Carrie

Kijk, met zo’n fietsmandje zou je haast met plezier boodschappen gaan doen. Een heel verschil met mijn saaie fietsmandje!

Voor haar ‘Carrie’ fietsmand werd Marie-Louise Gustafsson geïnspireerd door de Zweedse haakpatronen in haar oma’s tafelkleden. De mand heeft een stevig hengsel en is ook in het zwart en wit te leveren. Voor 50 dollar heb je een design fietsmandje in huis. Nou ja, iets meer dan 50 dollar, want de verzendkosten zul je er bij moeten tellen.

23 gedachten over “Carrie

 1. Ach Berthi, met een haaknaald en een bolletje katoen maken we zelf toch een veel mooier exemplaar 😉

 2. Wat een leuk mandje , frisse kleur .
  Niet goedkoop dat is zo , mischien komt het hier ook nog eens in de handel en zal het goedkoper zijn .
  Ja en zoals Saskia zegt het is goed zelf te maken als je tenminste een goed frame hebt , anders wordt het een afzakkertje .

 3. Wat een leuk idee!!
  Maar dat doet mij eraan denken dat ik jaren geleden een opoefiets had met twee rietenmanden. 1 voorop en voor de dochter achterop.
  Toen ik terug kwam uit de winkel kon ik in eerste instantie mijn fiets niet vinden. later bleek dat mijn opoefiets er gewoon stond maar beide manden waren gestolen!! daar sta je dan met je kindje…. Dan maar met de bus terug en later de fiets opgehaald…
  Ik zou dus geen dure mandjes op mijn fiets hangen…..

 4. Je moet maar weer op het idee komen om zo’n leuk mandje te haken. Als je het haakt van plastic draad is het ook bestand tegen de regen.
  Wie kent nog van vroeger PLASTICOLOR handwerkgaren, een zijde draad omspoten met plastic, gebruikt voor alle mogelijke handwerken. Je kunt er mee breien, haken, knopen en vlechten. Het is te verwerken met pitriet en in combinatie met raffia.
  Het was te koop in 20 kleuren á f 0,40 per streng van 20 meter. Het was een Hollands product van Verkoopkantoor W.Hamilton te Utrecht.
  Elma

 5. Oooo geweldig! En dan wil ik daar een grasgroene baret bij dragen. Super!!! Net wat Marijn zegt: heel origineel.
  Ik moet ineens denken aan de kleurige fietswielen in Staphorst. Staat zo vrolijk!

 6. Je zwarte mandje kun je oppimpen.
  Het lijkt wel zwart borduurstramien je zou er op kunnen borduren.
  Marcel Wolterinck heeft een poef in gehaakte stijl.

 7. Zo’n mandje lijkt mij ook wel wat. Moet wel eerst mijn lamp verplaatst worden. Ik heb wél 2 fietstassen. Daar doe ik veel mee, maar oppimpen had ik nog niet aan gedacht.

 8. Leuk !!
  Kunst op je fiets.
  Zie nog meer leuke dingen.
  Het pannenlapkleedje, ook geweldig.
  En ZO je vloer zwabberen bv !!;-))

 9. Het is een erg leuk mandje, maar we kunnen natuurlijk ook zelf leuke mandjes maken…..een gehaakte voering in een rieten mandje doet wonderen en qua kleur en patroon kun je het dan helemaal aanpassen aan je eigen smaak. Ik zie dat wel zitten.
  Ik heb zelf twee fietsen staan, een zo goed als nieuwe fiets en mijn ouwetje van voor de oorlog (jawel echt waar, gekocht voor 50 gulden toen ik 15 jaar oud was en toen ik hem eens liet opknapppen bij de fietsenmaker vertelde hij me dat hij echt van voor de tweede wereldoorlog is) en die laatste fietst gewoon het allerlekkerste.

 10. Het fietsenplan ik ook erg leuk.
  Ik heb de materialen liggen om mijn fiets met bloemenslingers te pimpen. Maar daar mijn zoon mijn fiets nog wel eens leent, ben ik bang dat hij hem ript wanneer hij hem nodig heeft.
  Hier in mijn dorp woont een vrouw die haar fiets pimt met een mooi antiek leren fietstasje en daarin steken prachtige fazanten veren en dingen uit de natuur/bos die zij vind, prachtig.

 11. @marian’ne m, enig om je fiets weer terug te zien!
  Misschien moet ik toch maar iets met mijn oude fietsmandje gaan doen.

 12. A fun way to clean.
  Net door het huis geweest met mijn MOP FLIP FLOP. Wat een enorme leuke ontwerpen heeft Marie-Louise met erg veel humor.
  Elma

 13. Hallo Berthi, waar haal je toch al die mooie verhalen en leuke dingen toch vandaan! Ik geniet van je web-site.
  Gr Joke

 14. @Johanna Zweden, dit fietsmandje kwam ik per toeval tegen. Ik zocht iets anders, weet al niet meer wat :-), en kwam uit op dit leuke fietsmandje!

 15. Ik heb ook hetzelfde saaie mandje al jij een goed idee om allemaal onze fietsen op te pimpen wat zal het vrolijk worden op straat.

 16. Hè, van zulke logjes word je vanzelf aan het denken gezet over manieren om je eigen fiets(mandje) op te fleuren. Ik vind dit wel een heel erg mooi exemplaar, maar net als Wilma ben ik bang dat het binnen de korste keren verdwenen zal zijn. Ik denk dat het leuk zou zijn om onze bestaande fietsmandjes op te pimpen, leuk project zou dat zijn :- )))

 17. Ik heb een groot rek voor op mijn fiets. En mijn man heeft er een grote plastic bak op gemonteerd. Ideaal voor de sporttas met kind achterop of voor raar formaat boodschappen die niet in mijn fietstas passen.

 18. @Jenny, ik heb het gezien. Ideale vondst! In die plastic bak is plaats voor een aardige hoeveelheid boodschappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *