T-shirt


Hoera, hoera, hoera, zeiden ze vanmorgen op de redactie van deze krant. Omdat het de 1000ste uitgave is van de krant. Het is een feestnummer met allerlei leuke dingen. Daarom kijken we terug op onze 8 jaren. Dus geniet van deze krant. Deze woorden schreef Thijmen in groep 8 in zijn eigen krant, de Smitty Modo. Als afsluiting van het schooljaar kreeg elke leerling de opdracht om een eigen krant te maken met op de voorpagina het ontwerp van je eigen T-shirt. Daar moest het volgende op komen te staan: naam (Thijmen), sport (schaken), wens (een gelukkig leven), waar je goed in bent (rekenen en schaken), omschrijf jezelf in één woord (aardig), leukste aan de basisschool (klasgenoten).

Gisteren kwam deze krant tevoorschijn en Thijmen vond het erg leuk om zijn verhalen weer eens te lezen. Een geslaagde opdracht dus, waar je altijd met veel plezier op terug blijft kijken en goed zal bewaren.

14 gedachten over “T-shirt

 1. Heeeee wat een gave herinnering!!! Goed dat bewaard is gebleven. Laat me raden, volgens mij is er niet veel in Brain’s voorkeuren veranderd?
  Echt leuk!

 2. Wat enig dat dit bewaard is gebleven en wat zal
  Thijmen en later misschien zijn eigen gezin ervan genieten als hij dit na jaren weer eens in handen heeft.
  Wat ik het allerleukste eraan vind is dat hij zichzelf als “aardig” omschrijft, dat betekent dat hij blij is met zichzelf en dat is een pluim op de hoed van jullie ouders, iets mooiers kun je een kind niet meegeven.

 3. Wat een leuke opdracht en deze krant krijgt hoe ouder Thijmen wordt steeds meer waarde.
  Berthi een goede tip om in het boek van Mark wat te schrijven als herinnering aan de kinderboekenweek 2008. Thuis type ik de tekst op een etiket, oma kan niet meer zo mooi schrijven en plakt overal een etiket in of op, wat ze met de computer maakt.
  Als we dan straks bij de kinderen HETE BLIKSUM (stampot zoete appels) gaan eten plak ik het etiket in het Griezelboek van Paul van Loon.
  Elma

 4. Nee Elma, zélf schrijven. Oma’s handschrift is later ook een mooie herinnering. Niet zo mooi schrijven? Ach wat! Je eigen handschrift is voor je kleinkind ook altijd speciaal en mooi. Nu nog laat ik schoonmoeder de kerstkaarten zelf schrijven en ik doe de adressen. Ze probeert er wel onderuit te komen maar vind het toch leuk om daarna van de kleinkinderen te horen hoe leuk die het vonden. Oma’s eigen kaart.

 5. Mooi Berthi om zoiets terug te vinden. En nu weer goed opbergen en blijven bewaren.

 6. @Dijn, dat zie je goed!
  @Marian’ne m, iedereen naar Tilburg, het textielweekend in het Audax textielmuseum!?
  Mij gaat het niet lukken om naar Tilburg te gaan.
  @Elma, heel goed dat je een herinnering voor Mark in het boek plaatst. Ik ben het wel met Ine eens. Jij vindt je handschrift misschien niet mooi, maar je kinderen en kleinkinderen vinden het prachtig. Zelf schrijven is toch veel persoonlijker dan een getypt briefje?
  @ine, ik ga het goed opbergen. Deze krant wordt in de toekomst alleen maar leuker.

 7. Ha Berthi, ik ben vandaag naar Audax Tilburg geweest. Veel gezien, veel gefotografeerd, veel genoten. Morgen een logje hierover.

 8. Nog even reageren op mijn handschrift.
  Ik ben van het bouwjaar 1944 en op de school die ik bezocht werd blokschrift geschreven. Met het lezen van een brief in schuinschrift heb ik nog steeds moeite. Ik moet maar de lesjes met mijn kleinzoon oefenen die leert heel mooi schuin te schrijven. Het etiketje is nog niet geplakt dus moet ik jullie wijze raad maar opvolgen en het toch maar met de hand proberen.
  Elma

 9. Mooi deze herinnering , je kunt er niet genoeg van bewaren .
  Ik ben dagelijks aan het pluizen tussen heel veel uit vervlogen jaren .
  Daarom koop ik nooit puzzle boekjes , heb zelf zoveel om te puzlen !

 10. @Elma, heel goed dat je met de hand gaat schrijven! Zeker weten dat je dat lukt!
  @Gerrie, gelukkig hoef jij nooit met je armen over elkaar te zitten. Elke dag beleef jij nieuwe avonturen of ga je even terug in de tijd! Heerlijk toch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *