Schaarkerstboompje

De dag na Sinterklaas viel de eerste kerst- nieuwjaarskaart in de brievenbus. Naarmate Kerstmis steeds dichterbij komt mag ik me dagelijks verheugen om meerdere enveloppen open te maken en me laten verrassen door allerlei mooie kaarten. Foto’s, borduurwerkjes, stempelwerk, vouwwerk van theezakjes, unicefkaarten, ‘puzzel’kaart en zeer speciale kaarten die met veel zorg zijn uitgezocht. Later zal ik in een log hier meer aandacht aan besteden.
Zoals gewoonlijk ben ik laat met de decemberkaart. Vandaag was ik de hele dag er druk mee bezig en nog lang niet klaar. Mijn streven om de nieuwjaarskaart zondag de deur uit te doen, moet haalbaar zijn.

Ben jij klaar met je kerstkaarten en kerstvoorbereidingen, dan heb jij wellicht tijd om het leuke schaarkerstboompje van Elisa te borduren.

Dit schaarkerstboompje is de SAL 2008 van Elisa. In een album zijn alle geborduurde schaarkerstboompjes gerangschikt. Deel I van het patroon vind je hier, deel II is hier te vinden en deel III, tevens het laatste stukje van het patroon, staat hier.

32 gedachten over “Schaarkerstboompje

 1. Jaa leuk !!
  Kwam hem juist van de week tegen.
  Ik ben altijd laat(te) met mijn kaartjes en maak er dan nieuwjaarswensen van.
  Dus deze borduren v贸贸r de kerst dat doe ik niet meer !;-))

 2. Trouwens ik vind die monogram medaillonnetjes z贸 leuk.
  Kom ze veel op de Franse sites tegen.
  Zij hebben sowieso allemaal van die fijne spulletjes die ik hier jammer genoeg niet kan vinden (tot nog toe).

 3. KERSTKAARTEN: Elk jaar neem ik mij voor, dat zal volgend jaar beter. Alleen een kaart naar de familie, die rekenen er zo op. De familie wordt ook steeds groter, neefjes en nichtjes die op eigen benen gaan staan. Alle adreswijzingen het hele jaar keurig bijgewerkt. De etiketten afgedrukt, apentrots dat het weer gelukt is om een keurig etiket te maken.
  De eerste kerstkaarten stromen binnen en op de lijst keurig afgestreept, de eerste dagen heb ik nog alles keurig onder controle. Maar dan ineens gaat het mis, voor mij op tafel ligt een hele stapel prachtige kerstkaarten en het blijkt dat mijn familie wel heel erg groot is geworden en ik het overzicht verlies. Nu laat ik het maar zo, volgend jaar beter.
  Nu maak ik maar gebruik van deze web-log om jullie prettige feestdagen en een heel gelukkig en gezond 2009 te wensen. Mijn voornemen om dit mooie kerstboompje wat Berthi weer te voorschijn heeft getoverd te gaan borduren, op de foto te zetten en dan volgend jaar als kerstkaart te gaan versturen zodat mijn hele grote familie weer een kaartje krijgt.
  Elma

 4. Wat een leuk patroon! Prima geschikt om, net als Elma van plan is, te brduren, te fotograferen en dan als kaart te laten afdrukken en versturen.
  Dit jaar was ik eens op tijd klaar met mijn nieuwjaarskaarten. De afgelopen jaren was het telkens een race tegen de klok en kon ik ze pas na de kerst posten. Vandaar dat ik geen kerstkaarten maak maar nieuwjaarskaarten.

 5. Wat een ontzettend lief patroontje, ik heb hem bij mijn to do gezet, want voor deze kerst zit ik vol 馃檪
  Leuk blog is dit trouwens.
  Groetjes
  Ines

 6. Prachtig gemaakt met al die verchillende kleuren rood.Heb het patroon al even afgedrukt,om te late wachten op betere tijden.Vanwege m’n zere schouder werk ik 1 uurtje per dag aan m’n pronkrol.Heb dit jaar kaarten voor Pink Ribben gekocht en al verstuurd.

 7. Wat leuk Berthi ik heb deze opgeslagen, Dankjewel.
  Ook ik wens iedereen Heel fijne dagen geniet ervan met elkaar.
  En ondanks de drukte heel veel handwerk plezier !!!

 8. Wat een mooi patroon. Heb het al even afgedrukt en ook bewaard in mijn mapje. Is het geborduurt met overlopende kleuren rood. Binnenkort maar met Elma overleggen.
  Wat betreft kertkaarten en kerstzakjes was ik dit jaar vroeg. Sommige mensen krijgen in oktober al kerstwensen. Is dat te vroeg? Wel nee. Kon ze het al in de pronkkast zetten. Mijn kerstwens kwam een week later met de post. Dat krijg je als je dingen via deze mail laat weten wat je leuk vind. Een prachtige theedoek met kerstmotieven erin geweven met een 51 kr brede aidaband er tussen. Na lang zoeken heb ik een mooie patroon gevonden die er op kan.De drie koningen. Van deze theedoek maak ik een overhanddoek. Ik denk dat het volgend jaar pas gebruik kan worden

 9. @marian’ne m, Frankrijk is een borduurland bij uitstek. Ze hebben zo ontzettend veel en mooie handwerkspulletjes!
  @Annelies, dat moet een heerlijk en rustig gevoel geven!
  Gisteren heb ik tot de late uurtjes de adressen zitten tikken. Dit jaar voor het eerst. Andere jaren schreef ik netjes met de hand de enveloppen, maar daar stap ik vanaf.
  @Elma, heel herkenbaar!
  @Saskia, jij hebt wel een heel bijzondere kaart dit jaar! Hier is ieder er van onder de indruk. prachtig gedaan!!!

 10. Leuke schaarkerstboompjes. Ik heb de kerstkaartjes op tijd weg. Het eerste kaartje ontvangen we altijd de dag na Sinterklaas de laatste op kerstavond. Ook voor iedereen alvast een gezellig kerstfeest.

 11. Ja dit patroon ben ik ook al tegengekomen. Dat wordt iets voor volgend jaar.
  En kerstkaarten: ik zit nog druk te schrijven. wat is iedereen al ijverig geweest! Gisteren s-moeder geholpen met haar kaarten (zij de kaart en ik de envelop) en nu dus de mijne. Denk dat het wel lukt v贸贸r kerst.

 12. Mooi patroon, dank je wel.
  Ik heb er 43 gemaakt en de rest zijn gewone kaarten. Ik vind het voor dit jaar wel weer genoeg maar dit patroon ga ik in ieder gaval uitprinten voor de volgende keer.
  Groetjes ELza.

 13. Dank voor het linkje. Schattig patroontje ga ik zeker eens maken.

 14. erg mooi boompje ook voor mij geldt dit doen we voor volgend jaar
  ook ik wil iedereen hele fijne kerstdagen.
  en een gelukkig gezond en handwerkzaamjaar toewensen en dat veel van onze voorgenomen projecten tot een goed eind mogen komen
  vriendelijke groet Elly

 15. Hele fijne dagen!! Het is een schattig boompje…. Maar waar haal je de tijd weer vandaan?! toch sla ik hem maar op in de computer. te leuk om te laten lopen!!

 16. net als Marian’ne kwam ik hem begin van de week al tegen, maar wat is ’t een snoepie! Mijn kaarten zijn gelukkig de deur al uit, enveloppen met de hand geschreven, ik heb tenslotte een super Vulpen en nog een klein stapeltje over voor wie ik “vergeten” ben 馃槈 zelfs de kerstboom staat sinds vanmiddag dus ik zit heerlijk te genieten van mijn arbeid 馃檪

 17. ik vind hem wel leuk, maar tot m’n opluchting is m’n eerste reactie toch: die ga ik niet maken… ‘k ga m zelfs niet opslaan. Kerstpatronen heb ik toch al tot m’n 108e…
  groet

 18. Een prachtige scharen-kerstboom !
  Alle naai atributen zijn erop aanwezig .
  Mooi van kleur en ja dit is nu te laat om voor deze kerst nog te beginnen .Maar wel opnemen natuurlijk in het plannenboek .
  Er is bij mij nog geen kaart de deur uit .Dat betekent gewoon veel bellen , is ook leuk en de rest hopelijk nog een rondschrijven om en nabij Nieuwjaar .
  Goede voornemens zijn er altijd .
  Soms lukt het niet allemaal en je wordt zo meegezogen in al de drukte .

 19. berichtje voor Marian’ne m …Die schattige witte lettertjes heb ik geloof ik gezien in het Merklappen Museum in Celle (D) daar zijn ze per stuk te koop.

 20. @ Lies Huizer, leuk dat je reageerd !!
  Bedankt voor de tip. Wie weet kom ik ooit nog eens in dat mooie museum.
  Maar misschien vind ik ze nog eens dichterbij.

 21. Berthi, hopelijk is het gelukt met de kerstkaarten en het boompje vind ik heel erg leuk en heb het opgeslagen, want voor kerstmis 2008 heb ik al iets gemaakt.

 22. wat een leuke SAL!
  dit jaar lukt het mij helaas niet om kerstkaarten te maken. ik had wel een paar ideetjes. die neem ik mee naar het volgend jaar. Misschien slaag ik er in 2009 wel in om ze ruim op tijd te maken ….

 23. Hallo,
  Wat een geweldige kerstboom!
  Helaas doen de linkjes naar de teltekeningen het niet meer. Zou je patroontjes wel naar mij toe kunnen mailen?
  Alvast bedankt!

 24. Ik heb ondertussen de kerstboom al twee keer geborduurd. Een keer op perl-linnen met antrasiet grijs garen. En een keer op echte linnen (goudgeel) met overlopende kleur rood. Ook de andere kerstboom met klavertjes aan de zijkant heb ik op linnen gemaakt met overlopende kleur rood. Ze zijn mooi geworden al zeg ik het zelf. Zo deze zijn alvast klaar voor de kerst.

 25. @Duimelijn, jammer dat de linkjes niet meer werken. Helaas heb ik het patroon zelf niet opgeslagen. Je kunt Elise een e-mail sturen. Dit is haar e-mail:
  chez.elisa@hotmail.fr
  @Hilda, het lukt mij echt niet om in deze hitte aan de kerst te denken!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *