Google ‘Mijn Nederland’

En de winnaar is… Josca van Doren uit groep 8 van basisschool De Havelt uit Handel, Noord-Brabant. Haar doodle verschijnt op 15 januari een dag lang op de homepage van Google. In de periode december 2008 tot januari 2009 hebben honderdduizenden Nederlanders een stem uitgebracht op hun favoriete doodle, en mijn stem ging naar Josca.
Hier kun je de inzendingen van de 24 finalisten bekijken en hier zijn nog meerdere voorbeelden van ‘Mijn Nederland’ te zien.

19 gedachten over “Google ‘Mijn Nederland’

 1. Ja deze heeft ook mijn stem gekregen. Joska heeft een prachtige tekening gemaakt. De molen de klompen en het rood-wit-blauw maar vooral toch al die ballonnen(?)hartjes!

 2. @ine, zijn het ballonnen? Ik ga voor tulpen!
  @MarianneD, ik vermoed dat Josca een duidelijke meerderheid aan stemmen heeft gekregen.

 3. Ja leuk hé, hij staat er al op !!
  Knap hoor wat de jonge kinderen getekend hebben.
  Ik ga voor de tulpenballonnen, alhoewel ze ietsje meer op hartjes lijken !!;-)))

 4. Knap gedaan van deze jonge kinderen. Het valt me op dat ook in deze leeftijdsgroep vrij traditioneel gedacht wordt aan klompen, klederdracht en molens. Daarom ga ik voor het ontwerp van Casper, hoewel ik het nummerbord van Annelie ook erg leuk vind. Dat geeft weer eens een andere insteek.

 5. leuk, leuk leuk en wat kunnen kinderen veel. Ik kan nog geen lijntje recht trekken zonder liniaal

 6. Zag de bekendmaking gisteren in het jeugdjournaal.Ze waren allemaal mooi,maar deze vond ook ik het mooiste.Truus

 7. Het was niet zo gemakkelijk om een keuze te maken maar ook ik koos voor deze.
  Gefeliciteerd Joska!

 8. Naomie Groen heeft ook een erg leuk ontwerp gemaakt, de letters gebruikt om de kenmerken van Nederland te laten zien.
  Elma

 9. Jammer dat ze maar 1 dag geplaatst wordt. Eigenlijk moeten ze er elke dag 1 zetten van de 26000 inzendingen, toch !!
  Kunnen we járen vooruit.

 10. Ik zag gister op het jeugdjournaal idd dat deze de winnaar is geworden ; mijn stem is daar ook heen gegaan !
  Groetjes Ingrid.

 11. Hoi Berthi,
  Had in december van deze wedstrijd gehoord en alle plaatjes bekeken en ik denk dat Josca de terechte winnaar is geworden. Ik vond het een leuke wedstrijd!

 12. heel leuk te zien wat voor mooie dingen die kinderen gemaakt hebben. wel handig zo’n land met krachtige symbolen. een paar tulpen, molens en klompen en iedereen weet dat het over holland gaat. kinderen krijgen dat kennelijk met de paplepel naar binnen terwijl ze in het dagelijkse leven nauwelijks klompen en molens onder ogen krijgen

 13. @Annelies, eigenlijk heb ik drie favorieten: Josca, Casper en Jet. Josca steekt toch wel boven de andere twee uit.
  @basje, jij maakt de mooiste borduurwerken en quilts!
  @marian’ne m, maar dan is het niet meer speciaal!
  @Balsemien, ik heb geen idee of zo’n wedstrijd al eerder is gehouden. Het is in ieder geval een leuk idee om dit vaker te doen.
  @lheurebleue, in elk stadje zijn toch zeker een paar souvenirwinkels te vinden die klompen en molentjes verkopen. O ja, en vergeet de V.V.V. kantoren niet. De kinderen komen dan toch nog wel eens de echte Hollandse kenmerken tegen, naar mijn idee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *