Maria

We hadden al Heleen, Maarten, Youp, Gullit, Matthijs, Dinand en Marijke. We hebben nog steeds Linda, Catherine en Felderhof. Sinds vorige week kunnen we aan dit rijtje Maria toevoegen. Maria is een uitgave van de KRO. Het verschijnt 7x per jaar en een los nummer komt uit op 4,95 euro.

In deze Maria is kracht de rode draad. Hoofdredactrice Renate van Iperen schrijft in het voorwoord: ‘Ik vind het van grote kracht getuigen niet mee te doen aan de ratrace van steeds hogere salarissen, bonussen, leaseauto’s, en het daarmee verbonden maatschappelijke aanzien. Maar in plaats daarvan te kiezen voor de stem in je hart, die je vertelt dat er zoveel meer is dan het najagen van status. Dat je ware kracht zit in de ontmoeting met anderen. Oprechte belangstelling, zorg, warmte en tederheid van mens tot mens. Wat komt daarbij een kracht los! Kracht die ook deze nieuwe glossy Maria uitstraalt. Met bijzondere verhalen van ‘gewone’ en bekende mensen. Met aandacht voor religie en voor wat je persoonlijk raakt, maar ook voor puur genieten van de goede dingen van het leven.’

Op bladzijde 8 kwam ik onderstaand borduurwerkje tegen.

Hildegard van Bingen (1098-1179) was één van de meest invloedrijke vrouwen uit de twaalfde eeuw. Ze was abdis in een benedictinessenklooster.

21 gedachten over “Maria

 1. ik-let-nooit-zo-op-al-die-nieuwe-uitgaves.Zag-wel-de-advertentie-op-t-station-dat-Maria-zou-komen.Misschien-tóch-eens-doorbladeren!
  Ik-weet-t-ziet-niet-uit!!Maar-spatiebalk-doet-t-niet-meer.
  Dus-even-behelpen-om-het-leesbaar-te-houden.

 2. Tsja…..niet meedoen aan de ratrace, hoge salarissen etc. …….en dan een ‘glossy’ laten verschijnen van 4,95!!!! Dat is dus veel te duur voor mij, want ik ben uit de ratrace gestapt!
  Maar leuk, dat borduurwerk, ik ga eens in het tijdschrift neuzen bij de bibliotheek.

 3. @Francisca R, ik vind dat bedrag ook te veel. Als je lid van de KRO bent, krijg je het goedkoper als je een abonnement neemt.

 4. Via “MARIA” naar Hildegard van Bingen, of ze ook kon borduren heb ik nog nergens gevonden.
  Ik ben over haar gaan lezen nadat onze dochter in Frankfurt een bak- en kookcursus gevolg heeft gebaseerd op de leer van Hildegard van Bingen. Ze gebruiken o.a voor brood dinkel (spelt).
  In het noorden van Groningen wordt ook spelt verbouwd en bij de bakker kun je heel veel producten kopen van Spelt. Van speltmeel kun je ook pannenkoeken bakken. Dit is maar een klein onderdeel uit het leven van Hildegard van Bingen. Het is werkelijk de moeite waard om meer over haar leven te lezen.
  Elma

 5. ik hou me maar aan Hildegard, al die glossys niet voor mij en ook meestal veel te duur

 6. Zucht, wéér een blad !!
  Met meer diepgang dat is mooi.
  Ik houd wel van diepgang net als deze mooie tekst.
  Ik had Anita op TV hierover gehoord, maar zij kon niet met veel diepgang zeggen waarom zij op het blad stond, jammer !!
  Wel nieuwsgierig wie/hoe/waarom dat geborduurd is/was.

 7. Ik neem niet eens meer de moeite zo’n nieuwe glossy in te kijken, terwijl we thuis toch altijd stapels tijdschriften hebben liggen.
  Ik zag de Maria liggen, maar vond de voorkant niet aansprekend.

 8. Om al die glossy’s aan te kunnen schaffen moet je een baan nemen en als je de baan hebt heb je geen tijd om al die glossy’s te lezen………..
  Hildegard van Bingen bij mij vooral bekend door haar muziek.

 9. Ha,ha,ha, de reacties van Marian’ne en Mien doen me zó lachen, zo denk ik er ook over en ik vind het portret van
  Annita nu niet een aanmoediging om dieper te gaan nadenken en dat bedoel ik niet lelijk, maar ik heb van haar nog niet iets gehoord of gezien met diepgang, niet slim van de makers van het blad vind ik, er zijn genoeg mooie voorpagina’s denkbaar zou ik zo denken met al die prachtige iconen en beelden uit het Rijke Roomse leven.

 10. @Elma, ik was niet bekend met Hildegard van Bingen en heb gisteren voor het eerst iets over haar gelezen bij Wikipedia. Voor die tijd en nu een zeer bewonderswaardige vrouw.
  Zeer zeker de moeite waard om me eens te verdiepen in haar leven.
  @Marian’ne m, ik heb Anita gemist op tv. Ik kijk erg weinig tv. Jammer dat zij geen goede uitleg kon geven over de coverfoto.
  Er zal toch wel een duidelijke reden voor zijn? Toch niet alleen omdat zij voor de KRO werkt en de beste televisievrouw van 2007 was?
  Deze tekst staat boven het borduurwerk:
  Maria’s wereld
  Er is zoveel dat je boeit, ver weg of dichtbij, heel groot of juist klein, serieus of om te lachen. Maria kijkt en kiest!
  Ik vind het altijd leuk om het eerste nummer van een nieuw blad te bekijken, en meestal blijft het daarbij. Voor 4,95 euro had ik het niet gekocht. Er zullen bij mij geen Maria’s meer in huis komen.
  @Mien B, ik ken iemand die een aantal uren per week werkt en een gedeelte van het verdiende geld gaat op aan tijdschriften. Laatst heb ik veel oude bladen, die veel te lang bij mij op de bank lagen, aan haar gegeven.
  @Corrie, ik ben heel benieuwd of Maria het gaat redden. Ik verwacht dat ze het met name van de KRO-leden moeten hebben.
  De markt van glossy’s begint toch verzadigd te worden?

 11. Ook voor mij geen Maria-glossy.
  Argwaan als ik de tekst van de hoofdredactrice lees en dan bedenk welk salaris zij persoonlijk zal opstrijken.

 12. Ik heb het blad bij de kassa in de supermarkt gezien. Volgens mij staat er een intervieuw met Anita in. Op de voorkant stond, zoiets van -Gaat Anita liever met een boek of met een man naar bed-. Dat hoef ik niet te weten dus heb ik het ook niet gekocht.
  Over Hildegard van Bingen heb ik al wel gelezen. En dat was interessant.

 13. Heb je je het blad Happinez wel eens gelezen, dat is ook zo een mooi blad. Inez is de naam van degene die het blad is begonnen. Elke 2 maanden is er een nieuw onderwerp. Heel mooi en heel interessant als je eens een ander tijdschrift wil lezen dan de gebruikelijke bladen. Er word van alles in besproken van wijsheid, tot reizen, van koken tot leven en wonen, van liefde en relaties. tot het spirituele. Het is een blad vol “Happinez”
  Gr Joke

 14. Het borduurwerkje boeit, het blad mij niet.
  Juist jammer dat er zo veel verschijnt, de kwaliteit wordt nu erg versnipperd. Laten ze één mooi kwaliteitsblad maken…

 15. @Johanna van Zweden, ik ken het blad Happinez, de eerste glossy dat vertelde over het spirituele. Inez van Oord had eerst Seasons groot gemaakt en daarna is zij met Happinez begonnen. En het kan bijna niet anders of andere bladen proberen hier op mee te liften. Zo gaat dat nu eenmaal.
  Maar het zal toch altijd Happinez blijven die er met kop en schouders bovenuit zal steken. Dat blad staat als een dijk!
  @anneke, zo is het! Ik als nieuwsgierig Aagje wil bijna altijd het eerste nummer van een nieuw blad testen!:-)

 16. Alhoewel ik nooit een blik in de deze week gesneuvelde ‘Catherine’ heb geworpen lijkt dit me toch iets hoopgevender

 17. @boomkruiper, gisteravond laat hoorde ik op tv dat het over en uit is voor het blad Catherine. Ik treur er niet om.
  Als je Maria naast Catherine legt, dan moet Catherine het echt afleggen. Van het begin af aan vond ik het een oubollig blad met nauwelijks interessante onderwerpen.

 18. alleen heeft deze glossy niet zoveel met haar naamgever te maken. maria is niet echt het middelpunt van het blad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *