Familie Obama

De meest gehoorde en gelezen naam van de afgelopen weken is Barack Obama. Iedereen had wel een mening over de nieuwe president van Amerika. Tot nu toe allemaal heel positief. Ontwerpers gingen aan de slag, zoals Angelique Viester, en kijk eens naar het fraaie gehaakte portret van Obama, gemaakt door Todd Paschall. Hilly kwam via een omweg bij dit fraaie handwerk terecht.

Over Michelle Obama wordt natuurlijk ook menig woordje geschreven en vergeet de dochters Sasha en Malia niet. Hun kleding wordt regelmatig onder de loep genomen. Zo bezweek een dag na de inauguratie de website van J. Crew waar de kleding van de meisjes was gekocht. En de afgelopen week zijn de poppen Sweet Sasha en Marvelous Malia op de markt gebracht. Twee vreselijke poppen, naar mijn mening. Het zijn de eerste Afro-Amerikaanse poppen in de collectie van Ty Girlz. De collectie bestond tot dusver uit dertig poppen met namen als Bubbly Britney, Lucky Lindsay en Precious Paris.

Foto: Scott Olson/Getty Images

22 gedachten over “Familie Obama

 1. Dat gezicht is inderdaad knap gedaan. Ik als leek zou denken dat het een breipatroon is.
  En ik heb nog even snel naar de link van J.Crew gekeken. Die hebben echt al jaren geweldige kleren, maar ze sturen(nog) niet naar Europa.

 2. wat een obamagekte he! en wat een druk op de arme man … zoveel mensen die hun wensen op hem projecteren ….
  zijn dochtertjes zien er in het echt leuker uit. de fabrikant heeft ook gezegd dat de poppen er bewust anders uitzien.

 3. arme Obama, nu ook al gehaakt en gebreid, De poppen zijn erg leuk, en kunen dus ook echt elk kind voorstellen, en ja mode naapen is en zal altijd wel gedaan worden

 4. Ja tis knap, maar of ik daar nu zin in zou hebben.
  Een portret van de minister president haken.
  Heb al veel Obama handwerk gezien, ook in Nederland dus het ‘leeft’ wel.
  Of zou het typisch Amerikaans zijn.
  Ik hoef ook niet zo’n pop !!;-))

 5. Het lijkt me leuk om voor deze poppen een garderobe te maken.
  Het haakwerk is bewonderenswaardig door de hoeveelheid kleuren die gebruikt zijn. Het ontwerp is met de juiste software op de PC niet zo’n toer.

 6. Het kleed vind ik wel knap gemaakt.
  Ik dacht dat de Obama kinderen 7 en 10 zijn. Het lijkt wel of die poppen al flinke borsten hebben.

 7. Wat jammer dat er staat dat het portret gehaakt is, je ziet de V-vormpjes van de breisteken zéér duidelijk, dus het is absoluut niet gehaakt maar gebreid, maar. . . het kan ook nog zo zijn dat het alleen in het computerprogramma gebreid is; er zijn programma’s die een hokje van een teltekening om kunnen zetten in een breisteek. Ik weet het niet maar het zou heel goed kunnen. . .

 8. @Henriette, ik had ook zo mijn twijfels, maar in de tekst staat duidelijk gehaakt. Ik ben naar zijn website gegaan en heb een aantal foto’s bekeken. Nergens zie je een breinaald of haaknaald bij het werk liggen. Maar als je goed kijkt, zijn het gehaakte stokjes, volgens mij.

 9. Dit willen wij weten, is het haken of breien?
  Als je de foto vergroot en op zijn kant legt, kan het ook met vasten gehaakt zijn.
  Je ziet dan niet meer zo duidelijk de V van de breisteek. Technisch gezien kun je met vasten haken ook makkelijk van kleur wisselen.
  Elma

 10. Ik dacht dat de foto er later er gewoon op gedrukt is omdat er in een v teken verloop van kleuren zit.
  @ Mien je post is binnen. Dank je wel

 11. Nog wat speurwerk verricht,de foto van president Obama is gehaakt.
  Bij Haken op nummer kun je zelfs patronen bestellen. Ik heb net gekeken naar een Trainings video, haken met verschillende kleuren.
  elma

 12. @elma, ik heb je tip opgevolgd en net de trainingsvideo bekeken. We zijn eruit: het is echt gehaakt!!!
  Grappig om op de video te zien dat ik draad op een andere manier vasthoud en op een eenvoudiger wijze de draad omsla! Nou ja, misschien is het ook een kwestie hoe je het gewend bent.
  Zojuist kwam haken als onderwerp bij Man bijt Hond.

 13. Haha deze 2 poppen zijn al uitverkocht. Dus dat loopt daar goed. Gebreid/gedrukt ik dacht het allemaal, maar op de website hebben ze het toch echt over crochet.
  Het haken bij MbH zag ik ook in een flits. “Ik ben nog jóng” zei de dame. Alsof je daar oud voor moet zijn voor haken. ;-))
  Vandaag in een 2ehands zaakje enkele hele oude Ariadnes gevonden. Uit ’54! Met mooi haakwerk, zou nu nog passen.

 14. Mis Berthi, ik heb een heleboel kruisjes gezet. Ik zal voor haken eerst mijn haaknaalden op moeten duikelen ergens…
  Ja ik heb ze, een heel mooi doosje vol maar wáár?

 15. @ine, zo’n houten doosje met de tekst haaknaalden erop? 🙂 Ligt bij mij ook ergens… waar ook alweer?:-)

 16. Ine is vast al aan het zoeken want hét kriebelt !!;-))
  Wanneer je de foto dwars bekijkt zie je waarschijnlijk de haaktoeren.
  Ik dacht ook eerst echt brei steekjes te zien !!;-)

 17. @marina’ne m, klopt! Je moet schuin/dwars op
  de onafgemaakte werken kijken en dan zie je dat het gehaakt is.

 18. Wij Hollanders zijn toch anders dan de Amerikanen, of is er al iemand bezig een patroon te maken als prins Willem Alexander koning wordt om zijn foto te haken?
  Om een dergelijk patroon te maken is niet moeilijk. Er zijn kruissteekprogramma’s waar je een gescande foto importeerd en aangeeft met hoeveel kleuren je wilt werken, de rest gaat automatisch en het patroon rolt uit de printer.
  elma

 19. @Elma, wij zijn te nuchter voor dit soort activiteiten. En… wat moeten wij met een gehaakt of gebreidt portret van Willem Alexander?:-)

 20. het schijnt dat michelle niet gecharmeerd was van de poppen, althans dat ze de namen van haar dochters hebben gekregen. Ze heeft dan ook verzocht om de poppen andere namen te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *