Wie is mij kwijt?


Een knuffel is voor veel kinderen erg belangrijk. Ze biedt je troost, je kunt er mee lachen, ze is je grootste vriendin/vriend, je kunt echt niet zonder die ene speciale knuffel. Wat als je haar verliest? Ik kan me niet anders voorstellen dan dat het kind ontroostbaar is en slapeloze nachten heeft. Als moeder zal je er alles aan doen om de dierbare knuffel te vinden. Wat is het dan fantastisch als de vinder van de knuffel een handje wil hebben. Zo zag ik in de etalage van de Readshop bovenstaande beer. Ze is al veel geknuffeld en draagt een bijzonder charmant rose T-shirt met de volgende tekst: Shania, 21 mei 2007, om 11.25 uur. Bedankt voor uw kraambezoek! Monique en Ayana.

25 gedachten over “Wie is mij kwijt?

 1. Wat lief van jou om de eigenaar terug proberen te vinden, en hier aan mee te werken. Ik weet wat het is om op vakantie te gaan en de knuffel van je kind te vergeten. Alles af gezocht en uit een doos op een markt,
  vond ze er een voor tijdelijk. Ik hoop dat hij of zij zich bij de zaak meld. En dat dit opgelost word. Want dit is zo sneu….

 2. Ja dat is diep verdriet als knuf kwijt is. Of als ie gewassen moet worden. wat ook wel eens gebeurde. Een rerserve heb ik nooit kunnen vinden. Dus toen konijn helemaal versleten was moest er een nieuwe gekozen worden. Dat was ook moeilijk maar uiteindelijk toch gelukt.
  Ik hoop dat het kindje van deze beer ook snel weer gevonden wordt.

 3. @willy, geweldig dat er een site is voor verloren knuffels.
  Ik denk dat het kind niet Shania heet. De beer draagt het T-shirt dat het kind of de moeder heeft gekregen toen ze op kraambezoek is geweest.

 4. Wat zullen wij hopen dat deze knuffel weer bij het kindje terecht komt.
  Wij weten hoe belangrijk de knuffel is voor onze kleinzoon, die heb ik gekregen toen ik in de couveuse lag. “Muis” komt nooit mee als Mark komt logeren. Hier heeft hij zijn eigen knuffels, die zoekt hij uit op de kamer van tante Wilma. Ze heeft haar knuffels nooit meegenomen, die staan nog steeds op haar kamer.
  Elma

 5. Wat kan een knuffel toch een dierbaar iets zijn. Ik heb mijn knuffel nog van vroeger en zou het jammer vinden die kwijt te raken.
  Succes met het vinden van de eigenaar.

 6. Ook ik ging meteen kijken of er een site is voor kwijt geraakte knuffels en jawel, maar Willy had hem al gevonden, internet is weer eens gewéldig gebleken.
  Wat een lieve beer met het mooie groene strikje en roze shirt. Ik moet maar niet denken aan het verdrietige kindje.

 7. ach ja, kwijtgeraakte knuffels: altijd goed voor slapeloze nachten van kind en ouders. Hopenlijk vinden ze elkaar weer snel terug

 8. Knuffels kunnen zo makkelijk wegraken , vooral ergens onderweg .
  Probeer het dan maar terug te vinden .
  En het zijn toch werkelijk schatten voor de kleintjes .
  Lang geleden toen we op Schiphol waren , had een familie met kindertjes bij ons in de buurt zitten wachten . Ze waren al lang in de mensenmassa verdwenen en toen zag ik daar op een stoel een knuffel liggen . Ik meen dat het is meegenomen door iemand van het personeel die het in bewaring zou geven . Ik had al van alles zitten bedenken , hoe ik dat probleem zou kunnen oplossen . Maar of het weer terecht is gekomen ?

 9. Ik weet nog hoe we weer terug konden rijden als we vroeger een knuffel vergaten!Hij mocht ook niet in de was,want dan zat het ‘luchtje’ er niet meer aan…Knuffels zijn zeer belangrijk,wat zal het kindje verdrietig zijn….

 10. @MarianneD, de knuffels mochten van Thijmen ook niet gewassen worden. Zijn geur was er dan vanaf. Uiteindelijk is het me gelukt om de knuffels in bad te krijgen, wel samen met Thijmen. Hij heeft zijn knuffels gewassen, voor zover dat mogelijk was!:-)
  Volgens mij kan je een boekje vol schrijven met knuffelverhalen.

 11. Net denk ik weer aan een knuffelverhaal. Onze dochter liep stage in een hotel in Duitsland. Van het zoontje van een gast was de knuffel blijven liggen in de hotelkamer. Wilma heeft hem opgestuurd en kreeg daarvoor als beloning een molentje van Delfts blauw aardewerk. De gast zal wel gedacht hebben, dat meisje daar in Duitsland moet de Hollandse molens maar niet vergeten.
  Elma

 12. Mijn dochter was eens haar knuffel kwijt tijdens de vakantie. Wij terugfietsen naar het dorp. De beer zat in de boekwinkel in de etalage. Maar helaas was het wel zaterdagmiddag en gingen wij de dag erna verder fietsen naar huis. ’s Maandags de boekwinkel gebeld en de knuffel werd naar huis gestuurd. Wat een avontuur voor haar liefste beer…

 13. Vre-se-lijk voor kind (en ouders!) om een knuffel kwijt te zijn! Wij hebben een keer onze ouders een knuffel laten opsturen per post (wonen 1,5 uur rijden van ons vandaan), omdat ie bij oma was achtergebleven. ONTROOSTBAAR, tot de postbode ein-de-lijk kwam, deze knuffel ligt nu nog op de kamer van dochterlief die 21 jaar is. Volgens mij brengt ie af en toe nog steeds troost…

 14. @Elma, dit zijn de leuke verhalen!
  En heeft Wilma het molentje nog?
  @Eveline, een boekwinkel die zo’n service verleent, kom je graag terug!
  @mieke noor, mooi verhaal! Een speciale knuffel blijft je altijd dierbaar.

 15. Net ben ik gaan kijken op haar oude slaapkamer, het Delfts blauwe molentje staat nog in haar kast. Wilma kan moeilijk wat wegdoen( van wie zou ze dat hebben? ) Stapels oude agenda’s dubbel zo dik door de vele plaatjes die er in geplakt zijn.
  Proefwerken en nog stapels schoolboeken. Al jaren ben ik niet in die kast geweest, heel veel herinneringen komen boven. In 1982 schreef ze in haar agenda. Huiswerk maken is dweilen met de kraan open.
  Elma

 16. @Elma, dat deze log je naar de kast van Wilma doet leiden. Bijzonder, en dan ook nog het molentje vinden. Het is voor jou een dag met veel mooie herinneringen.

 17. een beer met groene ogen & oren!
  als het een dierbare knuffel is, wat een groot verdriet dan nu hij/zij kwijt is. ik hoop dat ie gauw weer terug is bij de berenmoeder/vader.

 18. @lheurebleue, vanmiddag zag ik dat de knuffel gelukkig niet meer in de etalage zat. Hij/zij is terug bij de berenmoeder/vader. Iedereen happy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *