Herfst 2008


Vandaag om 17.44 uur begint volgens de sterrenkundige kalender de herfst 2008. De zon staat dan precies boven de evenaar waardoor dag en nacht dan overal op aarde even lang duren. Samen met de lente behoort de herfst tot mijn favoriete seizoen. Overdag heerlijk zonnig weer, zoals vandaag, en ’s nachts koelt het lekker af. De bladeren laten hun mooiste kleuren zien en schitteren in de zon. Tot laat in de herfst kan het nog zomers zijn. Zelfs in oktober zijn de laatste jaren in ons land regelmatig temperaturen gemeten tussen 20 en 25°C. Het belooft een mooie herfst 2008 te worden…

11 gedachten over “Herfst 2008

 1. Ik kan van elk jaargetijde genieten, maar de herfst hééft toch iets met z’n kleuren en geuren. Prachtig gewoon!!
  En de avonden worden al langer en je hebt (lijkt ’t) meer tijd voor handwerken e.d.

 2. ik hou van de herfst in al zijn kleuren, minder van de ‘donkere’ dagen, vroeg donker, laat klaar…

 3. Piet heeft vanmorgen voor het eerst weer een bedrijfsshirt met lange mouwen aangetrokken. Hij heeft zich waarschijnlijk niet gerealiseerd dat het vandaag herfst wordt, maar wel dat het ’s ochtends toch al behoorlijk frisjes kan zijn.

 4. Dit is toch altijd weer een prachtig jaargetijde. Zeker door de schakering aan herfstkleuren.
  Jammer dat de dagen gaan korten.

 5. Voorlopig lijk je gelijk te krijgen met je overdag lekker ’s zomers en ’s avonds koel. Ik hou er ook wel van.

 6. persoonlijk heeft de herfst ook mijn voorkeur, maar jouw herfst ziet er soms toch anders uit dan mijn herfst :-): kinderen die druipend binnenkomen nadat ze een uur met tegenwind hebben gefietst. Net op tijd remmen omdat het zicht niet zo goed is en je toch weer te hard rijdt… Donker en alle fietslichten zijn weer kapot.
  groetjes

 7. Vanmorgen moest ik een keuze maken, moet de gaskachel in de leskamer al aan of kan het nog zonder. Het zonnetje kwam er door en het ging nog best. Vanavond de kachel toch maar een beetje aangedaan. Zo gaan wij de herfst in. De oude eik laat zijn eikels vallen en de herten naast ons huis genieten er van als wij ze wat geven. Aan de andere kant van het huis zijn de kinderen druk met het kastanjes zoeken. Op de school van onze kleinzoon hebben ze al een herfsttafel gemaakt met de gezochte eikels en kastanjes.
  Elma

 8. @anneke, manlief maakt tijdens de zomervakantie alle fietsen winterklaar!:-)
  Tsja, als het hard regent, of mistig op de weg, is natuurlijk minder, maar we gaan voor een mooie herfst 2008!:-)
  @Elma, vandaag was het hier wat minder mooi herfstweer, maar de weerman/vrouw belooft veel moois voor de komende dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *