Silk

Vanochtend om 12.00 uur zat ik in de bioscoop voor de film Silk. Silk is een kostuumdrama dat het met name moet hebben van de schitterende opnames. Het verhaal is flinterdun.

Hervé Joncour’s toewijding aan zijn jonge vrouw Hélène wordt zwaar op de proef gesteld wanneer hij een aantal gevaarlijke handelsreizen moet maken. Hervé slaagt erin enorme rijkdom (zijderupseitjes voor de weverijen) uit Japan mee naar huis (Frankrijk) te nemen, maar bij elke reis raakt hij meer en meer verscheurd tussen zijn liefde voor Hélène en zijn groeiende obsessie voor de concubine van een Japanse baron.

9 gedachten over “Silk

  1. @Saskia, ik heb vooral genoten van de prachtige natuuropnames. De film begint in het mooie Japan van 1862.

  2. Oh Berthi, ik heb het boek Zijde. Heb het ooit als geschenk gekregen samen met een zijden sjaal. Prachtig hé

  3. Ja, dit is de film naar het boek van Baricco Zijde of in zijn taal Seta. Gezien mijn liefde voor zijde kreeg ik dat jaren geleden cadeau. Het boek moet het hebben van de stijl en de taal, het is nou niet een verhaal om te verfilmen. Maar ach…

  4. Heb de titel en schrijver genoteerd en zal eens in de bieb kijken.
    Ik hou anders wel van kostuumfilms :-))

  5. Lijkt me toch een heel mooie film vanwege de natuuropnames, die wil ik zeker een keer zien, is genoteerd.

  6. Berthi heeft het mooi verwoord, het waren prachtige natuuropnames.
    Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *