19 gedachten over “Biggetjes

 1. Varkens schijnen erg intelligent te zijn. Je kunt ze kunstjes leren. Maar dat ze van bolletjes wol houden, nee, dat wist ik niet. Erg leuk plaatje!

 2. Breiende biggen, nooit van gehoord.
  Breiende hond wel, die fluisterde mij net nog in het oor.
  Bij HZG de vlag in top.
  Met Margreet Beemsterboer,
  als stuurman aan het roer.
  Elma

 3. Berthi…is dit een plaatje van jouw nieuwe keuken met een antieke AGA ??
  Je bent wel erg tolerant met biggen op de keukenvloer.
  Zie je er al “gat”” in met de verbouwing?

 4. Een vriendin heeft twee varkentjes die speels en stout zijn, maar die verder goed weten wat mag en wat niet,leuk om te zien hoor, groet Elly

 5. @Lies Huizer, haha, nee, nee, mijn keuken ziet er iets anders uit!:-) Biggetjes zijn leuk om te zien, maar ze mogen bij mij niet naar binnen!:-) In het verleden heb ik al eenden in mijn keuken gehad en dat vind ik meer dan voldoende. Ik vond het geen pretje om hun grote flatsen op te ruimen!:-)
  De eenden waren helemaal niet verlegen. De garagedeur stond open en omdat ik ze al eens buiten bij mij voor de garagedeur eten had gegeven, kwamen ze de volgende keer gewoon naar binnen gewaggeld! Ze wisten zich goed de plek te herinneren waar ze eten kregen. Sindsdien geef ik de eenden, met name in het voorjaar als ze aan de wandel gaan, geen eten meer.
  Het zit niet helemaal mee met de verbouwing. Maar is er wel eens bij iemand alles vlekkeloos verlopen met de verbouwing van een keuken?
  De afgelopen dagen heb ik veel negatieve keukenverhalen gehoord. Eigenlijk niet goed op dit moment.
  We zijn er nog niet, maar ik hoop op een goede afloop!

 6. Leuke speelse biggetjes.
  Ik zal je mijn keukenverhaal niet vertellen. Maar alles is goed gekomen.

 7. Ik ben alleen maar positief over onze keukenverbouw. Het was prachtig weer, ook handig want dan kun je buiten koffiedrinken en eten. Het was in de mei vakantie dus mijn man kon hand- en spandiensten verrichten. De keukenbouwer is een vakman en heel gezellig dat scheelt ook. We hebben ons met heel veel humor door de verbouwing gelachen. Natuurlijk, soms zit het niet helemaal mee en vind je stof op plaatsen wat eigenlijk niet kan maar daar hebben ze stofzuigers voor uitgevonden. Ook zijn we wel eens in de overtuiging geweest dat we een witte koningspoedel hadden maar nadat ook hier de stofzuiger over was gegaan bleek toch dat onze eigen goudgele boxer tevoorschijn kwam.
  Dus Berthi, houd moed, alles sal reg kom!

 8. Tuurlijk willen biggetjes met wol spelen. Wanneer ze schaapjes zien met zo’n lekker wollen vachtje dan wil je dat ook.
  Wij toch ook !!:-))

 9. In mijn jeugd ging ik altijd logeren bij vrienden van mijn ouders. Ze woonden in Krommeniedijk in een prachtig Zaans houten huisje en een enorm grote moestuin met fruitbomen en een bloementuin erbij. Aan het eind daarvan was een botenhuisje met een roeboot die we mochten gebruiken om het meer op te varen. Naast het botenhuis was het varkenskot en dat vond ik altijd een heel geheimzinnig hok met het knorrende varken dat zich rondentelde door het zand en de modder op het stuk grond dat ernaast lag. Daar moest ik ineens weer aan denken bij dit plaatje en ik proef ineens ook weer de door de zon warm gestoofde rijpe kruisbessen die we net zoveel mochten eten als we wilden. Wat een heerlijke vakanties waren dat.

 10. Ons speelse geitje “Mekkie” in mijn keuken waargenomen, spelende poezekinders met een bol wol ook, maar breiende biggetjes nog niet, maar wie weet!

 11. Zojuist zag ik het plaatje van de “Spielende Ferkel” zoals de officiele titel luidt. Het is een illustratie van de in 1945 in Berlijn geboren kunstenaar Michael Sowa.Er is nog een tweede versie, die ik apart zal doormailen. De illustraties die hij heeft gemaakt, zijn vaak heel bizar. Een groot aantal daarvan is verkrijgbaar als ansichtkaart.

 12. Zojuist zag ik het plaatje van de “Spielende Ferkel” zoals de officiele titel luidt. Het is een illustratie van de in 1945 in Berlijn geboren kunstenaar Michael Sowa.Er is nog een tweede versie, die ik apart zal doormailen. De illustraties die hij heeft gemaakt, zijn vaak heel bizar. Een groot aantal daarvan is verkrijgbaar als ansichtkaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *