Drie maal De Kantlezer

De kantlezer van Brunonia Barry werd oorspronkelijk in eigen beheer uitgegeven, waarna het direct door boekhandels en lezers in de armen werd gesloten. De gerenommeerde uitgeverijen stonden alsnog in de rij. De kantlezer is genomineerd voor de Amerikaanse boekenprijs Borders 2008 Original Voices Award. Deze prijs wordt voor de dertiende keer uitgereikt aan nieuw, origineel en literair werk in vier verschillende categorieën: fictie, non-fictie, jeugdliteratuur en kinderboeken. De vier winnaars ontvangen elk
$ 5.000,-. De buitenlandse rechten zijn inmiddels aan bijna twintig landen verkocht.

In deze log lees je mijn verslag over De Kantlezer. Heb je hierdoor belangstelling gekregen om de roman te lezen, dan krijg je deze week de kans om een exemplaar van De Kantlezer thuis gestuurd te krijgen. Van de uitgever mag ik drie exemplaren verloten. Je hoeft alleen een reactie te plaatsen onder deze log en aan het einde van deze week ga ik alle reacties in een hoed doen en drie namen eruit trekken. Wel een reactie plaatsen voor vrijdagmiddag 12.00 uur. Zaterdagavond zal ik bekendmaken wie binnenkort het spannende boek in de brievenbus kan verwachten.

58 gedachten over “Drie maal De Kantlezer

 1. hee wat leuk dat je dat mag !!!
  Zal ik meedingen of niet. Ik lees niet, maar familie leden WEL, dusss ???
  voor zo/straks slaap lekker/droom vrolijk !’;;-))

 2. Wat “spannend” en wat een aardige actie van de uitgever!!! Ook ik probeer een gokje…

 3. lijkt mee een geweldig boek,leuk van de uitgever, gratis misschien, in deze tijd nooit verkeerd, groet auk.

 4. Dus jij hebt een hoed!?
  Is het een rieten zomerhoed, een vilten dopje
  of is het zo’n hoge zwarte, die je man misschien 25 jaar geleden op jullie trouwdag droeg…..

 5. Voor een mooi boek ben ik altijd in. Eigenlijk is een boek het mooiste cadeau wat je mij kunt geven, ik wil dus ook in de hoed.

 6. Grapppig dit te lezen. Ik heb al met het boek in mijn handen gestaan, het is een redelijk dikke pil, maar het nog even teruggelegd. Ik doe graag mee met de verloting.

 7. Het lijkt mij een prachtig boek en ik wil dus ook wel een gokje wagen.

 8. Ik zou ook graag samen met de anderen in de hoed willen. Daar wil ik Ruth Rendell wel voor weg leggen. Knus he en lekker warm wij samen allemaal in de hoed van Berthi

 9. Deze lijst zal vandaag nog wel langer worden, want nu zal iedereen wel reageren.Ik lees ook vaak stilletjes bij jou. Maar nu reageer ik ook want als er iets cadeau word gedaan ja dat willen wij allemaal wel.En zeker voor een mooi boek.

 10. Wat fijn dat er zo’n belangstelling is voor zo’n boek en dat het lef om een boek in eigen beheer uit te geven, wordt overgenomen door beheer door gerenommeerde uitgeverijen. Dat belooft wel wat! Ik ben ook erg benieuwd!

 11. Wat leuk Berthi, dat jij boeken mag uitdelen! Ik schreef onder je vorige log al dat ik dit boek zeker wil lezen.
  Dus ja, ik wil ook wel in je hoed.
  Haha stel me dat zo voor, wij allemaal in Berthi’s hoed. We hebben natuurlijk wél ons handwerkje bij, want het duurt nog even tot zaterdag.
  Gezellig, thee en koekjes, en ook nog wat pepernoten!!

 12. Berthi…wat een leuke aktie….. Sint Nikolaas is al wel vertrokken… maar de kans op een leuk pakje blijft…..ik was al zo nieuwsgierig naar het boek..maar wacht nu jouw hoge hoed maar even af.
  groetjes van Lies Huizer

 13. Als er in een boek een bepaald soort Handwerken door het verhaal verweven zit,heeft het mijn bijzondere aandacht.
  Zo ook de boeken van Beverly Lewes,waar ze vaak gezellig met elkaar aan het Quilten zijn.Zo had ik de titel en de schrijver van De Kantlezer al in mijn agenda gezet.Ik dacht gelijk bedankt Berthi voor de tip.Dus daarom wil ik graag bij jou in de hoed.

 14. Meteen nadat ik 3 dec. je web-log las heb ik het boek op mijn lijstje gezet. Ik denk dat de sint al inkopen had gedaan. Voor mij zat er een mooi boek van het Fries museum over Quilts in de zak van Piet. Misschien dat er uit jou hoed wel het boek “de kantlezer” voor mij komt.

 15. Berthi, ik laat me ook graag in jouw hoedje vangen en zie dan zaterdag wel waar de boeken naar toe gaan…..
  Ik geniet iedere dag van jouw inspiratie!
  JuulM.

 16. Wat een intrigerend verhaal lijkt me het.
  En verbonden met alle handwerk liefhebbers.
  Dank je wel Berthi.
  Groetjes, Hetti

 17. lijkt me een spanned boek ben erg beniuwed wie de gelukkigen zullen zijn.
  groet Elly

 18. O, heerlijk, je verslag had me al lekker gemaakt en nu ook nog kans op een gratis kado-exemplaar… Hopelijk tover je mij uit je hoed!

 19. leuk om aan zoiets mee te doen en geweldig hoeveel energie en tijd je steeds opnieuw in dit soort activiteiten stopt.

 20. Wat zijn wij met z,n allen toch gemakkelijk onder eeeeeeeeeeennnnnnnnnn hoedje te vangen!!!!!!!!!

 21. Lijkt me een geweldig boek, ik doe mee met je loterij!!
  hartelijke groet Francien

 22. Oh heerlijk, een lekker dik boek. Dat wordt genieten met de feestdagen!

 23. Misschien is het verstandig als ik mijn naam bij de vorige reactie zet!

 24. Hallo Berthi
  Toen ik jouw verhaal las over dit boek was ik meteen gefascineerd en heb dit boek op mijn Kerst verlanglijstje gezet. Het is een boeiend verhaal met handwerk als rode draad.
  Janny

 25. Nou voor een goed boek wil ik ook wel een gokje wagen want boeken heb je nooit genoeg nietwaar?
  Groeten van Gerda

 26. De kantlezer leek mij al bij de eerste vermelding in je web-log zeer de moeite waard. De betere detective, de vrouwenroman en boeken waar textiel een belangrijke plaats in neemt vormen mijn favoriete lectuur. Blijkbaar heeft “de kantlezer” ze alledrie in zich.
  In mijn portefeuille zitten steeds een paar kaartjes van de bib waar we suggesties op kunnen schrijven. Dit is me deze keer goed van pas gekomen. Ik wilde namelijk graag dat de bib dit boek zou aankopen, zodat ik het kon lezen. Met de nieuwe subsidies voor 2009 moet dit lukken. Ik ben benieuwd. Verder nog een dikke pluim voor je website. Ik waardeer zeer de energie die je erin stopt en ik heb er al heel veel van opgestoken. Bedankt.

 27. Ik lees al een hele tijd deze site en ben daardoor bij de Handwerkboetiek terecht gekomen, en heb daar borduurpatronen besteld. Heerlijk, dit aanbod en vooral het borduren met de Glorianagarens is puur genieten.Dus ter afwisseling ga ik nu ook voor het boek. Dank je wel voor deze kans. Groeten Wil.

 28. Een boek winnen is altijd leuk, dus stop mij ook maar in die hoed
  Ajuu(t)

 29. Lijkt me een super mooi boek. Ben ook gek op lezen dus ik doe ook graag mee met de verloting.
  PetraM

 30. Lijkt me werkelijk een prachtig boek. Als ik het niet win, dan ga ik het voor de kerst vragen.

 31. Ik wil ook graag meedingen in deze loterij. Heerlijk om een boek te lezen, bijna net zo heerlijk als handwerken.
  groetjes Marijke de Bruijn

 32. Berthi, toen ik je boekbeschrijving las deed het verhaal me denken aan een ander boek dat ik ooit gelezen heb, maar kan maar niet op de titel komen. Nu doe ik dus graag mee met de verloting, want het andere boek beviel me heel goed en als dit er inderdaad op zou lijken qua sfeer, zal het een plzier zijn om te lezen.
  Wat ontzettend leuk dat je dit mag doen van de uitgever.

 33. Hallo Berthi,
  Het boek lijkt mij geweldig. Als ik niet win, dan wil ik het graag in de oorspronkelijke taal lezen. Ik ben erg benieuwd. Overigens sla ik bijna geen dag van je weblog over. Al jaren niet. Dank je voor al je nieuws.
  Hartelijke groeten,
  Marianne Carree

 34. Ja, ik wil heel graag dit boek winnen. Stop mijn naam maar in de hoed. Spannend.

 35. Wat leuk weer eens een boek wat wij handwerksters extra leuk vinden ,ik kijke lke dag even bij jou om het hoekje waar je nu weer over schrijft groet Lina

 36. Wat ontzettend leuk, ik doe graag mee, het lijkt mij een prachtig boek voor de kerstvakantie.

 37. ha, die Berthi, wat een leuk idee… ik loop weer eens om van het werk, maar het is weldra kerstvakantie en dan wil ik dit boek graag lezen. Ik waag mijn vakansje, dus!

 38. Het lijkt me heerlijk dit boek te lezen met de Kerst, ik ben dan gelukkig een paar dagen vrij.
  Wie weet heb ik geluk, Ellen

 39. Ik ben niet een echte lezer zit liever te handwerken, maar dit boek lijkt me wel leuk, vandaar ik toch maar een gokje waag. groetjes Jannie D.

 40. De personages zijn heel herkenbaar voor mij. Een boek dat het lezen waard is. Vriendelijke groetjes Marga Haringsma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *