Bride Flight


Rutger Hauer speelt de oudere versie van Waldemar Torenstra in Bride Flight. Eén zin tekst heeft hij, en hooguit enkele minuten zie je Rutger Hauer op het witte doek. Hij overlijdt. De oudere Esther (Willeke van Ammelrooy), Marjorie (Petra Laseur), en Ada (Pleuini Touw)), komen naar de begrafenis. Na jaren wordt deze ontmoeting een hernieuwde kennismaking met elkaar. Rutger Hauer zet zijn rol als Frank op oudere leeftijd magnifiek neer. Een sterk begin van de film.

In 1953 wordt een luchtrace georganiseerd van Londen naar Nieuw-Zeeland. De KLM doet mee. Aan boord zit de avonturier Frank, gespeeld door Waldemar Torenstra. Verder zit het vliegtuig vol met jonge bruiden die hun vooruit geëmigreerde echtgenoten achterna reizen, zo ook de modieuze Esther (Anna Drijver), de schuchtere Ada (Karina Smulders) die zwanger is en moet trouwen met een jongen die ze nauwelijks kent, en Marjorie (Elise Schaap). Ada en Frank voelen zich direct tot elkaar aangetrokken. In Christchurch aangekomen gaat ieder zijn eigen weg, hoewel eigen weg… Het blijkt dat Frank een blijvende invloed heeft op het leven van Esther, Ada, en Marjorie.

De film wordt gedragen door de drie vrouwen: Anna Drijver, Karina Smulders, en Elise Schaap. De ster is voor mij abosluut Karina Smulders. Waldemar Torenstra toont voor mij iets te veel zijn ‘glimlach’.
De opnames in Nieuw-Zeeland zijn schitterend, de kleding uit de jaren vijftig is prachtig, en je krijgt zeker niet de neiging om op je horloge te kijken hoe laat het is. Na ruim twee uur was de film afgelopen. Ik zei tegen Eline: ‘Nu al afgelopen? Jammer!’

Marieke van der Pol kreeg de Academica DebutantenPrijs 2007-2008 voor haar roman Bruidsvlucht!

15 gedachten over “Bride Flight

 1. toch maar eens zien of ik dochter en kleindochter mee kan krijgen lijkt me een mooie film, had dat ook uit de recensies begrepe. nu maar nagezieten . fijn weekend

 2. Klinkt goed. Maar ik heb geen geduld voor een bioscoop….. te lang zitten.
  Zal hij snel op DVD komen???
  ;o)

 3. Mooi thema, en mooi gespeeld.
  Alhoewel voor mij té veel drama.
  Dan krijg ik zo’n heimwee gevoel :-((
  EN Rutger is te kort in beeld !!
  En Waldemar moet eerst wat meer rimpeltjes krijgen, hij heeft wel een goed hoofd.
  Ik wacht ook op de DvD, dan kan ik hem gedoseerd bekijken !!!;-)

 4. Hierover heb ik al het een en ander op TV gevolgd . Wel goede actrices Willeke , Petra en Pleuni !
  En wat lijkt Petra enorm op haar moeder . Ik zal er niet zo gauw heengaan , ik ben niet zo,n filmmens . Bovendien voor mij een heel georganiseer .
  Maar dat geeft niet er is nog zoveel te beleven , met een boekje in een hoekje is ook leuk .
  Ik kwam gisteren weer thuis met een paar aardige boeken . Het moeten ook niet van die hele dikke pillen zijn .
  Ik geniet van familieverhalen en geschiedenis enzo .

 5. Lijkt me een mooie film. Wil er ook wel naar toe maar eerst de griep kwijt zien te raken. Wie wil ‘m hebben gratis en veur niks
  ;-))

 6. Ik klikte Rutger Hauer even aan, dan lees je in hoeveel films hij gespeeld heeft. Een kleine 40 jaar geleden speelde hij bij de Noordelijke Compagnie. Hij was (is nog steeds) een knappe blonde man. In de apotheek waar ik toen werkte moest ik hem een keer helpen. Ik zal het nooit vergeten. Dan ben je lichtelijk nerveus en opgewonden ! Hij was denk ik alleen nog maar bekend van de serie Floris.
  Trouwens lijkt me een leuke film. Ga niet zo vaak naar de bioscoop, is altijd zo’n gedoe met parkeren enzo.
  Margriet

 7. Ik wacht wel tot dat de film op tv wordt uitgezonden. Ik ben ook geen bioscoopmens. Mensen die achter je zitten cola te slurpen door en rietje en krakende smakende monden van de popcorn. Denk je eindelijk ze hebben het op. Wordt er in de pauze een nieuwe lading opgehaald.En dan het geluid. Kei en keihard. Met de kinderen ben ik een paar keer naar de bioscoop geweest. Nu gaan ze met hun leeftijdsgenoten.
  Vorige week ben ik naar het Noorden geweest. Dat had ik al verteld. Voor die het nog niet weten ik was bij Elma. Mijn eerste kerstgeurzakje voor dit jaar heeft ze alvast gekregen. Tot mijn verbazing kreeg ik over de post vanmiddag een pakketje. Ik had al een mail van Elma gekregen. Met de woorden ik had iets op de web-log van Berthi gezet wat ik mooi vond. Ik maar denken wat heb ik aangegeven. En opeens schoot het mij te binnen. THEEDOEKEN. We hebben over theedoeken gehad. In de gang net voordat we vertrokken zag ik een kersttheedoek. Prachtig 60 bij 83 cm groot.Een aida band van 11cm, 4,3 kr/cm. En ja hoor, vanmiddag kreeg ik het met de beste kerstwensen erbij. En nee ik gan het niet gebruiken als een theedoek maar ik maak er een overhanddoek van. Maar eerst nog een rand erin borduren

 8. Dank voor je beschrijving Berthi. Ik wacht ook op de dvd. Ik heb wel zin om die vrouwen te zien maar Waldemar is me nog een beetje te nieuw, die moet nog zo nodig indruk maken. Geef mij Rutger maar. Ook naar de beelden van Nieuw Zeeland ben ik benieuwd.
  Berthi je vergast (is dat wel goed nederlands?) ons al op textiel en nu ook nog op film…………… geweldig……….. dank je!!!!!!

 9. @martine, je zult genieten van deze mooie film!
  @basje, leuk idee om met dochter en kleindochter naar deze film te gaan! Beslist doen!
  @Annelies, als je tijd hebt, zeker doen.
  @Wilma, de film is veel te snel voorbij!:-)
  @Marian’ne m, tsja, voor de een té veel drama, en de ander krijgt er niet genoeg van!:-) Aan het heimweegevoel is helaas niets te veranderen!:-)
  @Gerrie, jij hebt het veel te druk om naar een film te gaan!
  @ine, bah, wat vervelend! Veel beterschap… en helaas wil niemand hem veur niks hebben!:-)
  @Margriet, hebben wij zowaar hetzelfde beroep! Ik werk al jaren niet meer in de apotheek!
  @Saskia, ik zag het artikel, maar moet het nog lezen. Prachtig dat Dagblad De Limburger hier zoveel aandacht aangeeft.
  @Hilda, ik ga naar een bioscoop waar geen pauze is. Heerlijk is dat!
  Wat een verwennerij van Elma!!
  @Martine, films komen tegenwoordig heel snel op DVD. Of lijkt dat zo?
  @MarianneD, zeker doen! Bij deze alvast een fijne filmavond!

 10. Doordat ik even teruglas over Nugzar Kakhiani, zag ik ineens een bekende naam: Bride Flight.
  In het laatste weekend van Augustus is er in Deurne de “Nacht van het Witte Doek” een openlucht filmvoorstelling. Dit jaar voor de 18e keer. Slumdog Millionaires was de hoofddfilm op vrijdagavond (naast nog enkele andere films – ik koos voor Die Welle). Op zaterdag was Bride Flight een van de keuzemogelijkheden. Ik heb genóten. En ik ben het helemaal met je eens. Ada en haar vertolkster Karina Smulders….adembenemend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *