H&M en Comme des Garçons


Het is weer zover. Morgenvroeg mogen we voor de deur van H&M staan dringen om zo snel mogelijk binnen te komen om dát bewuste kledingstuk zien te bemachtigen dat speciaal ontworpen is door Comme des Garçons. De meesten zullen, net als ik, niet zo bekend zijn met de ontwerpen van Kawakubo. Wat heeft Rei Kawakubo voor H&M ontworpen? Broeken met een verlaagd kruis, asymmetrische T-shirts, gedurfde rafelige dames- en herenjasjes van pluizige gekookte wol, en dé perfecte trenchcoat. Het topstuk van de collectie is de gothic-achtige jurk van 299 euro, tevens het duurste stuk uit de collectie. Als je naar H&M gaat wens ik je veel winkelplezier! O ja, let er op dat je maximaal twee exemplaren mag kopen van elk kledingstuk!

16 gedachten over “H&M en Comme des Garçons

 1. Tja Berthi…..
  Zouden die modellen daarom zo stuurs kijken omdat ze dit moeten showen???

 2. Hihi, die INE !!
  Nou ik ga NIET !!;-)
  Het is een stunt die werkt, maar ze kunnen toch best wel wat fraaiers ontwerpen.

 3. Wij zijn vandaag zo vrolijk ,zo vrolijk zo vrolijk …..hadden deze drie beter eerst even kunnen zingen.

 4. Mij ook niet gezien in al die drukte. En die kleding zijn niet mijn smaak.Het ziet er toch ook niet uit. Het lijkt wel of de middelste de luier vol heeft. Heb ik in eind 70e jaren ook niet zo’n broek gehad. Er zaten toen wel meer plooien in.
  Ik ga vandaag borduren, iedereen is vanmiddag de deur uit. Gisteren met Elma de kleuren voor rozenlap van Jan Houtman doorbesproken. Kwamen nog niet helemaal eruit. Daarom eerst maar een geurzakje maken van de kleurencombinatie.
  Voor iedereen veel sterkte die na H en M gaat en een kop rooibosthee nadien doet wonderen

 5. Tja, ik ben zeer benieuwd of deze collectie net zo snel de deur uitvliegt als de ontwerpen van de afgelopen jaren.

 6. toevallig liep ik in de rotterdamse “koopgoot”,wat een leuke aparte types liepen er rond zeg ,kleurig en stijlvol, lekker anders gekleed en ja hoor armen vol tassen van H & M ,erg leuk!!

 7. @Hilly, leuk om te horen! Wederom een groot succes! Ja, ik hou ook van mensen die anders dan anders zijn! Zij zorgen voor een kleurrijke maatschappij!
  Dat wil niet zeggen dat ik alles van deze collectie mooi vind. Gelukkig maar!:-)
  Leuk fimpje, alleen balen als je met niets de deur uitgaat!

 8. Leuk Hilly, dat wij van jouw verslag kregen uit de “koopgoot”. De video bekeken en gezien dat er niks meer is. H & M heeft wel altijd aparte kleding, ik sta er wel achter (pas er niet in).
  Elma

 9. elma , ze hebben ook BIB (big is beautiful) ,dat past mij ook t best ,alhoewel 44 ook wel in de “gewone”collectie te krijgen is…ik zou willen dat ik het leuk vond om te winkelen ,dan ging ik ook voor aparte combi’s ,maar ik heb nooit zin om daar tijd voor te maken…ik haat het!! Geef mij maar een boekenwinkel …of sokken vind ik wel leuk om te kopen ,die hoef je niet te passen ;))

 10. @Hilly, och ja, dat passen! Eline zei vorige week nog tegen mij: ‘Jij hebt nooit tijd om te winkelen.’ Dus zijn we afgelopen zaterdagmiddag gezellig samen gaan winkelen en na afloop koffie gaan drinken.
  Gelukkig had het winkelen ook nog resultaat zodat ik voorlopig geen nieuwe spijkerbroek en een nette zwarte broek hoef te kopen!:-)
  Jij boft, je zit om de hoek bij boekhandel Donner (volgende week een log over deze boekwinkel), en wie weet welke boekwinkel nog meer…

 11. Uit de Zweedse krant EXPRESSEN
  Långa köer till H&M:s nya designkollektion
  Lange rijen voor de designcollectie van H&M
  MALMÖ. Köerna ringlade i morse långa när H&M i dag släppte sin nya designerkollektion i samarbete med japanska designstjärnan Rei Kawakubo.
  Lange rijen vanochtend toen H&M de nieuwe designercollectie presenteerde in samenwerking met de Japanse design-ster Rei Kawakubo.
  Mycket var prickigt. Skjortor, koftor och en weekendbag som var väldigt åtråvärd. Några minuter efter öppning fanns inga exemplar av den kvar, och en kvinna som grabbat åt sig inte mindre än sex stycken fick arga blickar av de konkurrerade kunderna.
  Veel was gespikkeld. Overhemden, vesten en een weekendbag die zeer in trek was. Enkele minuten na de opening was er niet één bag meer te vinden. Een vrouw die er zes bij elkaar gegraaid had kreeg boze blikken van de concurrerende klanten.
  Kvart över tio i morse var de flesta ställningar tomma men på auktionssajter på nätet fanns det redan möjlighet att köpa plagg för den som inte hann till butiken. Vid sex-tiden i morse hade de första plaggen från kollektionen lagts ut till försäljning på aktionssajten, köpta i H&M:s nyöppnade butik i Tokyo.
  Tidigare har H&M bland annat samarbetat och gjort succé med stjärnor Stella McCartney, Viktor & Rolf och Roberto Cavalli.
  Om kwart over tien vanochtend waren de meeste rekken leeg maar op het net was er al de mogelijkheid om kledingstukken te kopen voor diegenen die niet naar de winkel konden komen.
  Rond zes uur vanochtend stonden de eerste kledingstukken al ter verkoop op de site, gekocht in de nieuw geopende zaak van H&M in Tokio.
  Eerder heeft H&M o.a. samengewerkt en groot succes behaalt met de sterren Stella McCartney, Viktor & Rolf och Roberto Cavalli.

 12. Sorry, ik vergat melding te maken van wie ik ben!!! bij de lange log over Zweden.

 13. Maandag heb ik nog een leuk vest gekocht, niet 1 maar gelijk 3 in de kleur paars, grijs en zwart, zo kom ik de winter weer door met 1x passen.
  Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *