Open deurdagen bij Bart en Francis


Bart & Francis hebben de mooiste garens. Misschien ken je ze van beurzen of markten. Helaas kunnen zij dan niet hun hele assortiment meenemen. Het komend weekend krijg je de kans om bij Bart en Francis op bezoek te gaan. Hun grote Jugendstilhuis met bedrijfsruimten (voormalige diamantfabriek) staat voor iedereen open. Bart en Francis zijn gastvrij en het is gewoon erg leuk om bij ze op ‘bezoek’ te zijn.
Tot slot exposeert Mariet Visser haar moderne kanten, voor niet-kantmakers een openbaring wat nog meer ‘kant’ genoemd mag worden.

11 gedachten over “Open deurdagen bij Bart en Francis

 1. Jammer dat het nogal een beetje uit de buurt is, het kantklossen vind ik echt heel bijzonder.

 2. Wat zal dat een mooie tentoonstelling zijn van Marriet Visser (mij bekend van de NKO). Dat er uit draaien en kruisen zulke mooie kunststukken ontstaan, prachtig.
  Al verschillende pogingen ondernomen om bij Bart en Francis hun garens te bestellen, maar het is nog nooit gelukt. Nu de site aangeklikt en het mailadres nog maar eens geprobeerd.
  elma

 3. Hoi Berthi,
  tijdens de verbouwing van de keuken geef je ons toch elke dag weer nieuwe inspiratie;
  Geweldig dat je ons niet “in de steek” laat…
  Enne, hoe gaat het met de keuken(-prinses)?

 4. Mooie garens hebben ze. Op de handwerkbeurs ben ik ze wel tegen gekomen. Heel mooi spul. Een vriendin vsn me die miniatuur kleertjes breid werd er helemmaal lirisch van!

 5. @Lous, misschien dat je Bart en Francis eens op een beurs treft!
  @Elma, ik sta telkens versteld van de ingenieuze kunst-hand-werken die worden gemaakt.
  Het moet toch mogelijk zijn om via internet hun prachtige garens te bestellen?
  @marian’ne m, voor jou is het echt een mijl op zeven om naar België af te reizen!:-)
  Gelukkig hebben we internet!:-)
  @Marijna, … en ze hebben ook zo ontzettend veel keus!

 6. Hoi Marja,
  Tja, het verloopt niet vlekkeloos, ook al is het slechts een kleine verbouwing.
  Een bestaande voorraadkast werd uitgebroken waardoor de keuken groter wordt. Het plafond werd gelijk gemaakt met het bestaande plafond in de keuken. Twee nieuwe spots werden toegevoegd in het nieuwe gedeelte van het plafond. Bij die werkzaamheden kwam het bestaande stucwerk van het plafond naar beneden. Dit kwam door nalatige werkzaamheden van de verbouwing in 1994. De stucadoor had geen primer/hechtlaag toegevoegd voordat hij ging stucadoren. De vorige aannemer erbij gehaald. Nu gaat hij het nieuwe stucadoorswerk van het plafond betalen. (Van de zomer hadden we al problemen met het buitenschilderwerk door nalatige werkzaamheden van de aannemer) Maar wat is er nu weer? Het nieuwe plafond is gestucd, en nu zijn er gele vlekken ontstaan. Ik wacht op de stucadoor die het moet komen bekijken.
  Vanmorgen zijn ze van Bruynzeel geweest, want de keuken is nog niet helemaal afgewerkt volgens afspraak, en de apothekerskast loopt aan. De rvs-plaat voor achter het fornuis was beschadigd. Daar wordt een nieuwe voor besteld.
  Daarna moet er nog getexd worden en een nieuwe radiator voor de keuken komen.
  De tuindeuren willen graag een nieuw likje verf hebben. Daar is een begin mee gemaakt.
  Mijn streven is om eind februari helemaal klaar te zijn. Moet toch kunnen…

 7. Dat is wel een heel bijzonder adres! W.b. je keuken, arme jij, wat een gedoe!! Ik hoop dat het uiteindelijk toch erg mooi zal worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *