Biscornu

Elma: ‘Na met erg veel plezier aan het hartenproject te hebben gewerkt moest er een nieuw project komen. Op de site van The Woolbag in Rijswijk zag ik dat er een wedstrijd voor biscornu’s was. Met veel plezier aan de slag gegaan. 13 Augustus 34 Biscornu’s ingeleverd. Zondag 14 september om 12 uur was de prijsuitreiking. Vijf prijzen zijn er gevallen op onze inzendingen. De 1e prijs: een handwerkpakket, was voor Hennie (bekend van het rode kistje). Inmiddels zijn wij weer met een klein project bezig, later meer hier over.’

18 gedachten over “Biscornu

 1. Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd! In het bijzonder Hennie met de 1e prijs! Ik zou het ontzettend moeilijk vinden om de mooiste biscornu te kiezen. Ze zijn allemaal erg mooi! Gelukkig zat ik niet in de jury!:-)
  Elma, ik ben benieuwd waar jullie nu weer mee bezig zijn. Ik moet wel zeggen dat julie echt bezige bijtjes zijn!

 2. Dat is een hele mooie!!!
  Gefeliciteerd!!
  Het is ook wel een erg leuk werkje om te doen. Misschien wordt het wel weer een rage om er een te maken……
  Leuk!!

 3. OO wat leuk zo’n stoep vol biscornu’s.
  Ze zijn idd allemaal prachtig.
  Hennie proficiat !!
  En ja ben ook benieuwd (lees heul nieuwsgierig !!;-))

 4. Mooi mooi mooi!!
  Alle prijswinnaars proficiat en de anderen ook, want ze zijn prachtig.

 5. Elma, prachtig, alle prijswinnaars gefeliciteerd! Op de website die ik net bezocht, kwam een biscornu voorbij en moest ik denken aan het lapje voor de biscornu wat het nog steeds niet tot biscornu heeft gehaald en dacht dat het toch tijd werd er eens aan te beginnen… Vandaag eerst weer klussen zoals de hele week al!

 6. mooi mooi mooi en nu maar weer verder , wat een moedige handwerksters ggefeliciteerd , voor mij zijn het allemaal prijswinners, fijn weekend

 7. Oh wat een prachtig gezicht die biscornus, ik blijf ze gewéldig vinden. Als ik hiernaar kijk krijg ik meteen zin om aan weer één te beginnen.
  Ik vind de 1e prijs een plaatje van een biscornu, zo mooi met dat donkere middendeel.
  Va harte gefeliciteerd allemaal!

 8. Wat een prachtige foto van al die bisccornu’s. Je zou er zo een ansichtkaart van kunnen maken.
  Leuk dat er zoveel dames aan mee hebben gedaan.

 9. Oei zoveel moois ligt zomaar op straat voor het grijpen ! Liggen ze er nog ?????
  Zou jammer zijn , ze horen op een mooie plek te liggen pronken . Het zijn ware kunststukjes . De eerste prijs is heel heel mooi en zo fijntjes .
  Leuk dat dit zo,n groot succes is geworden en nu het hier te pronk ligt zullen velen weer de kriebels krijgen ook aan zoiets te beginnen .

 10. Elma gefeliciteerd het is je weer eens gelukt samen met de dames om iets moois te maken. Helaas kun je de anderen niet zo duidelijk zien. Ik vind namelijk die ene met overloop van verschillende kleuren groen, helemaal onder aan, ook heel mooi.
  Morgen zal ik Marietje het ook even laten zien. Helaas voelt zij zich nog niet zo safe met de computer.

 11. het ziet er mooi uit, zo op straat….
  Gefeliciteerd allemaal, want dit lijkt mij toch een heel werk, leuk dit met een groep te doen!

 12. Voordat de Biscoru’s verzonden werden zijn ze op de foto gekomen. Het was stralend weer en het straatje tussen ons huis en de schuur heb ik gebruikt om ze allemaal neer te leggen en een foto van te maken. Eerst had ik ze in een grote schaal, dan kon je een gedeelte niet zien.
  Het patroon van de Biscornu van Hennie heb ik gevonden bij Aurelle.over-blog.com.
  Door de fijne stof was het wat klein en heeft zij een gedeelte gespiegeld er om heen geborduurd. De kleuren splijtzijde waren over van een borduurpakket en daar heeft ze alles mee geborduurd. Nog een mooie groene kraal gevonden en die in het midden genaaid.
  Elma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *