Patroon van Sockmonkey

‘Kijk eens wat een knuffels’, mailt Lilian naar mij. Nieuwsgierig zoals ik ben, klik ik direct op de link. Vervolgens word ik niet alleen verrast met de alleraardigste knuffels, maar kom ik zelfs patronen van ze tegen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze schattige muisjes!? Dan hebben we het nog niet gehad over de snoezige Molly Monkey. Kijk ook even naar de lieve Ruby. En vergeet Calico Kitty niet. Ach, en dan is daar Plattie The Platypus. Pointy Kitty kijkt ons vragend aan… kiezen we voor haar of vallen we voor een vriendje of vriendinnetje van haar?

In deze log lees je over de bekende sockmonkeys. Meerdere malen kreeg ik de vraag of er een patroon van deze sockmonkeys is. En laat ik nu op bovenstaande site het patroon vinden. Klik hier voor het patroon van de sockmonkey.

16 gedachten over “Patroon van Sockmonkey

 1. Bedankt voor de vele patronen!! Ik heb ze opgeslagen voor je weet maar nooit!

 2. Voor een zwarte aap heb ik net van dochter nieuwe sokken gekregen,FASCINO baumwoll socken mit Silberionen, verhindert Geruchsbildung. Het is zeker een hint, met deze erge koude heb je de bontlaarzen aan. Als ze dan uitgaan ruikt het niet zo fris. Maar later zullen ze aap worden met deze prachtige patronen.
  In Frankfurt is het winters koud, met een stralend zonnetje.
  Elma

 3. Ik zit er al een tijdje over te denken via eBay een paar echte Rockford red heel socks te kopen en een sock monkey te maken. Ik kreeg van een siggy-verzamelaarster uit Amerika een boek over sock monkeys opgestuurd en vind ze toch wel erg leuk.

 4. Dankjewel voor de patroontjes.
  Pointy Kitty maakte ik een tijd geleden voor mijn kleindochter, leuk om te maken en niet moeilijk.

 5. Over sokken gesproken, in het nieuwste nummer van Noorderland (winter 2009) wordt onder de titel oud ambacht, nieuwe kansen, aandacht besteed aan het breien van sokken inclusief een stap voor stap patroon. Het artikel geeft ook een verwijzing naar de Stich’n Bitch breicafés waarvan er alleen al in het noorden van het land 10 bestaan.

 6. Over sokken en poppen gesproken: door dit verhaal herinner ik me hoe ik meer dan 30 jaar geleden handpoppen maakte van(ouwe)sokken. Enig waren die..meestal dieren met een grote mond/bek, paard, ezel ,krokodil enzo. Leuk om op je hand te hebben terwijl je je (klein)kinderen een verhaal vertelt,maar ook leuk voor de kinderen zelf als poppenkastpop. Heb even zitten graven in mn geheugen, maar volgens mij was er ook een boekje over van Cantecleer van Hettie Mooi of zo. Een aantal verhuizingen en andere veranderingen in het leven maken dat ik het zelf niet meer heb.Berthi, misschien heb jij het ergens in je kast, zodat je er een afbeelding van kunt plaatsen?? Brengt anderen dan misschien weer op het spoor…Ik ga er een proberen te kopen op marktplaats, kan ik voor mijn inmiddels kleinkinderen opnieuw eens aan de slag.Groet Frouke

 7. Echt leuk Lilian !!
  Ben altijd op zoek naar leuke knuffel patroontjes, ik zal er eens een paar proberen.
  Berthi, ik zal laten horen of het gelukt is !!;-)))
  Sommigen ben ik wel eens tegen gekomen op het net maar nooit de patroontjes.
  Pointy Kitty had ik idd bij Ma-Ria gezien.

 8. Ik kan mij idd ook de handsokpop herinneren die onze kinderen ook op school hebben gemaakt. Eenvoudig met veel effect. Volgens mij heb ik er een logje over.
  Bij Iheurebleue was pas ook een leuke sokkenpop link te zien.

 9. Berthi en Lilian, jullie hebben het weer helemaal voor elkaar! Ik ben weer ernstig verdwaald via deze links en mijn feedslijst wordt steeds langer (^_^)

 10. Frouke, net thuis gekomen uit Frankfurt heb ik meteen het boekje gepakt.Hier heb je wat gegevens
  SOKPOPPEN zelf maken en er mee spelen.
  hetty mooi-vic sjouwerman uitg. Cantecleer
  nieuwe vrije tijd reeks nr. 17 isbn 90 213 1617 X. Dan kun je het boekje makkelijker zoeken. Het boekje is vroeger erg veel gebruikt, erg leuke ideëen.
  Elma

 11. Dag Elma! Dank je voor de gegevens..ik ga gelijk eens even snuffelen zo hier en daar.

 12. Och Berthi, mijn studenten hebben gelijk. Het doen van de sokkenpoppenkast is echt ouderwets en alleen leuk voor ons… ik ga het schrappen voor zover ik dat kan…(lig hier echt te proesten, kan ik nooit uitleggen, geeft niet, je hielp me met dit blog)

 13. @Frouke, het boekje komt me erg bekend voor. Misschien staat het in mijn boekenkast. Ik zal eens zoeken. Maar inmiddels heeft Elma je al op weg geholpen.
  @yvonnep, (^_^) (^_^)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *