeiden m,n mede feestvierders,jij komt zeker van boven de rivieren.
  Volgens mij moet je hierin opgegroeit zijn.Maar kijk nu graag naar de leuke outfits,zoals jij ze ons vandaag laat zien.
  De bolletjes wolmuts is ook mijn favoriet.

 11. leuke fotoserie. wat hadden de varkentjes op hun hoofd?? compleet met oortjes en was er ook een krulstaart?. lekker thuis met een boekje in een hoekje.Rustige zondag !!!!!

 12. Ziet er gezellig uit allemaal, maar bier en likeur op de vroege ochtend…moet er niet aan denken…..als ze maar lol hebben, ik kruip wel met een handwerkje op schoot in mijn luie stoel 😉
  Groetjes
  Ines

 13. Ik vind het leuk de foto’s te bekijken, maar ik moet er niet aan denken zelf mee te doen. Hoeft hier ook niet boven de rivieren.
  De mevrouw met poncho en wolmuts vind ik heel creatief.

 14. Hoi Brthi,
  Vier je wel een beetje carnaval, of helemaal niet? Ik heb er helemaal niets mee, maar ja ik ben dan ook een noorderling… Je hebt leuke foto’s gemaakt die een goede impressie geven van de sfeer. Ik moest wel lachen om dat bankstel midden op straat!
  Fijne zondag!

 15. dacht dat ik hierboven mijn eigen reactie al las, zie reactie van Truus. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt, ook in BoZ !! en voor mij hoeft carnavalvieren dus helemaal niet, maar de creaties zijn altijd leuk om te zien !! thnx voor de foto’s !

 16. Gezellige foto’s Berthi. En ook ik heb, net als Hilda, (bijna al)m’n geld opgemaakt in Zwolle. Maar dan vandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *