Tas te huur

Afgelopen zaterdag was ik in Amsterdam voor lezingen over de tas en om een kijkje te nemen in het Tassenmuseum. De it-bags ontbraken niet, waar een ‘leuk’ prijskaartje aan hangt waardoor deze tassen bij de meeste mensen niet binnen handbereik zijn. Nancy Rogier biedt de oplossing: huur een it-bag bij haar. Allemaal leuk en aardig, maar de ‘goedkoopste’ huurtas bij Nancy Rogier kost toch nog gemiddeld 40 à 50 euro voor een weekend. Topmerken als Chanel en Louis Vuitton hebben een hogere huurprijs. Daar kan je toch ook een leuk merkloos tasje voor kopen. ‘Ja, mensen staan er nog wel een beetje sceptisch tegenover. Wij zijn hier natuurlijk een stuk nuchterder dan in Amerika. Ze moeten nog een beetje de klik maken. Ik hoor vaak: “voor dat geld kan ik ook een paar leuke tassen bij de Hema kopen.” Dat klopt, en een Hematas is ook leuk, maar ja, het is toch een ander gevoel’, vertelt Nancy Rogier in de Stentor.
Wie huurt er eigenlijk een tas? Nancy: ‘Het zijn vrouwen die met de mode mee willen doen zonder duizenden euro’s te hoeven uitgeven. Ook voor huwelijken en andere feesten worden vaak avondtasjes gehuurd. Of voor vakanties. Als je er een keer helemaal af wilt bijlopen. Soms kan een klant ook geen afscheid nemen van de tas. Dan verkoop ik hem wel eens, maar dat moet geen gewoonte worden, want ik heb geen winkel.’

Voor mij geen it-bag zoals je op de foto ziet. De blauwe tas kocht ik enkele jaren geleden in Amsterdam.

– – – – – – – – – – – – – –

Heb jij vandaag ook zo genoten van het prachtige herfstweer? Ik nam de tijd om met enkele dames een kopje koffie te gaan drinken, met een stukje blauwebessenvlaai, in Broekhuizen bij Hayberries. De blauwebessenvlaai was zo verrukkelijk dat ik gelijk een paar stukjes meenam voor het thuisfront.

26 gedachten over “Tas te huur

 1. Wat ziet dat er heerlijk uit, om zo in te bijten. Gisteren nog genoten van een stukje appeltaart door dochter zelf gebakken. Dan is mama trots, jarenlang bracht ik appeltaart mee en nu bakt ze zelf de heerlijkste appeltaarten. Appeltaart hoort ook bij de herfst.
  Elma

 2. Leuke tas Berthi. Maar ik kies altijd voor een schoudertas en dat gaat hier niet.
  Oooo het water loopt me in de mond….vlaai!

 3. Een beetje raar idee: een tas huren, maar ja zo’n dure open is dat ook!!
  Het water loopt in mijn mond van die bosbesjes, heerlijk!

 4. ik lijk ook wel een beetje tassengek te gaan worden, de laatste tijd…
  die blauwe is mooooooooooi, berthi!!

 5. Is deze blauwe tas gevoerd?
  Grappig die roze strepen, waardoor je kunt zien hoe de tas is gevlochten!
  Ik zou zelf nooit een tas huren. Vreselijk om een tas te gebruiken, waar andermans spulletjes in hebben gezeten. Maar ik kan me indenken dat je met een huwelijk een super-tas huurt, zoals je dan ook een super-auto huurt.

 6. tja, een tas huren? voor een speciale gelegenheid zoals een huwelijk waarbij je de tas maar 1 keer gebruikt, kan ik het mij indenken. Maar anders?
  wat een heerlijke vlaai. en de bosbes is een van de 15 ‘superfoods’, je hebt dus heeeeel gezond gegeten 😉

 7. Een tas huren ? Ik ben daar de persoon niet naar. Ik heb een aantal tassen die ik al jaaaaaren heb. Van die heerlijke grote tassen waar van alles in kan. Ik ben ook echt aan die tassen gehecht, dus huren is voor mij geen optie.
  Gisteren heerlijk in de zon bij een vriendin zitten praten. Wat een zalig weer was het.

 8. Net nr. 149 van HZG ontvangen, ga lekker lezen in het zonnetje ( wel voor het raam )
  Elma

 9. Voor een speciale gelegenheid zou het wel kunnen, een tas huren. Maar verder, nee. Zo’n tas gaat toch bij je horen. Ook hier viel net de nieuwe HzG in de bus. En in de supermarkt lag opeens weer de Anna!De naam Burda zie ik nergens meer staan, is dus waarschijnlijk door een andere uitgever overgenomen.

 10. Dit wil er bij mij net helemaal in. Ik heb een mooie en zeer favoriete tas, en die heb ik altijd bij me.

 11. dat is nou net wat ik wilde. met een heel chique tas blueberryvlaai gaan eten in dit mooie weer, maar, het is vrijdag en de koelkast is leeg, dus op naar “Appe-Happie” en zorgen dat er weer iets opt tafel gezet kan worden. fijne dag

 12. Ben gek op tassen !!
  Maar heel HOLLANDS, wil ze graag tegen redelijke prijs.
  Dan kan ik nog eens wisselen.
  Zo’n tulp tas bv koop je als een stukje kunst en daar betaal je een prijs voor.
  Dat is logisch.
  Deze blauwe is ook leuk.
  Vlaai, ik houd er niet van eet alleen de topping er af !!
  Maarrr ik neem aan dat ze bij gullie in het zuden, véél lekkerderder zijn !!! ;-))

 13. Wat een leuke tas, ja ik ben een tas verslaafde maar geef er niet veel geld voor uit hoor. Dat vind ik zonde, doe er ook jaren mee.
  Wat een heerlijke vlaai. En fijn dat het mooi weer is… heerlijk dat fijne herfstweer…….. Gr José

 14. @Saskia, de tas is niet gevoerd. Ik kocht deze tas omdat hij zo afwijkt van de gemiddelde tas, en dat spreekt mij dan weer aan!:-) De tas is erg leuk, maar niet heel praktisch. Wel handig voor je handwerkspulletjes.
  Ik ben ook niet iemand die een tas zou gaan huren. Je weet nooit wie voor jou die tas in de handen heeft gehad. Tsja, en de it-bags van Nancy Rogier spreken me niet aan. Als iedereen graag zo’n tas wil, dan wil ik die juist niet!:-)
  @lheurebleue, ik hield me zelf ook maar voor dat ik gezond at!:-))
  @Annelies, heerlijk, gezellig bijkletsen!
  @Elma, ik heb nr.149 van HzG nog niet ontvangen.
  @anna, de Anna weer in de winkel? Dat heb ik nog niet gezien. Ik ga zoeken!
  @basje, inmiddels zal je koelkast bomvol zitten met allerlei lekkers. Gaat de deur nog wel dicht?:-)
  @marian’ne m, alleen in het zuiden weten ze wat vlaai is. Ik heb al op zoveel plaatsen gebak gegeten, maar nergens is het zo lekker als in Limburg!:-)
  Kom het een keertje proeven!
  Jammer dat ik het Limburgs niet beheers!:-)))
  @José, … en het weekend beloofd nog veel meer mooi herfstweer. Geniet ervan!

 15. Een goede verstaander heeft aan een half woord al genoeg. Ik plaats gullie eerder bij ons in Brabant. Oma had het altijd over “uch” (schrijf t zoals ze t zei) en dat leek op het duitse euch (=jullie). Oma was geboren in Baarlo/Maasbree, maar woonde in haar jeugd ook in Venray.
  Hier wordt gevraagd:”hedde gullie….” en dan bedoelen ze: hebben jullie…
  Maar een echte taalkundige ben ik niet hoor!
  ja en de Anna is er en mét een verhaaltje over het Stickmustermuseum in Celle.
  Net zo lekker als vlaai, maar je wordt er niet dik van hahaha

 16. @marian’ne m, het Brabantse bloed kruipt… en het laat je nooit meer los!:-)
  @ine, over het merklappenmuseum in Celle… ga ik zeker bekijken! Bedankt voor de tip.
  Het Brabants dialect ben ik een beetje verleerd!:-)

 17. Wat een enige tas Berthi en een tas huren zou ik echt niet doen, de vlaai zie ik vandaag op deze zonnjige zaterdag met een hele dag alleen voor mezelf, ook wel zitten!

 18. Een tas huren , ha ha .
  Ben een echt tassenmens , al jaren .
  Geloof dat ik dat van m,n moeder heb .
  Deze mand-tas is leuk om er thuis wat spullen in te bewaren . Of je draagbare handwerktas en zo kun je nog meer bedenken . Hier in huis liggen overal tassen van AH . Ik had er heel wat besteld voor de verhuizing . Eerst waren er allemaal oranje tassen , nog een restant zeker na een voetbalmanifestatie en nu hebben ze blauwe . De oranje hadden een kleine klittensluiting , dat was wel practisch .
  Zit ondertussen nog m,n vingers af te likken toen ik het laatste stukje vlaai heb opgesnoept . Verrukkelijk , wat lekker en die blauwe bessen ben ik helemaal dol op !
  Fijn dat je nog een stukje voor me bewaard hebt !

 19. @Corrie, een dagje voor jezelf is wel eens fijn! Een stukje taart/vlaai maakt de dag af!
  @Gerrie, de AH heeft stevige, praktische tassen!
  En dan is nu de vlaai echt op!:-))))
  @Elly Huskens, jij hebt vast vaker heerlijke vlaaien geproefd, maar een blauwebessenvlaai???:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *