Buitenleven

Crypto van Eline: ‘Nu kun je lekker ruikend genieten in het buitenleven van een mooie vlucht!’

Welke cadeautjes zitten hierin verstopt? Een heerlijk geurtje dat ik samen met Eline uitzocht tijdens de DDD dagen, het oktober-novembernummer van Buitenleven dat boordevol met textiel staat, en twee bioscoopkaartjes om vanavond met Eline naar de film Bride Flight te gaan. Ik verwacht veel van deze Nederlandse film. Morgen zal ik verslag uitbrengen.

Omdat ik toch niets te lezen had, kreeg ik Het huis van de moskee van Kader Abdolah cadeau. Op 6 november ga ik naar een lezing van hem.

Binnenkort hebben we in huis een kleine verbouwing. Er komt een nieuwe grotere keuken, met een combi oven zodat ik weer kan gaan bakken. Een nieuw receptenboek met heerlijke lekkernijen kreeg ik gisteren al.

16 gedachten over “Buitenleven

 1. Wat origineel bedacht dit cadeau !
  Je kunt wel weer leesuurtjes plannen , maar eigenlijk is dat zo mooi op momenten wanneer je even wat rust zoekt en dan duik je in een hoekje met een boekje , nou ja af en toe een dikke leespil!
  Doe maar net zoals jezelf wil(t)
  En wat de verbouwing berteft dan zal ik helemaal met je meeleven .
  Ik heb ook nog wel een nieuwtje , heel langzaam gaat de verbouwing beginnen , van het Flatgebouw , waar we meer dan 30 jaar hebben gewoond .
  Ik blijf optimistisch , maar houd er inmiddels wel rekening mee dat er nog tegenvallers kunnen komen .
  En och dat kan er eventueel ook nog wel bij .Ik doe niet al te somber , want dat helpt geen snars .

 2. wat een leuke cadeau;s Berthi!!
  Ik kocht ook Buitenleven en heb bij het museum voor de naaldkunst een mooi patroon van een ABC lap uit 1903 besteld en als prachtig verzorgde zending al binnengekregen.
  Veel plezier bij de film samen ,het boek was prachtig , ik hoop dat Waldemar zijn rol net zo “zinderend” kan neerzetten….ik vind hem niet zo sexy…in tegenstelling tot “good old Rutg er Hauer”…..

 3. enne …betekent dat dat je zijn boek voor de lezing uit zult hebben?????Veel plezier ook daar in elk geval…

 4. Dus ik kwam aardig in de buurt !:-)
  Mooie cadeaus !!
  Het tijdschrift juist gisteren gekocht, heerlijk veel inspiratie.
  De film afgelopen week een recensie van gezien, moet heel mooi zijn.
  Het boek is echt iets voor jou.
  Fijne avond !!;-)

 5. @Gerrie, heel fijn dat er een begin wordt gemaakt met de verbouwing, en ach, tegenvallers zullen er altijd zijn met een verbouwing. Ik ben niet anders gewend!
  Vanmorgen werden de maten van de keuken opgenomen. De tekening, zoals wij de keuken hadden uitgezocht, klopte niet. Nu moeten we wellicht voor iets andere indeling van de keuken gaan.
  @Hilly, Rutger Hauer schijnt maar heel even in beeld te komen. Een kleine rol. Dat zegt niets, als die maar goed wordt neergezet, en daar twijfel ik niet aan bij Rutger Hauer.
  Boek uit voor de lezing…? Eigenlijk wel, maar ik moet eerst een ander boek lezen en nog zoveel meer…
  @marian’ne m, jij bent hartstikke goed in puzzelen!
  Jij ook een fijne avond. Ik heb twee dagen geleden al kaartjes gereserveerd voor deze film, niet wetende dat ik twee bioscoopkaartjes cadeau zou krijgen.

 6. Ha Berthi…ik lees net over je combi oven .Even een tip…ik heb er ook een maar je moet er op letten…als hij op ooghoogte zit dat je dan een deur moet hebben die gewoon opengaat ik zal maar zeggen van links naar rechts of omgekeerd.
  Die van mij gaat van boven naar beneden en dan zit de klep altijd in de weg. (vooral als je een bloedhete schaal er uit moet tillen) en bij het schoonmaken….dan heb je gewoonweg uitschuif-armen nodig.!!! Dat ze bij zo’n keukenontwerper daar nou niet eventjes de aandacht op vestigen.
  Hij bakt wel als de beste vooral omdat hij boven en onderwarmte geeft en ook nog op hetelucht. Maar je moet er wel weer even rekening mee houden dat het veel vlugger gaat…in het begin was het alle maal wel eens erg donker bruin.,
  Veel plezier en groetjes van Lies

 7. O ja…. weet je dat als je lid bent van de ANWB je een jaar lang lid kan worden van BUITENLEVEN voor slechts 19.95 euro (normaal 34.95 euro) 8 nummers

 8. Wat een goede tips van Lies en die kloppen ook nog.
  Met hete lucht doe ik altijd een paar graden lager.
  Berthi heel veel bak en kook plezier met je nieuwe keuken.
  Wat een leuke cadeau’s veel plezier er van.

 9. Ben reuze benieuwd naar de film. Heb wel het boek gelezen van Marieke van de Pol: Bruidsvlucht. De scenes die ik op de tv heb gezien zijn “een op een” zoals in het boek zijn beschreven.

 10. leuke verwennerij op dze manier verpakt Wat een inventieve dochter (genen)

 11. Er zal nog heel wat water door de Maas stromen voordat Berthi haar eigen appeltaart weer gaat bakken. Verbouwen kost je heel veel energie en tijd. Dan nog de spanning als het geleverd wordt, klopt alles en is het wel de juiste kleur. Heel veel sterkte met deze verbouwing. Als alles klaar is zul je er erg veel plezier van hebben en zul je nog een echte keukenprinses worden.
  Elma

 12. @Lies Huizer, ik wil je ontzettend bedanken voor deze gouden tip! Vanmorgen hebben we het een en ander (verplicht) laten veranderen, waaronder de combi oven. Het was een klep, en nu is het een deur geworden!!!
  @astrid van beers, een prachtige film. Beslist naar toe gaan!
  @Elma, ja, er moet heel veel gedaan worden, voordat het uiteindelijk is zoals het de bedoeling is. Het gaat me veel tijd kosten.
  De tekening klopte niet. De uitgekozen kasten pasten er niet in! Vanmorgen laten veranderen.

 13. enig zeg! ik heb dit weekend ook Buitenleven gekocht, wat leuk om eens vanuit een andere hoek dan de quilthoek over stoffies te lezen!

 14. @mieke noor, geweldig dat textiel/handwerken zoveel aandacht krijgt. Dat moet zo door blijven gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *