Ursula Pahnke-Felder II

Twee jaar geleden, op 9 november 2006, begon Ursula Pahnke-Felder menig bushokje tijdelijk te veranderen in een woonkamer, in een kunstwerk, waar de kijker zelf onderdeel van kon worden. Vanmiddag was het dertiende en laatste bushokje van lijn 6 bij het station aan de beurt. Op de negentiende verjaardag van de val van de Berlijnse muur transformeerde Ursula Pahnke-Felder de bushalte tot een monument van ‘Freiheit’.


Ursula zorgde goed voor haar gasten.Op een mooie afsluiting breng je een toost uit. Het schort dat Ursula draagt heeft ze zelf gemaakt en inmiddels zijn verschillende ontwerpen in productie genomen.

Op 7 juni 2008 zag ik de transformatie van bushokje 11.

12 gedachten over “Ursula Pahnke-Felder II

 1. Door net te stemmen heb ik de stand voor Mien op 973 gebracht, nu gelijk met nr. 2.
  Vergeet niet te stemmen.
  Elma

 2. BUSJE KOMT ZO. Bij deze bushalte is het niet erg als je een poosje moet wachten, lekker een pannenkoek met stroop. De hond van Rene is er ook weer bij, aan de rechterkant nog net te zien.
  Elma

 3. @Elma, elke dag gaat er een stem van mij naar Mien! Zojuist weer gestemd.
  Het was gisteren een feestelijke afsluiting van dit project. Champagne met crêpes!

 4. Ja vergeet zeker niet te stemmen op MIEN B Veel succes Mien ik probeer er alles aan te doen voor jou…

 5. Leuk idee, ze heeft originele kunstwerken !!
  Ze mogen hier de haltes ook wel wat huiselijker maken.
  Af en toe wél mooie posters !:-)

 6. Een lekkere afsluiting van dit project.
  @DANK aan alle stemmers op quiltmien2612!

 7. Zo wil ik ook wel een poosje wachten op de bus. Ik moet bekennen dat ik al jaren geen gebruik meer maak van het openbaar vervoer. Nu zie ik er ook wel tegen op om weer te gaan reizen. Afgelopen week had ik graag met de trein naar Utrecht willen gaan. Naar Crea-Doe. Maar ik hoorde in de wandelgangen dat er weinig op het gebied van borduren was. Dus heb ik de stap ook niet gewaagd. Maar ik ben wel na 30 jaar voor het eerst weer naar het theater geweest. We hebben een schouwburg om de hoek maar nog nooit gebruik van gemaakt. Ik heb het niet zo op met mensenmassa’s. Het werd me verzekerd dat het best wel mee zal vallen met de drukte. Dus mijn manlief lief aangekeken en we hebben woensdag een voorstelling van” Under the African sky” bezocht. Dat was de moeite waard. En geen last van de mensenmassa gehad.

 8. Met veel plezier naar de blog gekeken.
  Dank je Berthi.
  Morgen komt er een uitgebreid interview in “dagblad de limburger”. In ieder geval in de regio Venlo, maar wie weet, het kan ook in verdere edities te lezen zijn.
  Groete Ursula

 9. @Hilda, dat noem ik een luxe om een schouwburg om de hoek te hebben. Goed dat je er geweest bent, en ga je er nu vaker heen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *