Times Past

Het is fantastisch dat veel mensen meedenken voor mijn blog! Het geeft mij een zéér bijzonder gevoel. Ik doe niet alles in mijn eentje, maar met vele anderen samen waardoor mijn blog van ons allemaal is. En daar houd ik zo van. Mijn kennis wil ik graag delen, en lezers willen graag hun kennis en vindingen delen met alle lezers van mijn blog. Daar krijg ik een warm gevoel van.

Bertien kwam mijn weblog per toeval tegen toen ze iets opzocht over Staphorst. Inmiddels zijn er verschillende mails over en weer geschreven, en bracht Bertien mij op de website van Times Past. Times Past is een nieuw en uniek bedrijf in Nederland. Zij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van historische kostuums. Elk kostuum wordt op maat gemaakt op de mooiste etalagefiguren. Het kostuum en de figuur vormen hierdoor een prachtig harmonieus en onlosmakelijk geheel met elkaar. Ze ontwerpen figuren uit alle tijden en klassen, zowel uit het verleden als uit het heden. Kijk eens bij hun collectie waar ik al de nodige tijd heb doorgebracht. Het zijn werkelijk schitterende kostuums, én prachtige figuren.

19 gedachten over “Times Past

 1. Wat is er nog veel vakwerk op mode gebied te zien, hier kijk je met plezier naar alle mooie stoffen, bandjes, kantjes en veren.
  Elma

 2. mooie blog weer, en de site levert heel mooie plaatjes fijn weekend

 3. Dat vind ik nu zo leuk aan de weblogs: vaak krijg je een wegwijzer naar een onvermoede wereld: ik ben telkens weer onder de indruk van wat er allemaal bestaat.

 4. @annita, mij verrast het ook telkens weer, ondanks dat ik dacht toch al veel gezien te hebben! Maar nee hoor, er is veel veel meer dan ik vermoed! En zó veel creatieve mensen!

 5. Wat mooi dat iedereen inbrengt/aanvult.
  En wat mooi dat er eigenlijk steeds meer over het costuum en textiel wordt beschreven etc.
  En nu met het PC tijdperk voor velen bereikbaar.
  Wat ik de laatste tijd ‘gezien'(gereisd) heb is meer dan al de jaren daarvoor !!;-))

 6. En alweer een interessant link, maar die ga ik vanavond goed bekijken.
  Leuk dat er van alle kanten meegeleefd en meegedacht wordt met je log Berthi.

 7. Moet even meer tijd nemen om de site te bekijken . Jullie horen mij natuurlijk niet , maar in de late uurtjes had ik al even gekeken . Bij het zien van heel veel moois dan spreek ik allerlei zelfbedachte kreten uit . Je zou kunnen vragen welke taal is dit ? Vanwege het late uur mag ik mij niet te hard uitspreken , dus hield ik mij een beetje in .
  En vanochtend vroeg kon ik nergens binnen komen . Zeker ellende door ziggo eerder casema .
  Ik maar heel geduldig aan een ander dagprogramma begonnen . En later op de dag dat ik hier was en wat verder door web-land struinde en op zekere plek bleef klessebessen , geen geheimen hoor het was gewoon bij Nenne . Daar is het ook altijd heel gezellig met zeker het nodige naald en draad gebeuren . Och als ik eenmaal op mijn praatstoel zit dan komt er weer een lang verhaal . En nu moet ik nog even nederdalen om de krant te halen . Belangrijk om bij te blijven over werelds dagelijkse gebeurtenissen . Ik kom hier terug om rustig alles nog te bewonderen . Want ik heb al gezien dat het de moeite waard is .
  Wat hadden we weer een prachtige dag en ik er helemaal niet aan toe kwam om eens even een ommetje te maken .
  Gisteren gezellige handwerkpraatvisite gehad . Wat fijn toch als je blijde mensen ziet die zo enorm kunnen genieten van al het steekjes werk .
  Ze heeft met uitgerekte hals een rondje gemaakt door mijn veel te kleine en volgepropte kamer , waar nog het een en ander hangt . Ze vond dat ik al erg vroeg was met mijn kleine kerstdingetjes die er hingen . Ik vroegggg? Ik heb het gewoon laten hangen . Hier in mijn tijdelijk onderdak mag dat allemaal van mijzelf .
  Ik ben immers mijn eigen directrice en ik spreek mijzelf nooit tegen .
  Nou ja een enkele keer kan ik mijzelf nog weleens bij de oren nemen , dat had je nu wel eens een beetje anders kunnen doen .
  Een groet aan allen en een heel fijn weekend !

 8. Berthi en anderen die misschien ook belangstelling hebben , nog even dit .
  Vanavond op BBC 1 om 22.05 – 23.40
  ROYAL BRITISH LEGION :
  FESTIVAL OF REMEMBRANCE
  rechtstreeks verslag vanuit de ROYAL ALBERT HALL
  Aan het einde zul je de klaproosblaadjes neer zien dalen .
  Altijd een indrukwekkende gebeurtenis .
  Morgenochtend om 11.30 REMEMBRANCE SUNDAY
  *********************************
  Nog even het web-log van JANET of wel NENNE
  http://nennedesign.web-log.nl/nennedesign.weblog/
  Zij heeft ook heel leuke handwerkjes in haar webwinkel !

 9. Weer heel veel mooie dingen om te bekijken. En dankzij Gerrie ook weer even bij Nenne zitten genieten.

 10. Door het weblog ben ik weer een oude vriendin tegengekomen. Geweldig dat je zo telkens iets nieuws tegenkomt.

 11. @Saskia, ongelooflijk wat we aan informatie en inspiratie vinden op het internet!
  @Gerrie, ellende met internet… daar zitten we niet op te wachten!:-)
  Door internet, krant, tv, tijdschriften blijf jij up to date. Jij krijgt niet de kans om achter te lopen, nee, ik kan beter zeggen dat jij ons vaak nieuwtjes weet te vertellen. Nu lees ik hier weer over de tv uitzending op BBC! Té laat. Kijken of ik kans zie voor de herhaling.
  Leuk om even op bezoek te gaan bij Nenne!
  @Lynda, dat is prachtig!

 12. Berthi, gisteren heb ik heel lang genoten van het werk waarnaar je in dit logje linkte en ik heb het ook doorgestuurd aan mijn schoondochter die hier zeker van zal smullen.

 13. Berthi,jouw beeldschone weblog heeft ons geinspireerd om een eigen ‘wepseit’ te maken.Sinds 2006 heb ik menig tweedehands borduurwerk in het front van mijn tassen verwerkt. Via spreekbeurten die ik voor diverse vrouwenorganisaties geef, ontvang ik soms oude borduurwerken, maar ik struin ook geregeld op rommelmarkten en in kringloopwinkels. Altijd weer boeiend om zo’n werkstuk een tweede leven te geven.

 14. @Nel, dat mijn weblog jullie heeft geïnspireerd om een eigen website te maken, vind ik echt super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *