Kloffieleut

‘Gaan we de stad weer es in voor iets leuks…?’ Jazeker, Eline en Luuk gingen vorige week donderdag en vrijdag de stad Groningen verkennen. Op hun verkenningstocht kwamen ze terecht bij Kloffieleut. Hun oog viel op een stoffen onderzetter van ‘knopen’. Knopen? Hun gedachten waren nog bij de knopen die ik in allerijl aan de jas van Luuk moest maken. Het bleek een onderzetter van bierflesdopjes waaromheen kleine lapjes stof zijn gespannen en aan de achterkant zijn de dopjes met lange steken verbonden met elkaar. Een fleurige onderzetter is het resultaat, en ik kreeg het cadeau van Eline en Luuk. Zo zie je maar weer dat je elk snippertje stof kunt gebruiken. De quiltsters weten er alles van.

30 gedachten over “Kloffieleut

 1. Wat een leuke onderzetter, de kinderen hebben ook al oog voor alles waar textiel aan te pas komt. En nemen dat voor moeder mee, wat lief.
  Elma

 2. Nou zeg! Dat is toch geweldig leuk en in de buurt! Bij m’n volgende tripje ‘stad’ ga ik hier zeker kijken!
  De Folkingestraat is sowieso een heerlijke straat om eens leuke winkeltjes te kijken,
  bedankt….

 3. Moi Berthi,(Dag Berthi),
  Groningen is een leuke stad, ik kom er alleen te weinig en woon er toch zo dicht bij.
  Maar wat een leuke onderzetter, zou dat allemaal met de hand gemaakt zijn ? Je moet maar op het idee komen, dat vind ik altijd zo knap. Koffieleut zal vast een leuke winkel zijn. Toch maar weer een keer naar “stad”, zoals ze dat hier zeggen.
  Margriet

 4. Ik zie nu dat het kloffieleut is, dat is heel wat anders dan koffieleut (is misschien wel een leuke naam voor een koffiehuis).
  Margriet

 5. Berthi wat een leuk idee en cadeautje, jammer dat dit zaakje zo ver weg is om te gaan kijken. Wat een verrassing voor jou, ik vind hem helemaal top. Zonde om te gebruiken. Je zal hem wel ergens voor sier neer leggen. Geniet van je lieve cadeautje enig !!!

 6. @Saskia, volgens mij zijn het Vlisco-stofjes.
  @Elma, leuk hé? Ze beginnen oog te krijgen voor textiel!:-)
  @Francisca R, allebei vinden ze Groningen een ontzettend gezellige stad met leuke winkeltjes.
  @Margriet, dit is met de hand gemaakt en het idee is enig. Misschien een quiltster uit het noorden van het land die dit voor Kloffieleut maakt?
  @José, ik ga er zeker geen hete pan op plaatsen!:-) De onderzetter krijgt een mooi plekje. Eline en Luuk vonden het erg leuk om dit te kopen omdat ze in eerste instantie dachten dat het knopen waren. En daarmee werd de link weer gelegd met de knopen van de jas van Luuk.

 7. Nu heb ik een klein probleem, lapjes genoeg maar geen bierdrinkers.
  Elma

 8. Heel erg leuk en origineel.
  Je zou met veel doppen een prachtige wandversiering kunnen maken.
  Ik zou het zeker niet gebruiken, want één vlek en het is einde verhaal.

 9. Als wandkleed hoef je geen bierdoppen te gebruiken. Je kunt dan van Clover de “QUICK” YO-YO MAKER gebruiken, werkt erg handig.
  Elma

 10. Lief van Eline en Luuk om dit voor je mee te brengen. Ik zag eerst die l ook over het hoofd. Een leuk koffiehuis, maar nee kLoffie dus iets met kleding ;-))

 11. Al jaren niet meer in Groningen geweest ondanks dat beide jongens van ons stadjes zijn.( zo worden mensen genoemt als ze geboren of in de stad Groningen wonen)Je had inderdaad mooie winkels. Er zat vroeger ook een kledingzaak die tweedehands kleding verkocht die gemaakt werden door de leerlingen van de modeacademie. Boven op een gevel stond een enorm oude kraanjespot daar onder was of zit nog een winkel met luxe aardewerk en huishoudartikelen. Dat was altijd een feest voor je oog.
  Ik moet wel zeggen Berthi je hebt een geslaagd cadeautje gekregen van de kids.

 12. Wat een leuk idee !
  Ik stond gisteravond ,( nadat ik dit hier gezien had ) al te mijmeren met een dopje van het koffiemelkflesje . Want dat moet toch ook kunnen . En BUITENLEVEN , dat kocht ik ook na een berichtje hier , alsnog bedankt .Ik weet niet meer wie het doorgaf .
  Ik had ook al een tweeglazenpottenplan bedacht , natuurlijk één voor de dopjes en de andere heb ik al , voor de kleinste restlapjes . ER was ook een tijd dat er veel onderzetters van houten kralen gemaakt werden . Met deze luxe moet je wel voorzichtig zijn en geen vlekjes maken , dus Berthi jij zoekt een mooi showplekje .
  De onderzetters van stof met geurtjes verdeeld tussen rijstvulling dacht ik . Dan worden er in een vierkantkussentje enkele tunneltjes genaaid en die worden later opgevuld . Een warme theepot erop en heerlijk de geurtjes !
  Van ingenaaide labels uit kleding zijn ook prachtige dingen te maken . Die ben ik al een tijdje aan het sparen . Helaas moest er te snel verhuisd worden en werd er kleding verzameld , toen was het te moeilijk om alles er netjes uit te halen .
  Deze labels kunnen ook een een mooie herinnering zijn aan een dierbare .
  Ben heel blij dat de hulp al zover getraind is dat ze geen mini lapjes mag wegzuigen .
  En zijn wij lapjesliefhebbers al zo ingesteld om de zelfkantjes van onze mooie stofjes te bewaren ? De zelfkant moet altijd weggeknipt worden anders krijg je geen goed resultaat van je werkstuk . Er staat teveel spanning op en is soms wat dikker .
  Gisteren werd er een leuk idee aangereikt op het Quiltprikbord .
  Je kijkt je ogen uit !
  http://vintagericrac.blogspot.com/
  Veel kijk plezier en ik ben zeer benieuwd wie er nog meer restverwerkingen weet .

 13. @Elma, hier ook geen bierdrinkers!:-) In de koelkast liggen hooguit drie flesjes waar goed de houdbaarheidsdatum van de gaten moet houden!:-)
  @ine, inderdaad een zaak die kleding verkoopt en leuke cadeautjes. De website is nog niet in de lucht. Even geduld!:-)
  @Hilda, toch maar weer eens naar de stad Groningen gaan!? Eline en Luuk vonden het reuze gezellig in de stad. Voor mij is het ook alweer een aantal jaren geleden dat ik er was. Misschien een reisje naar het noorden ondernemen!?
  @Gerrie, ik kan de onderzetters van houten kralen nog erg goed herinneren. Je komt ze wel eens tegen in een kringloopwinkel.
  WAUW, schitterende jurk. Hoeveel uren werk zit erin? Veel, heel veel, denk ik. Maar het resultaat is ernaar!
  Prachtige site, Gerrie!!! Bedankt voor de link!

 14. Goed lezen is ook een kunst. Ik las ook koffieleut. Grappige onderzetter. Leuk adres voor een volgend bezoekje aan Groningen.

 15. Vlisco’s was ook mijn eerste idee. Maar met restjes sits van den Haan gaat het vast ook prima 🙂 Die buitenleven die ik in een van de links hierboven zag is wel een aanrader en Gerrie’s onderzettertjes gevuld met rijst en een lekker geurtje ken ik ook nog wel.

 16. wat een ontzettend leuk idee! jammer dat ik het niet wat vroeger wist: mijn bierdrinkende zoon heeft een kleine maand bij ons gelogeerd en is nu terug naar zijn Ver Land. Het zou een leuk MaMaGeschenk geweest zijn om hem bij het afscheid een ‘stoffige’ bierdopjesonderzetter mee te hebben geven! Ik onthoud het idee wel!

 17. @Hilly, Shirdak ken ik. Bijzonder mooie zaak. Ze hebben een winkel in Amsterdam en Maastricht.
  @marcella, Buitenleven van deze maand is absoluut een aanrader.
  @lheurebleue, leuk idee voor zoonlief als hij de volgende keer voor even in ons kikkerlandje vertoeft.

 18. Wat leuk! Dit idee gaat in mijn WTDMKAZWGZ doosje.
  Wat Te Doen Met Kleinzonen Als Ze Wat Groter Zijn
  Groningen staat al lang op mijn verlanglijst. Is Groningen nou zo ver weg of ligt Limburg zo afgelegen?

 19. @ Hilly dank je voor het adres
  @Berthi reisjes naar het Noorden vallen bij mij altijd duur uit. Dit heeft niets met de afstand te maken. Zou het misschien aan de winkels liggen

 20. Enig zeg! Moet nodig weer eens een daggie Groningen plannen, merk ik. Het is inderdaad een geweldige stad, geen overdreven drukte, veel terrasjes en altijd jonge mensen met bijzondere kleding of fietsen. En het lijkt of er elk weekend wat te vieren is, met al die optochten en feesten enzo!

 21. @mieke s, een weekendje Groningen is toch te doen vanuit Limburg?
  @mieke noor, het gaat binnenkort druk worden in Groningen!:-))))

 22. Hoi allemaal,
  Leuk te lezen dat jullie zo enthousiast zijn over onze onderzetters. Kom vooral weer eens langs, we hebben nog veel meer leuke dingen. 🙂
  Met vriendelijke groetjes
  Belinda en Petra
  Kloffieleut Groningen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *