Nog steeds jarig…

Dit jaar ben ik niet één dag jarig, maar bijna een week. Dat komt door de verrassingen die de postbode bij mij keurig in de brievenbus laat vallen. Post uit Nederland en Amerika. Morgen maak ik het pakje van yvonnep open, vandaag haal ik de kaart en het borduurwerkje uit de envelop van Lies.

Deze afbeelding komt uit de collectie van de Universiteitsbibliotheek Amsterdam. Het is de omslag van de Boekenkrant 1939/1940 uitgegeven door Nijgh & Van Ditmar, Rotterdam, 1939. Het is een schitterende afbeelding. Deze kaart wordt in een mapje met vier andere afbeeldingen verkocht door Bekking & Blitz.

Tussen de kaart had Lies een schitterend borduurwerkje gedaan. Het is een mini borduurwerkje dat gemaakt is door deze borduurster. Super, super kleine kruisjes heeft ze geborduurd! Lies had een geschikt kadertje liggen dat in mijn ‘straatje’ past, zoals Lies dat zo mooi schreef op de kaart. Het hartje kocht ze bij Acufactum waar ze een kijkje nam toen ze op weg was naar Celle, Het Deutsche Stickmuster-Museum.

De borduurster van deze mini merklapjes, ook voor poppenhuizen, is op 3 en 4 november 2008 te vinden in Huis Brakel.

16 gedachten over “Nog steeds jarig…

 1. Leuk toch , wanneer een verjaardag wat langer duurt dan één dag .
  En dan deze mooie verrassingen dat maakt het nog fijner . Lief borduurtje en er is veel aan te klikken , wat ik al even deed in de late uurtjes .
  Wij hier vinden het zo mooi om alles te mogen bewonderen , want nieuwsgierig zijn we allemaal !

 2. heerlijk om zo lang jarig te mogen z]ijn. leuke kaart en beeldig hartje

 3. Leuke cadeautjes!
  Ik heb grote bewondering voor die miniborduurtjes, maar zelf doen is punt twee.

 4. @Hannah, dat zal Lies zeker weten. Ik ga het haar vragen. Misschien leest ze de vraag zelf al.

 5. Vanmiddag zag ik dat er op 15 april iets te zien was in het mseum te \zaandam, nu ik nog even zoek kan ik dat niet meer vinden.
  was het een grapje? Riet.

 6. Berthi …ik reageer zelf gelijk maar even want ik heb nog meer nieuws!!! In Huis Brakel zijn altijd erge exclusieve dingen te bewonderen en te kopen. Wat ik me er nog van herinner (tIs al een poos geleden dat ik er geweest ben) kaarsen-bloemstukken-(kunst en echt) allerlei byzondere Kerst versieringen. Servies goed zilver bestek. Byzonder linnen goed enz, enz. ook klein meubel dingen.
  Het andere nieuws is een berichtje wat ik kreeg van Tesselschade Arbeid adelt. Had je daar onlangs ook iets over in je log ??
  In Rotterdam hebben ze een prachtige Winkel in de Lusthofstraat maar op maandag 3 november is er in het ArboretumTrompenburg (Honingerdijk beneden naast restaurant IndenRustwat en bij Exelsior stadion) van 19t0t21 uur een verkoping Tafellakens-Baby en kinderkleding en Kerst en Sint Kado’s en op Dinsdag van 10 tot 16 uur.
  maar in Dordrecht in het Schattige Bagijnehofje nr. 33 in de buurt van LaVenezia is er zover ik weet ook zo´n verkoping maar dan op 5 en 6 november OVERDAG
  Jij hebt toch lezeressen door het hele land dus misschien een leuk uitje.

 7. @Lies Huizer, dank je voor het antwoord!
  Dat is toevallig dat jij begint over TAA. Morgen kom er een log over!

 8. @Riet, ik kan de informatie over het museum niet direct vinden, maar ik maak niet zomaar een grapje! Als ik iets schrijf over een museum dan klopt dat ook.

 9. alsnog gefeliciteerd, berthi!
  ab zag ik vorig jaar ook in huis brakel en werd daar zeer verrast door haar borduursels. prachtig zó fijntjes.
  die dagen in brakel zijn de moeite waard, ook veel mooi klein antiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *