Live Earth – Don´t Let It All Unravel


22 gedachten over “Live Earth – Don´t Let It All Unravel

 1. Kon er via jouw blog niet inkomen, maar als je gewoon de titel in je zoekmachine typt lukt het wel…..beetje verdrietig word ik er van, maar dan moet ik maar aan mn oma denken die van uitgehaalde wol altijd weer iets heel mooi nieuws wist te maken…..

 2. @frouke, vreemd! Je klikt op het witte pijltje en het filmpje begint!
  Deze keer kun je het geluid beter uitzetten!:-)
  We moeten goed voor alles zorgen wat op aarde leeft. Het mag niet te gronde gaan.
  Dit filmpje kun je als een waarschuwing zien.

 3. een heel krachtige beeldtaal!
  laten we hopen dat er toch iets goeds voortkomt uit de kredietcrisis en men de focus verlegd van ongebreidelde kwantiteit (groei) naar duurzame kwaliteit …

 4. voor het eerst kan ik een filmpje bij jou zien ,meestal moet ik het op een andere manier proberen… tis dat het zo mooi gemaakt is ,maar eigelijk word je er zelfs zo verdrietig van…..

 5. Deze wereld omwonden met wol doet mij denken aan een reuze bol wol. Jaren geleden gekocht op een beurs in Amsterdam. Het waren een aantal draden die samen gerold waren tot een enorme bol van diverse kleuren. Jaren ben ik bezig geweest om er kleine bolletjes van te maken per kleur. Er liggen in een doos nog wat resten, wat er verder allemaal mee gedaan is weet ik niet meer zo goed.
  elma

 6. @Hilly, Super!! Matthijs heeft iets nieuws/anders toegepast om een filmpje op mijn blog te plaatsen. Een goede keus van hem!:-)
  Lijkt inderdaad op Zap mama. De link die jij geeft heb ik net bekeken en daar klinkt de muziek vrolijker. Bij Live Earth is het behoorlijk droevig, maar past daardoor wel bij het filmpje.

 7. Dit doet mij denken aan een gedicht in het fries over beppe die aan het breien is en een nieuwe bol pakt maar weet niet of ze het op zal breien net als het oude jaar weg is en het nieuwe begint en je niet weet of je het beleven zal

 8. Oeps !!
  lees toevallig(?) eerst de reakties omdat ik vaak geen geduld heb voor filmpjes.
  Maar nu twijfel ik of ik zal kijken !!!???
  Had gelukkig(?) geen breiende oma maar ….
  deze sok snottert om aaaaaalles !!!

 9. @Henny, dat moet een ontroerend gedicht zijn!
  @marian’ne m, deze keer moet je toch maar kijken! Het is een kort en zeer bijzonder filmpje.

 10. Na dit filmpje kan echt niemand meer zeggen dat breien ouderwets en achterhaald is. Net als al die mooie handwerken mag vooral onze prachtige planeet niet verloren gaan. We zijn in staat om zoveel moois te maken, hoe kan het dan toch dat we zoveel kapot maken aan het aller-allermooiste …

 11. Enig om dit te zien en zo ingenieus gemaakt. Dank je wel voor de vertoning.

 12. Zie liever de log van gisteren,die is tenminste opbouwend.Van deze word ik echt verdrietig.Al dat mooie breiwerk voor niets

 13. Toch wel byzonder dat ons geliefde breiwerk wordt GE(mis)BRUIKT voor deze boodschappen.
  Laten wij blij zijn dat wij nog kunnen breien, er liggen overal nog wel wat bolletjes wol om mee verder te kunnen.
  Berthi je antwoorde, is het niet jammer dat je die grote bol wol gebruikt hebt. Het zou wel leuk geweest zijn dat hij nog in de originele doos zat.
  Ik heb in een vakblad gelezen dat het echtpaar dat met deze bollen op de handwerkbeurs stonden, later in de stoffenhandel (patchworkstoffen) zijn gegaan en een heel erg groot bedrijf op hebben gezet wat in heel Europa levert.
  Zo zie je maar weer hoe een bolletje wol kan rollen.
  elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *