Nugzar Kakhiani

Na de lezing van Carolijn Visser opende Gallery Kunstwerk. Als je dan toch al in Grand Café Gallery bent, is het een kleine stap naar Gallery Kunstwerk. Ik had geen enkel idee wat me te wachten stond, ik wilde me laten verrassen. En laat ik daar een totaal onbekende kunstenaar, althans voor mij, tegenkomen. Als een blok viel ik voor het werk van Nugzar Kakhiani.

Het geboorteland van Nugzar Kakhiani is Georgië. Nu woont hij in St. Petersburg, waar hij ook zijn atelier heeft. De inwoners van St. Petersburg staan in de rij voor zijn atelier. Regelmatig komt het voor dat zijn werken nat mee worden genomen. Er zijn dan ook weinig schilderijen beschikbaar voor de verkoop. De levertijd voor een schilderij is op dit moment ruim een half jaar.Iedere kunstenaar heeft zijn eigen stijl, zo ook Nugzar Kakhiani. Het frisse kleurgebruik en de alledaagse taferelen vallen op. De voornamelijk met paletmes gemaakte werken, worden gemaakt met olieverf, waarbij diverse lagen olieverf in bepaalde mate door de halftransparante bovenlaag dringen, waardoor prachtige gemengde kleurstellingen ontstaan. Ik begrijp heel goed dat de mensen in een rij staan voor zijn schilderijen.
In 1993 werd Nugzar Kakhiani uitgeroepen tot kunstenaar van het jaar in Rusland.

26 gedachten over “Nugzar Kakhiani

 1. Zeer frisse kleuren. Doet mij denken aan plaatjes in een kinderboek. Is dat oneerbiedig. Maar je kunt wel je eigen verhalen bij deze schilderijen verzinnen.

 2. Berthi,
  dank je wel dat je ons laat kennismaken met zoveel moois!
  Dat je dit nog vele jaaaren in gezondheid mag doen!

 3. heel erg mooi dit! heb ook nog nooit van de schilder gehoord. intense kleuren en bijzondere en toch gewone mensen. het is werk dat verwachting en vrolijkheid oproept. dank je wel.

 4. Heel leuk; vooral de jongens met hun perzikwangen die zo verlekkerd naar de perziken kijken.

 5. Het wordt druk op de grond, met al die gevallen mensen! Ik lig er ook tussen! Wat een mooie schilderijen.

 6. dankzij jou hier al eerder kennis mee gemaakt ;)) en ik vind het superleuk werk….ga nu op zoek naar een lijstje….groetjes en hoe was de film?

 7. @ Hilly we hebben voor Gent gekozen. Dus Aken moet even wachten tot volgend jaar

 8. Hoi Berti,ik ben net twee dagen terug uit Georgie en ben blij verrast deze mooie schilderijen te zien.Georgie kent heel veel goede schilders en andere kunstenaars.Een van mijn vrienden is de schilder Lado Tevdoradze.Ik ben dol op zijn schilderijen.Verschillende hangen bij mij aan de muur.Misschien leuk om ook even naar zijn werk te kijken?
  http://tevdore.ge/ De handtekening naast het hondje is van Lado.
  Groetjes van Thera

 9. Elke keer als je deze schilderijen bekijk zie je weer wat anders, erg knap. De klant in de kappersstoel wil ook nog wat zeggen, zie zijn handgebaar. NIET TE KORT HOOR.
  Elma

 10. heel mooi en ook een heel persoonlijke stijl – die toch ook aan vroegere Russische avant garde kunst doet denken

 11. Prachtig om te lezen dat jullie met z’n allen samen met mij als een blok voor deze kunstenaar vallen.
  @Hilly, de film is prachtig, en veel te snel voorbij! Nieuw-Zeeland heeft een schitterende natuur die mooie opnames opleveren.
  @Thera, toen ik las dat deze kunstenaar geboren is in Georgië, moest ik direct aan jou denken. En nu lees ik hier dat je nog maar twee dagen terug bent. Heb je een fijne tijd gehad?
  Het werk van Lado is prachtig, vooral de dame met haar patchwork rok aan. Grappig is het schilderij met de twee dames, achter één dame staat een jongetje en steekt zijn tong uit naar het meisje!

 12. prachtige schilderijen, ik zou me zo bij de rij aansluiten…
  nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!
  groetjes

 13. Ik zag al die weblog berichten en mooie reacties op het werk van Nugzar. Werken van Nugzar zijn de komende tijd te zien bij:
  – Galerie van Cappellen, Dorpstraat 164 in
  Capelle aan den IJssel, expositie 7 maart
  t/m 14 april a.s
  – Galerie Bremmer, Willem de
  Rijkestraat/Dillenburglaan in Tilburg,
  7/27 maart a.s.
  – Galerie First Class Art, Torenstraat 45
  in Numansdorp, op 13 en 14 maart a.s.
  – Open Art Fair in Utrecht van 8 t/m/ 13
  september 2009
  Tevens op alle expositie ook werken van andere in Georgie geboren kunstenaars!
  Boek ‘International Art Vision’ met werken van al deze kunstenaars en gedichten is nu verkrijgbaar!!!
  Voor meer informatie: http://www.firstclassart.nl
  Kunstgroeten
  Chris Konijnendijk
  First Class Art
  tel 0186 657000 of mobiel 06-53187360

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *