Sokkenbreisters


Het breiseizoen is van start gegaan. We gaan op zoek naar de mooiste nieuwe wol en leuke patronen, maar sokken breien is en blijft populair. De ervaren sokkenbreisters kunnen breien en lezen tegelijk, net als de dames op de afbeelding. Zij hebben de grootste pret. Wat voor leuk nieuws staat er te lezen in het Neues Tagblatt?

21 gedachten over “Sokkenbreisters

 1. Wat heb je weer een leuk plaatje gevonden!
  Zouden dat de oma’s zijn van die drie kleine kleutertjes daar boven op dat hek op een moohoohoohooie dag in september? Waarover spraken zij, daar boven op dat hek?
  Hahahaha!

 2. Wat een heerlijk stelletje, breien maakt blij. In HZG staan ook weer een paar erg mooie sokken.
  Nu moet ik nog wat vertellen wat ons vandaag is overkomen, onverwachts bezoek.
  Waar gaan jullie heen met vakantie? naar Ulrum. Dat is toevallig daar heb ik net boeken naar toe gestuurd was het antwoord.
  Bij het vakantieadres aangekomen liep ik door de lange gang en zei, hier kunnen mijn merklappen mooi hangen. Legde aan de eigenaar uit wat ik bedoelde met merklappen. Hij vertelde, hier in het dorp woont ook iemand die altijd met handwerken bezig is. De link werd gelegd tussen het versturen van de handwerkboeken. De eigenaar van het pension belde mij op en vroeg of ik wel eens boeken bestelde in Roermond (Marker borduren) en gaf de telefoon aan JEANNY COBBEN. Met Elma van Berthi’s web-log, de afspraak werd gauw gemaakt en hebben een heerlijke avond gehad. Die deze week nog een vervolg krijgt.
  Elma

 3. Een gezellig plaatje. daar weten wij allemaal alles van. Handwerken is ont-stressen!! daar komt geen spycho-nog-wat aan te pas.

 4. Gezellig tafereeltje !!
  Ja gelukkig staat er in hun krant iets om te lachen.
  Misschien zijn er goede beursberichten voor hen die dag !!!!
  Kunnen ze nog wat bolletjes wol in gaan kopen.
  In de rechtse herken ik mijn eigen lachebekje !!:-)))))))))

 5. @marian’ne m, haha, beursberichten! Zeer actueel!
  O wat leuk, zien wij je ook eens!:-) Alleen ben jij veel jeugdiger!

 6. Leuk plaatje! Ik moet aan Beppe’s breiclub denken, volgend jaar wordt ze tachtig en sinds deze zomer is ze het enige lid nog, breit nog steeds sokken om het leven voor het goede doel en het wordt gewaardeerd!!

 7. Ik ben een zeer ervaren sokkenbreister, maar breien en lezen tegelijk is voor mij niet weggelegd.

 8. Wat een leuk plaatje, doet me denken aan het gezegde waarmee wij op kantoor wel eens aangespoord werden om door te werken: “Dames, praten én breien hè!”

 9. Heb net ontdekt dat mijn gegevens ineens niet meer automatisch meekomen, dus de laatste drie waren van ondergetekende :- )) Corrie

 10. Wat een gezellig vrouwvolk !
  Het is een bijzonder leuk plaatje .
  Dat drietal mag wel eens bij me langs komen , dan weet ik zeker dat we samen lol zullen hebben . Of er dan veel steekjes gebreid zullen worden is maar de vraag . . .
  De middelste achteraan is vast de oudste van de drie . Gunst wat zoeken ze in de krant . . . Het is gewoon een berichtje op de achterpagina , want de krant is niet uitgevouwen . Een advertentie ?

 11. Een gezellig drietal, vooral de rechtse met dubbele kin. Ze lezen de laatste bladzijde, daar zal wel iets luchtigs op staan. Of misschien ‘societynieuws’? Tja, we weten natuurlijk niet wat het resultaat zal zijn van dat breiend lezen/lezend breien …

 12. Geweldig plaatje….ik denk dat de dames lol hebben over een nieuw corset dat aangeboden wordt op de achterpagina advertentie! Bij de recht toe recht aan sok lukt het mij ook om zonder kijken te breien, wel met nld. 2 anders steek ik mis!
  Breigroetjes Anje.

 13. @Annelies, breien en praten gaat al moeilijk samen voor mij, laat staan breien en lezen!:-)
  @lheurebleue, societynieuws is van alle tijden, dus wie weet…
  @Anje, wie weet… Helaas komen we het nooit te weten. Eigenlijk is dat ook niet zo erg, want het is veel leuker om zelf het verhaal te bedenken.

 14. Wat een mooie prent, en alleen lachende gezichten, die zijn heden raar geworden, spijtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *