Boodschappendag


Als ik zie hoe druk het op zaterdag is bij de supermarkten dan moet dit de boodschappendag van de week zijn. Velen gaan de etenswaren voor een hele week in huis halen en een enkeling pakt de fiets om de noodzakelijke boodschappen voor het weekend in te slaan. De eigenaar van deze fiets heeft het slim aangepakt. Achterop en op de fietsstang is plaats voor een kind en voorop de fiets is een stellage gemaakt voor het Grolsch krat. Nu maar hopen dat je je boeltje recht op het fietspad kunt houden. Een fijne boodschappendag morgen!

18 gedachten over “Boodschappendag

 1. Ik rijd ook al bijna een jaar zo rond.En sinds ik geen zitje meer nodig heb ook nog met twee ruime fietstassen achterop.
  Ideaal. Ik heb op mijn rek een bak gemonteerd waar een deksel op past, dus bij slecht weer doe ik die er gewoon op. Stefan is de kerstboom nog met de auto op gaan halen, de rest kan allemaal in de bak.
  P.S.
  Ik heb het ijzergaren trouwens bij de HEMA gevonden.

 2. Ik ben ook een fietsende boodschapdoende Hollander.
  Mijn hele leven doe ik álles op de fiets.
  En daar wordt je handig in hoor.
  Wat wij allemaal op de fiets vervoerd hebben.
  Allereerst horde kinderen natuurlijk.
  Maar kinderbadje, poppenhuizen, tuinstoelen, strijkplanken, hond, bomen, surfplank noem maar op !!!
  En het lukt.
  Tegenwoordig worden de fietsen zó mooi en modern aangepast, handig hoor !!!

 3. @Jenny, misschien moet ik ook maar overstappen op zo’n grote fietsbak voorop de fiets. Mijn fietstas is veel te klein om alle boodschappen in te doen en in mijn fietsmandje kunnen maar een paar kleine dingen.
  Er zit één nadeel aan zo’n grote fietsbak, de fiets gaat enorm veel ruimte innemen in de garage. En heb ik dat er voor over?
  Zo zie je maar weer, de Hema heeft alles!
  @marian’ne m, ik weet dat jij super handig bent met het vervoeren van spullen met de fiets. Je krijgt er natuurlijk ook een handigheid in.
  Tegenwoordig zie ik ook fietsen waar een karretje aan vastgemaakt is. Ook zo handig, zowel voor kinderen als boodschappen.

 4. Wat een probleem als je geen Grolsch drinkt.
  Tegenwoordig pak ik altijd de fiets om in het dorp boodschappen te gaan doen, twee fietstassen en dan maar wat vaker gaan.
  Elma

 5. Enkele jaren geleden is er een nieuwe knie ingebouwd in mijn been en vaaf die tijd, doe ik op Vrijdagochtend om 8 uur mijn boodschappenrodnje, met de auto en samen met mijn DH die als sjouwer fungeert. Ik HAAT boodschappendoen en vind dit een fijne oplossing. Gezellig weekend,

 6. Tot 3 jaar geleden kwam de melkboer en de aardappelman aan de deur. De rest op de fiets was dan niet zo’n probleem.
  Maar nu vind ik het toch knap lastig en zeker geen favoriete bezigheid.

 7. Ik doe altijd vroeg mijn boodschappen en nooit op zaterdag. Met één keer in de week red ik het niet. Op maandag, woensdag en vrijdag doe ik mijn rondje in de AH en het gebeurt wel eens dat ik als ik later ben van de cassière de opmerking krijg: “U bent laat.”

 8. Ik heb ook van alles op mijn fiets vervoerd. Maar even terug te komen op de foto daar zie ik ook een zadeltje met stepjes voor op. Dit doet mij denken toen onze oudste bij mijn man voorop de fiets ging. Wij hadden alleen nog een klein stuurtje op de grote stuur. Kun je voorstellen wat er is gebeurd. Mijn man houdt al niet van fietsen. Het is winter. In het hoge noorden waait een snijdende koude wind. Zoonlief toen nog zeer actief aanwezig zit bij zijn vader voor op de fiets. De fiets van vader wordt weinig gebruikt dus ook zoonlief heeft het kleine stuurtje weinig gebruikt waardoor het kleine stuurje vast is geroest. Hangend tegen de sterke wind, op een fietspad direct naast een sloot, begint opeens zoonlief aan zijn kleine stuurtje te trekken met gevolg dat manlief de knollenveld inschiet en rakelings langs de sloot scheerd. Dat was dus eenmalig samen op de fiets op visite. Achterop bij moeders was toch veel veiliger.

 9. Sinds wij in een appartement wonen, doe ik het met een boodschaptas op wielen.Lopend want de winkels zijn dichtbij.Iedere keer sta ik versteld van wat er allemaal in gaat.
  Terug te komen op de fiets.Wij stonden vorig jaar een paar dagen met onze camper in Kampen op een groot parkeerplaats dichtbij het winkelcentrum.Daar zag je bijna alle winkelende personen met een ouderwetse broodkorf [wel 2 keer zo groot als een bierkratje] voorop de fiets.Volgens ons waren de broodkorven in de uitverkoop geweest.Zoveel dat het echt opviel.In zo’n grote korf kan je natuurlijk heel veel meenemen.

 10. hehe, net terug van de boodschap !!
  Haal alles door de week, maar zaterdag ochtend even het verse spul. Voorgheen fdeden de tieners dat , maar ja nu moet oma weer zelf !!;-))
  1 bof de super is om het hoekje. Dus wij gaan met de kar naar huis, daarna kar weer terug met de lege flessen etc, want de bakken zitten ook op het hoekje. Dus ideaal, vooral afgelopen weken gemerkt toen er verbouwing was en wij door sneeuw/regen/ stormen verder weg moesten en ook nog eens duurder moesten inkopen.
  In de komende week zal ik een klein fiets avontuur plaatsen van MM.
  Want je beleeft wat hoor !!;-)

 11. De super hier bij de buurtwinkels is gisterochtend overvallen door drie gewapende mannen , toen het personeel nog maar net binnen was . Onder bedreiging van het personeel , probeerden ze de kluis te openen , dat niet gelukt is . Ze gingen er na een half uur vandoor en zijn nog op de vlucht . Voor enkele boodschappen was ik er onlangs en vind het wel lastig om voor een paar aankopen de hele winkel door te wandelen . Vandaar dat Albert het zo mooi thuis bezorgt . Eigenlijk alleen voor de voorraad kast en verse spullen doe ik gedeeltelijk zelf en de groenteman komt wekelijks alles bezorgen .
  Wat een luxe , vind ik zelf .
  Nu met de aankomende feestdagen is het even puzzelen , ik probeer zomin mogelijk hulp van anderen te vragen .
  En wat is er in ons landje nog te klagen als je de schappen zo vol ziet liggen . . . ?

 12. Even snel een reactie vanuit het hoge noorden van het land!:-) Later zal ik jullie berichtjes lezen. Ik wil de koffie niet koud laten worden, en de appeltaart van Elma gaan proeven!:-)
  Tot later!:-))))
  Ik ben niet alleen in Groningen. Samen met Jeanny ben ik een dagje op bezoek bij Elma.
  En we hebben al prachtige handwerken gezien. Helaas het is allemaal teveel voor een dag, dus…

 13. haha, mijn eerste gedachte was…glaasje op laat je rijden ;-)))
  Als het kan doe ik mijn boodschappen met de fiets. Ook al wonen we buiten het dorp. lekker even bewegen!!

 14. Berthi wat leuk! Kun je ook eens zien en proeven hoe leuk het is in de handwerkpastorie van Elma.Krijgen wij hier ook een verslag van?

 15. Jan deed de boodschappen en kwam héél thuis, zónder bier, hij drinkt niet (althans geen alcohol):- )))

 16. @Hilda, ik heb gemerkt hoe snijdend koud de wind kan zijn in het hoge noorden!:-)
  Tjee, wat een avontuur voor zo’n klein mannetje.
  @Truus, die grote broodkorf wil ik ook wel eens zien!
  @marian’ne m, wat een fietsavontuur! De volgende keer voorzichtiger zijn. Misschien geen degelijk eigen gemaakt boodschappennetje meenemen!?:-)))
  @Truus, er komt nog van alles!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *