Visby


Visby is een middeleeuwse hanzestad op Gotland en tevens de hoofdstad van dit Zweedse eiland in de Oostzee. Visby staat bekend als de rozenstad door de vele rozenstruiken die er groeien. Gotland is bekend om de vele burchten, ruïnes, kerken en oude dorpen. Toerisme is een belangrijke bron van inkomsten. Binnen de stadsmuur van Visby staat een webcam. Gisterochtend, 5 januari 2009 om 09.02 uur kon je zien hoe mooi de zon de toppen van de ruïnes aanraakte. Dit leverde een schitterend sfeervol plaatje op dat Eva.b naar mij doorstuurde.

O ja, vergeet ik bijna de link te geven: Visby webkamera

15 gedachten over “Visby

 1. wat een prachtige foto! in deze donkere dagen is alle licht – en zeker zo’n gouden licht – meer dan welkom!

 2. Wat leuk Berthi, ik ga het doorgeven aan Anna mijn schoondochter, ze is een Zweedse en zal het zeker ook leuk vinden.

 3. Wat een mooi plaatje, ik heb net op de webcam gekeken. Het hele plein is nu prachtig verlicht.
  Elma

 4. Zeker een mooi plaatje. Het is dat er auto’s te zien zijn anders zou je denken dat je in een ander tijdperk bent beland.

 5. Aááááh wat prachtig! Ik ga straks naar de webcam kijken, dat deed ik enkele jaren geleden andersom. Toen stond ik samen met Jan in Spanje voor een webcam die ik thuis al op de pc bij de Favorieten had gezet. Vanuit Spanje belden we onze zoons die thuis waren en zij konden ons toen zien zwaaien voor die webcam waar wij voor stonden. Die hing aan een hotel aan de boulevard van het plaatsje. Die ga ik straks ook nog even bekijken. Oeps, morgen dus, want nu is alles donker natuurlijk ;- ))

 6. Mooi plaatje. Ik heb het overzicht van de webcam ook even bekeken, dan kun je ook zien hoe vroeg het al weer schemer is.

 7. @Marijna, in Visby is alle sneeuw verdwenen en de temperatuur opgelopen tot plus vier graden. In het noorden van Zweden zie ik sneeuw liggen.
  In ons stadje ligt nog steeds een dik pak sneeuw! Hoe lang nog…?

 8. Niet lang meer denk ik. De dooi is heden avond hier ingetreden. Nou hadden wij geen sneeuw hoor! Die is jullie toebedeeld. Ook in zuid Zweden is de sneeuw weg. Maar boven de poolcirkel ligt nog heel wat. Ik heb nog een Finse voor je. Daar zijn de wegen goed op te zien. http://www.tiehallinto.fi/alk/frames/kelikamerat-frame.html
  En dan in de linker kolom op het landkaartje klikken. Dan krijg je de delen op het scherm. Onder de foto staat hoeveel graden het is. Brrr, brrr daar in finland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *