Wie, wat, waar?


Tijdens het uitstapje vanmiddag kwam ik voor het eerst deze afbeelding tegen. Ik had geen idee wat het betekende, nu wel! Ik ben benieuwd of jij enig idee hebt wat deze tekening wil vertellen!

36 gedachten over “Wie, wat, waar?

 1. Wat kan jij moeilijke vragen stellen!
  Zo te zien zijn het twee kindertjes. Misschien: “pas op, u nadert een school!”?

 2. Kinderen uitsluitend aan de hand.
  Of alleen voor moeder en kind
  Elma

 3. Ik denk dat erpleisters op hun mond zitten en dat ze stil moeten zijn in die buurt, b.v. het bos.

 4. Je mag hier 2 aan 2 lopen. Net zo als je vroeger de school in ging. Nu wachten wat het in het echt betekent.

 5. Die deur was zeker de deur van het toilet .
  Ik denk dan dat er een kinderpotje aanwezig is ! Je ziet timmers altijd plaatjes van een mannetje of een vrouwtje dus nooit een kindjes wc . En een aangepast toilet een rolstoelplaatje .
  Oh oh ohhh ik moet zo erg . . . . . !!!!!

 6. Ja, ik denk ook net als Gerrie dat moeders (“met strikken in heur haar”) met kind samen in dit hokje mogen en kunnen. Veel toilethokjes zijn daarvoor aan de krappe kant en dit dus niet.

 7. heb dit niet eerder gezien,kan er na alle opmerkingen niet veel meer van maken

 8. Even een heel ander iets , over de TV uitzending gisteravond i.v.m. met de laatste uitzending , wie de uitverkoren rol van JOSEPH mag vertolken in de Musical .
  En voor wie er gekeken heeft , we weten het nu .
  Eigenlijk vind ik dit soort uitzending altijd erg druk en koos er niet zo snel voor dit te gaan zien . Het was gepland rondom de REUNIE en dat is wel een favoriete uitzending voor mij .
  Zo zag ik wel het een en ander over JOSEPH .
  En ja als je die moeder zo ontroerd ziet , wanneer ze haar zoon nu mag bewonderen als de grote winnaar . Daar staat dan je kind , dat is niet niks .
  Nu komt voor de handwerksters / Quiltsters de grote vraag over de meer dan prachtige mantel die Freek om zijn schouders kreeg geschoven . Wat een weelde van kleuren en daar staat hij dan te stralen en begint aan zijn laatste lied omringd door kinderen , dat vond ik ook zo prachtig .
  Op het Quiltprikbord is al een hele wachtlijst als het ware ontstaan om er achter te komen wie wel de ontwerper / maker is van deze prachtige jas .
  Ik keek zoeven zelfs twee keer naar het filmpje op You-Tube om nog eens de jas te bewonderen was erg blij dat Freek nog eens extra met zijn armen omhoog staat om de kleurige blokjes beter te kunnen zien .
  Ik zou graag zien dat de jas nog eens extra in de schijnwerpers komt . Wellicht iets voor Handwerken zonder grenzen ?
  Berthi ga jij er op af ? Blocnootje mee en camera ?
  Natuurlijk vanaf hier ook een warme felicitatie aan Freek die het uiteindelijk zover gebracht heeft .

 9. @Gerrie, schot in de roos!
  Het is een houten bordje dat bevestigd is op de deur van het toilet. Het is een grotere ruimte dan normaal, want er is één toilet voor de moeder en één in kleiner formaat voor het kind. Daar is duidelijk over nagedacht.
  Voor mij is dit een nieuwe afbeelding! Goed bedacht!
  Nu naar de uitzending van gisteravond. Ik zag de laatste aflevering van Op zoek naar Joseph. En de felgekleurde dromenjas is schitterend!!! Tsja, wie heeft die ontworpen? Ik heb de reacties net gelezen op het Quiltprikbord. Ze zijn er nog niet uit. Maar ik verwacht dat het niet lang zal duren voordat de naam bekend zal zijn.
  Als ik tijd had zou ik me er zeker in gaan verdiepen. Maar er staan zoveel andere activiteiten op het programma, terwijl het merklappenboekje begint te schreeuwen om aandacht!
  We zijn bezig met de hartenfoto’s voor de fotogalerie, ongeveer 40 foto’s zijn klaar, maar staan nog niet in de fotogalerie. Dan zijn we er nog niet, want er staan in de mailbox nog veel meer foto’s ongeduldig te wachten om eindelijk in de fotogalerie te komen.
  Nu zaterdag ben ik in Nijkerk, over twee weken ben ik in Ede voor de Landelijke Weefdag. En… er staat een kleine verbouwing op het programma. Onze keuken wordt groter (breekwerk) en er wordt een nieuwe keuken geplaatst. Dit is grote lijnen wat er op het programma staat, de rest laat ik achterwege!:-)

 10. Ohh Berthi ik zie je steeds krommer lopen , teveel op je schouders .
  Maar we kunnen natuurlijk wel een hint geven aan de redactie !
  Ik wil je echt niet overladen , maar er zal nog wel meer over gesproken worden .
  Hoewel een artikel over de techniek etc. dat komt beter tot z,n recht in een blad als Handw.z.g.

 11. Mooi , mooi , alweer zoveel kun je inmiddels vertellen . Bedankt !

 12. @Gerrie, natuurlijk hartstikke leuk dat je aan mij denkt, maar voordat ik nieuwe projecten ga aannemen moet ik toch eindelijk eens al het ‘oude’ goed op de rails zetten!:-)

 13. @Gerrie, vergeet ik helemaal te zeggen dat Freek een geweldige Joseph zal zijn. Wat een stem heeft die jongen, en de dromenjas staat hem SCHITTEREND!
  Jammer voor John dat hij voor de tweede keer de tweede plaats kreeg toebedeeld.

 14. Berthi, ik had gehoopt en gedroomd van een grote lange log over de jas van Joseph? Dat plezier ga je ons toch wel doen he? Ik zag die jas en ik moest aan jou denken! Alsjeblieft, alle ins en outs en anders stel ik een vraag op het joseph forum.

 15. @marian’ne m, als de bliksem het filmpje op youtube gaan bekijken!:-)
  @yvonnep, ik zal eens nadenken…

 16. Ik had die uitzending van Joseph ook niet gezien.DH kwam gisterochtend met de de krant(Brabants Dagblad)waarop in kleur de winnaar in zijn prachtige jas….Een waar kunstwerk!Na het zien van het filmpje op Youtube waarop je ook even de achterkant kan bewonderen,heb ik ook zijn stem gehoord….nou,dat komt wel goed!

 17. grappig verzonnen en goed ,want vaak doet een klein kind toch de deur op slot als ie alleen is ,met alle gevolgen van dien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *