Mama’s arts

Wat: Een kunsttentoonstelling van werken die gemaakt zijn met textieltechnieken als borduren, naaien, weven, breien of met een verwante techniek die handwerk impliceert.

Concept: Het idee is om aan te tonen hoe de traditionele media van creatie – meer specifiek de historisch vrouwelijke kunstambachten – in het eigentijdse artistieke proces worden opgenomen.

Beschrijving: Mama’s arts is een project van Stichting Gaidaro, een organisatie die door kunstenaars is gecreëerd en wordt beheerd, die terugkeren naar de basiselementen van kunst.

Wie:: Werken van 32 kunstenaars uit de hele wereld worden tentoongesteld: Gianni Barelli, Georgina Bell, Jerry Bleem, Sara Bomans, Simone ten Bosch, Tsz Man Chan, Maria Chorianopoulou, Suzanne Collins, Angela Darby, Lucia Elefante, Maria Ezcurra, Alexis Jahiel, Rosie James, Seiko Kinoshita, Anya Liftig, Allison Lynn, Miranda Maher, Gordana Majnaric, Matters of Appearance, Eirini Mavodones, Katie McGown, Gabi Mitterer , Kali Nikolou, Victorine Pasman, Daliborka Pesic, Susa Schintler-Zuerner, Veronika Schubert, Tilleke Schwarz, Patricia Tinajero, Olivia Valentine, Peter Yarwood, Ute Zaunbauer.

Op de foto zie je kostuums die ontworpen zijn door Victorine Pasman voor het boekenbal 2008. Het is de aankleding van de entreehal van de Stadsschouwburg te Amsterdam.

Mama’s arts is te zien tot 14 december 2008 in Den Haag, Ambachtsgaarde 6 en 14.

18 gedachten over “Mama’s arts

 1. Dat wordt een hele sta, om zo te blijven staan tot 14 december of zijn het etalagepoppen? Ziet er erg kleurrijk uit.Ik had het niet goed gelezen en dacht aan mama’s dokter, maar ik begrijp nu dat het mama’s kunst is. Dom hé.
  Elma

 2. Ha, mama’s handwerk is weer actueel!
  Weer lekker veel linkjes om in bijzondere kunst te surfen/snuffelen. Je bent geweldig, Berthi!

 3. @elma, ik weet niet of dit werk van Victorine Pasman te zien is op de expositie. Ik koos voor deze foto omdat het één van haar mooie werken is, en zij ook als Nederlandse meedoet aaan de expositie. Verder doen uit Nederland Tilleke Schwarz en Simone ten Bosch mee aan deze tentoonstelling.

 4. fijn Berthi, dat het er op staat. Het is een erg leuke tentoonstelling geworden. Op de website http://www.geborgenkamers.nl staat nu ook de hele catalogus, zodat iedereen een goede indruk van de expositie kan krijgen.
  groetjes,
  Tilleke
  PS. De werken op de foto zijn niet in de expositie.

 5. Hoi Tilleke,
  Ik ben net een hele poos op hun website geweest en kon de catalogus nog niet online vinden. En nu kijk ik weer en staat hij erop. Is de catalogus net pas erop gekomen?

 6. In deze veel te late uurtjes de gehele online catalogus even doorgebladerd .
  Ik kom op pagina 14 en 15 een projekt tegen , dat hier in Leidschendam / Voorburg tot stand is gekomen . In verschillende plaatselijke kranten heeft er een artikel over in gestaan : DE WERELDWIJDE ROK
  Ik was er zeer van onder de indruk en zou de beschrijving hierover , scannen .
  Helaas hier gaat ook wel eens iets mis bij het opruimen van de oude kranten .
  Daarom zo fijn het hier weer tegen te komen .
  Ik ben veel moois tegen gekomen en natuurlijk ook wat minder mijn aandacht heeft .
  Belangrijk is wel hoe het tot stand kwam en daar is wel het een en ander over te lezen , dat moet ik later nog eens doen .
  Pagina 59 een prachtige japon met een heel mooie belijning echt een charleston stijl !
  Denk nu aan de mooie Engelse serie . . .

 7. Zo te zien aan haar site is ook Sara Bomans een Nederlandse deelneemster. Of heb ik het mis?

 8. @Gerrie, gisteren zag ik voor het eerst het project: De wereldrijke rok. Prachtig gedaan. Je ziet dat de laatste jaren steeds vaker van dit soort initiatieven ontstaan.

 9. Wat is dit mooi om te zien: cataloges on line. Er zijn echt prachtige stukken bij.
  Elma

 10. Aardig wat linkjes bekeken. Het project wereldwijde rok is inderdaad zeer bijzonder.
  Ik heb ooit ook eens zo’n rok gemaakt. Knal rood met een kanten onderrok er onder.Dat was voor een ander doel. Namelijk voor een buurtfeest. De zakken waren net groot genoeg dat kinderen tot plus minus 4 jaar met hun handjes in de zakken konden. Zij konden dan een doosje rozijnen of een schatdoosje eruit halen. Ik hoop dat de wereldwijde rok net zo’n succes wordt als mijn rok.

 11. @Hilda, een rokkenproject in het klein! Erg leuk en helemaal als het zo’n groot succes wordt.

 12. Ine , wat fijn dat je deze site gevonden hebt . Inderdaad dit is wat ik bedoel .
  Deze mooie foto,s bekijken is heel wat beter dan de foto,s uit de krant .
  Een prachtig projekt , DE WERELDWIJDE ROK !
  En Tileke , ik was je ook al tegen gekomen in de Catalogus .
  Je hebt zo,n eigen stijl daar kunnen we niet meer omheen .
  En wat kun je met je werken veel vertellen !
  Je raakt er niet op uitgekeken .
  Het waren weer prachtige onderwerpen , Berthi !

 13. @Gerrie, heel divers! De wereldwijde rok spreekt me ook zeer aan.
  De werken van Tilleke zijn heel kleurrijk, vrolijk en vertellen heel veel. Je moet echt de tijd nemen om alles uit een borduurwerk van Tilleke te halen.

 14. Ik vind de gehaakte zwangere vrouw heel erg mooi verzonnen,die aan het breien is voor haar kind,mooi ook de beschermende gedachte erachter en ik zag ook werk van Tilleke Schwartz ,waarmee ik ooit kennis maakte via jouw log (haart werk dan natuurlijk)

 15. @Hilly, ik zag nu voor het eerst dat de mooie gebreide zwangere vrouw zo groot is. Ik zag eerder een afbeelding, maar had altijd het idee dat het om een klein werk ging. Zo zie je maar weer eens dat foto’s een vertekend beeld kunnen geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *