De poppetjes van Mien B.

Mien B.: ‘Een van mijn broers (ik heb er vijf) wordt morgen, 1 februari, 65! Dat gaat gevierd worden en hij had als cadeau-idee een stapelbed, voor als zijn kleinkinderen komen logeren. Toevallig stond bij mij nog een poppenstapelbed, dus bood ik aan om daarvan iets te maken om de geld-gaven van de broers en zussen ludiek te kunnen aanbieden. Beloofd is beloofd, dus Mien aan de slag! Eerst twee kleine snelle quiltjes en toen vier poppetjes (drie kleinkinderen heeft hij al, de vierde is op komst).
Zulke poppetjes heb ik in een ver verleden heel wat gemaakt als kraamcadeautje. Nu kon ik het patroon natuurlijk niet terug vinden, dus maar zelf een patroon getekend zoals ik ze me herinnerde.

Heeft iemand interesse in het patroon stuur me een mailtje en het komt in de bus. Mijn e-mailadres is: mien.patch@chello.nl
Zal ik er nu nog zeven maken voor mijn eigen kleinkinderen?’

35 gedachten over “De poppetjes van Mien B.

 1. Alvast van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je broer. Maak er morgen met z’n allen een fijne dag van.
  Wederom heb je een geweldig leuk idee voor het cadeau gemaakt.
  Natuurlijk kan je nu niet achter blijven om voor je eigen kleinkinderen zo’n lief poppetje te maken! Doen! Ze zullen daar zeker heel blij mee zijn!

 2. Ja DOEN, meeerrr !!!;-))
  Mien ze zijn geweldig !!!
  En de dekentjes ook.
  Wat een origineel cadeau !!
  Ik heb ook zo’n poppetje vroeger op school gemaakt.
  Na het zorgvuldig al die jaren bewaard te hebben heeft vorig jaar een muis zich er te goed aan gedaan.
  Helaas weg moeten gooien.
  Stond er niet zo één in de ‘rode mappen'(?).
  Hij lijkt sprekend hoor, het patroon is goed gelukt, knap !!!;-)

 3. Mien, wat zijn dat leuke poppetjes. Gefeliciteerd met de broer die nu ook AOW krijgt. Wat leuk dat hij voor zijn verjaardag een stapelbed voor de kleinkinderen vraagt. Je hoeft niet te vragen of opa gek op zijn kleinkinderen is.
  elma

 4. Marian’ne er staat een vrouwtje in de
  RODE MAP band 1 bij APPLICEREN blz. 35
  elma

 5. Elma, das snel !!
  (volgens mij typ jij met de boeken op schoot)
  Ik zal het morgen eens opzoeken, bedankt !!
  Slaap lekker !!;-)

 6. Dus maar even in de ‘rode map’gekeken; de poppetjes zijn wel aan elkaar verwant maar anders…….

 7. Door de mogelijkheden in ons huis staat mijn computer op een grote tafel midden in de kamer. Achter mij in de hoeken twee inbouwkasten met daar tussen de boekenkasten 3.60m.breed x 2.oo hoog. Met mijn bureaustoel op wielen draai ik zo om en pak het boek wat ik wil hebben. Mijn hele leven ben ik al met verzamelen bezig geweest. Door lieve cursisten wordt ook heel wat meegebracht. Ze weten dat het hier bewaart wordt en ingevoegd in de collectie.
  elma

 8. Mien, van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je broer. Wat leuk om zijn kado op deze manier te geven. Hij is er vast erg blij mee.

 9. Mien van harte gefeliciteerd met je broers zijn verjaardag. Een leuk idee op je broer een poppenbed te geven. De poppetjes zijn leuk. De rode map ook even voor de dag gehaald. Misschien wel leuk voor een theemuts

 10. Mien de poppen die je uit je herinnering hebt getekend zijn beter geschikt voor kinderen dan het patroon uit het rode boek.(meer als sierpop)
  Het lusje erachter is zo handig, je kunt ze dan ook ophangen. Een plezier om naar te kijken.
  elma

 11. Gefeliciteerd Mien en wat een schattige poppetjes en je moet ze zeker gaan maken voor je eigen kleinkinderen.

 12. Wat een schattige poppetjes! hebben die niet ergens ooit in Ariadne gestaan? Ik vind het knap dat je die zo zelf tekent. Wat een origineel prachtig cadeau!!!!!

 13. Mien,gefeliciteerd met je broer z,n verjaardag.Wat een leuk idee heb je gemaakt om hem te verrassen.Ook de kleinkinderen zijn er zo bij betrokken.Elma ik heb een boekenkast op m’n verjaardag gekregen,niet zo groot als die van jou,dat zou ook niet passen in ons appartementje,maar nu kan ik m,n handwerkboeken en mappen ook een beetje overzichtelijk opbergen.

 14. Mien, je bent een kanjer! Wat een leuke poppetjes en dekentjes en ook het hele idee van het poppenstapelbed is super!
  Van harte gefeliciteerd voor je broer!

 15. wat een enig idee en geluk heeft broerlief metzo een handige zuster, niet te spreken van de rest van de familie , fijne verjaardag

 16. Mien, jouw poppetje is de enige échte !!!!
  Mijne zag er vrijwel exact zo uit.
  Elma, heb het gevonden.
  Het principe lijkt er idd op, maarrr … wat ik hier boven al zei !!;-)))

 17. Wat een leuke poppen Mien. En natuurlijk moet je voor je eigen kleinkinderen maken. Proficiat met je broer!

 18. Gefeliciteerd met je broer, maar ook met de geboorte van dit geweldig leuke patroontje. Een soort Mien Babushkaas!

 19. Yvonne heeft het leuk bedacht. Mien dat wordt een hele serie van groot naar klein.
  elma

 20. Het cadeau was een succes: voor mijn broer maar zeker voor zijn kleinkinderen!!!!

 21. Mien wat geweldig leuk idee, de poppetjes zijn geweldig.
  Nog Gefeliciteerd met je broer, dit cadeau super voor hem en zijn kleinkinderen. Jij zit vol ideeën Mien B !! wat een lief cadeau !!!

 22. Wouwwww, Mien, wat leuk geworden!! Daar heb je een aardige klus aan gehad. Maar het resultaat mag er zijn. Hoe vond hij zijn cadeau?

 23. Mien, alsnog gefeliciteerd met je broer. Schitterende kadoverpakking heb je gemaakt.

 24. Gefeliciteerd met je broer, groot feest natuurlijk en niks ‘moet”meer, lekker genieten, ik gun het iedereen!Wat geweldig die poppetjes!!! Graag zou ik het patroon ontvangen.

 25. Mien wat een ontzettend leuk idee van die poppetjes, wat ben jij creatief!!!
  Ik zou best wel het patroon van je willen hebben, ze kunnen na ze gemaakt te hebben een mooi plekje in mijn atelier krijgen.

 26. hallo Mien.graag zou ik een patroon ontvangen van de poppetjes. zien er erg leuk uit.Lijkt mij leuk voor mijn kleindochter van 2 1/2.
  groetjes
  martha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *