Hartjesboom

De impact van ons Harten-project is groot…
Als het aan de Bijenkorf ligt, dan nemen we dit jaar met kerst een hartjesboom in huis!

Of… heb je meer zin in een subtiele garenklosjesboom?
Dit magnifieke idee vind je terug in de kerstkaartencollectie van Hallmark.

23 gedachten over “Hartjesboom

 1. Met de jongste zoon vorige week naar Intra-tuin geweest om de eerste nieuwe kerstspullettjes te bekijken. Niets gekocht eerst maar eens kijken wat we allemaal in huis hebben. Als de kerststal en de kerstboom er staat is de kamer zo goed als al vol. De lamp boven de eettafel wordt ook altijd versiert. Ik ben nog heel traditioneel wat betreft de kleuren. In de boom komt alleen zilveren ballen met rode strikken. Bij de kerststal mag er luxe kleuren zoals bordeaux rood en brons omdat dat mooi past bij de kleuren van de beelden.
  Vandaag bij Z-Galerie de kerstbomen bekeken. Prachtige kunstwerken zijn het geworden. Ook hier stond er een kerstboom gevuld met harten.In de winkel hing een heerlijke geur van rozen. Je komt zo al aardig in de kerststemming.
  Hebben jullie dat ook ik geniet meer van de voorbereiding dan van de kerstdagen zelf.

 2. Gelukkig hoefde ik van mezelf niet naar de verkoop van de speciale H&Mcollectie en als ik er was geweest had ik er niets van mijn gading kunnen vinden. De gewone collectie bevalt me verder prima.
  Het handwerkcafé lijkt me énig, was er in mijn woonplaats maar zoiets, maar nu vermaak ik me met mijn eigen handwerkmiddagje met vriendin, ook erg leuk.
  Wat een lief boompje met de hartjes en de kaart vind ik heel erg leuk en origineel, maar wat de boom betreft wordt het weer een traditioneel gebeuren dit jaar, rood groen en wit.

 3. Wij houden van tradities. Op 1 november heeft Koningin Beatrix het Jaar van de Tradities op feestelijke wijze geopend.
  Op hetzelfde moment werden ook de honderd tradities, die het meest genoemd zijn door de Nederlandse bevolking, bekend gemaakt. Al deze tradities, afgedrukt op theedoeken, werden opgehangen aan een waslijn.
  Koningin Beatrix opende het jaar door aan deze waslijn een theedoek op te hangen met het logo van het Jaar van de Tradities. Een bijzonder moment, waarmee zij het startsein gaf voor een jaar lang aandacht voor de achtergronden van de cultuur van het dagelijks leven.
  De opening van het Jaar van de Tradities werd uiteraard afgesloten op traditionele wijze. Koningin Beatrix kreeg een glaasje geboortekandeel en een beschuitje met muisjes aangeboden.
  http://www.jaarvandetradities.nl:80/

 4. De kaart vind ik énig !!
  Heb nooit een boom en ben niet zo versierderig. Mijn moeder heeft mij overladen vroeger denk ik.
  Het ging mij meer om de sfeer om bij elkaar te zijn.
  Ging wel met de kleine kinderen zelf kerststukjes maken en een stal van playmobiel om kruipend over de grond het kertsverhaal met hen te spelen.
  Was van de week ‘per ongeluk’ op een kerst markt terecht gekomen.
  Jeempie werd duizelig van de schitter en glitter, zó veel !!;-))
  Ben wel weg van kerststallen die je steeds meer ziet.

 5. Oja, heb de koningin de was zien op hangen.
  En moest aan jou denken door de theedoeken !;-)

 6. Ook wij zijn meer van altijd hetzelfde, ofwel traditie haha. Onze boom moet groen zijn verder hangt er nu vooral zilver en wit in. En mooie glazen figuurtjes. En kunststof, nog vanuit de tijd toen DS klein was. Maar ja ik kan ook niks weggooien ;-))
  Die kaart vind ik schitterend. Vooral met die haakjes als ster.

 7. Ik was gisteren in de Bijenkorf in Amsterdam en zag een sneeuwspuwende boom.
  Uit de top, waar normaal de piek staat, kwamen kleine korreltjes sneeuw die op werden gevangen in een grote paraplue onder de boom.
  Niet echt practisch voor thuis, maar wel iets om je over te verwonderen.

 8. Wat lief, hartjes in de kerstboom. Ik zou graag voor van mijn kinderen en de gasten op kerst een hartje kopen die ze dan elk jaar in de kerstboom kunnen ophangen. Een nieuwe familietraditie starten,… Weet iemand eigenlijk hoe je mooi een naam zou kunnen schrijven op een kerstbol van glas; liefst niet gewoon met een markeerstift?

 9. Erg toepasselijke kaart, Berthi, daar ga ik ook maar eens achteraan. Hoewel, met de kaarten uit Londen en wat ik zoal nog had van voorgaande jaren kom ik een heel eind met versturen.

 10. @betty, afgelopen dinsdagmiddag ging ik op het station een treinkaartje kopen, en ja, dan loop ik altijd snel eventjes binnen bij de Ako waar ik de garenklosjeskaart tegenkwam.

 11. Bij ons in het dorp bij de SPAR staat in december altijd een zingende kerstboom. O, denneboom, o dennenboom enz.
  Om helemaal in de sfeer te komen.
  Elma

 12. Hinke Mulder, wat fijn dat je Berthi hebt gevonden en een reactie hebt geplaats. Wat knap dat je het zo onder woorden kunt brengen. De andere kant van het verhaal is, alleen maar handwerken en niet stofzuigen. Het is de kunst om de guldenmiddenweg te bewandelen. Misschien kun je elke dag een poosje handwerken of er over lezen.
  Elma

 13. Woonde Sylvie nou maar in Ridderkerk…..er is hier een mevrouw Jantina van Helden die graveert alles wat los en vast zit.
  Misschien kan ze eens informeren in een hobbywinkel er zijn vast nog meer mensen die glasgraveren en in zo’n winkel kennen ze hun klanten wel als het goed is.

 14. Het idee van Astrid is ook grappig. Gekleurde garenklosjes in een echte boom hangen, ik zie het al voor me!

 15. Geweldig dit!!! een harten boom vind ik ook leuk. Maar thuis bij mij zouden ze er niet blij van worden. Ik wel hoor. Ik hou wel van verandering !!!

 16. Ja, ik heb hem ook gezien die mooie kerstboom in Kerkrade in de feestwinkel, waar uit de top sneeuw naar onder valt, geweldig, ik denk dat ik deze ga kopen, en in de woonkamer neerzet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *