Voyage brodé en Zélande

Voyage brodé en Zélande
Exposition de l’abécédaire le plus long du monde à Bayeux

Toen vanuit het Bureau Provinciaal Museumconsulent in 1999 door Wim Scholten het plan werd gelanceerd om samen met de Zeeuwse bevolking in 2000 – het ‘Jaar van Textiel’- de langste merklap ter wereld te maken, zeiden wij van de werkgroep Door Ons Gedaen (DOG) met een grapje tegen elkaar: ‘We gaan het Tapisserie van Bayeux verslaan!’
Dat is dus gelukt! In lengte wel te verstaan!

In 2001 werden de eerste contacten gelegd met de gemeente Bayeux en met de directie van het museum van het wereldberoemde Tapisserie. DOG was welkom in de kapel van het museum. Door omstandigheden lagen deze plannen enkele jaren stil. In 2007 werd de werkgroep DOG opgericht. In deze groep zitten Leo Adriaanse van SCEZ, Jack van Aspert en Teun van Elsacker vanuit de provincie, de ambassadrices Mia Elmont en Eef de Jonge en de vormgever Ramon de Nennie van Decreet.

In het voorjaar van 2007 werd opnieuw contact opgenomen met het museum en werden de plannen concreet. Bayeux wilde DOG graag ontvangen in 2008. In november 2007 ging een delegatie van de werkgroep naar Bayeux om verdere afspraken te maken en de kapel op te meten.

De droom die de deelnemers hadden, om vlakbij het wereldberoemde Tapisserie van Bayeux te mogen exposeren, werd werkelijkheid. Op 23 april ging de Zeeuwse merklap DOG ( ‘Door ons gedaen’ ) naar Bayeux, uitgezwaaid door ongeveer 60 genodigden, waaronder gedeputeerde H. van Waveren, mw. Nicole Villerius-Delaunay de honorair consul van Frankrijk in Zeeland, leerlingen van de Vrije School uit Middelburg, borduurders, medewerkers van SCEZ, leden van de Werkgroep DOG, vertalers, de pers enz. In vijf dagen werd onder de deskundige leiding van Ramon de Nennie van Bureau Decreet in de kapel van het museum van het wereldberoemde Tapisserie de Bayeux het ophangsysteem opgebouwd, waarna de lap bevestigd kon worden aan de schotten.



Vanaf 3 mei tot en met 6 juli was de lap en ook de affiches daar te bezichtigen.




Het nieuwe ophangsysteem; panelen op zuiltjes bevestigd.

Nuit des Musée
Op 17 mei was de officiële opening omdat dit de dag van de ‘Nuit des Musée’ was. Het werd een feestelijke opening, vanuit Zeeland was er een grote delegatie gekomen om deze bijzondere gebeurtenis bij te wonen.
Gedeputeerde H. van Waveren, vertegenwoordigers van de provincie, SCEZ, DOG, sponsors, vertalers, vrienden en genodigden en alle leden van de werkgroep waren aanwezig. Er waren speeches van de burgemeester Patrick Gomont van Bayeux, gedeputeerde Harrie van Waveren en Eef de Jonge. Natuurlijk ontbrak de champagne en het Zeeuwse volkslied niet! Ambras en Engel Reinhoudt waren uitgenodigd om met hun vrolijke muziek deze opening op te luisteren. Het was een bijzondere avond, de directie en de genodigden genoten met volle teugen van de muziek. Bovendien kwamen er die avond zo’n 500 bezoekers in het museum. In de kapel werden de gasten rondgeleid door de ambassadrices Mia Elmont en Eef de Jonge.

Bezoek borduurders
Op dinsdag 20 mei arriveerde er een bus met borduursters met familie en vrienden. Zij werden in het museum verwelkomd door directrice madame Isabelle Attard-Robert en mochten gratis de beide tapijten bezoeken. Het was een feest om hen in de kapel te mogen rondleiden, hen te zien genieten van hun eigen tapijt en hen uitleg te horen geven aan andere bezoekers. De volgende dag werd benut om een tocht langs de invasiekust te maken.

Suppoosten
De suppoosten waren jonge studenten die in de zomermaanden in het museum werkten en daar op alle afdelingen ingezet werden. Gemiddeld komen er naar tentoonstellingen in de kapel per maand tussen de 2.000 en heel soms 3.000 bezoekers. DOG trok in deze twee maanden 10.500 bezoekers. Een bijzonder hoge score. Ook de directie van het museum vond dit geweldig. 10.000 flyers in het Frans, Engels en Nederlands vonden hun weg en zijn meegenomen door bezoekers uit en naar alle werelddelen! Als ambassadrice van DOG ging ik tijdens mijn verblijf in Bayeux geregeld naar de kapel en gaf dan uitleg aan belangstellenden. De bezoekers kwamen overal vandaan. Velen schreven hun commentaar in het ‘Livre d’ Or’ van DOG in Bayeux:

Paul Ségou, één van de suppoosten, schreef in dit gastenboek:
‘Cotoyer cette broderie pendant 2 mois m’a permis de voyager un peu dans la province de Zélande… de façon fictive, mais pour peut-être un jour la décrouvir. Félicitation pour ce travail’.

‘What a wonderful masterpiece! You have made a magnificent contribution to the cultural heritage of your area. It is an inspiration to all and an excellent example of the importance of the textile art’.
M. Dunningen, Professor Emeritus, Michigan State University

‘Nous l’attendons à NANTES…Merci ‘.

‘Goed bewaren en over 1000 jaar kan dit het Franse tapijt vervangen!’

‘Very impresive’ Dr. Licombrosa , Chile

‘Net als velen voor ons, zijn ook wij bijzonder verrast om dit in Bayeux te zien!
Wat is Zeeland toch mooi en veelzijdig’! Peter en Maria Jaspers, Barneveld

‘Scènes de la vie quotidiennes, Familiales, simples, mais riches de sentiments. De la spiritualité- Un chef d oeuvre- Merci aux artistes’. Albert Maguit France

‘Daar loop je dan toevallig tegenaan. Echt prachtig om een deel van Nederland in zo’n ambiance te mogen bewonderen’. Just en Suzanne, Monnikendam en Fred en Marja uit Barneveld

I LOVE IT HERE Rotary Kids forever, Michigan, Holland

‘Danke u wel. Merci’! P. en M. van Wensveen, Australia

‘Oeuvres superbes -douceur des yeux-‘ P. Rodrigues de Mirank, Florida, USA

‘Tak for det’! Kirsten &KT Jensen Denmark

Very interesting + beautiful” . From the ‘Bishop Monkton Stitchers’ , Yorkshire,
England

‘Excellent- just shows what community can achieve’. John&Anne Gdulcis, Scotland

‘Très belle exposition qui relate bien notre époque.
Gardez bien cette tapisserie pour qu’on puisse encore la voir dan mille ans’.
JB France

‘Absolutely wonderfull’! Rodan Montgommery, New Zealand

‘Un vrai livre d’images a la gloire de votre coin de pays’. J.Amerge, Quibec

‘A brilliant idea, wonderfully excured. A treasure for many years to come – A living history’. Revd Brian Penfold. UK

‘Très interesente’, Radka Dolyskova, Russia
‘Fantastico’! Pasle e Roca, Torino, Italy

‘Groeten uit Zeeland’, Bram Provoost (de zwager van borduurster 253)

‘Fantastic! A real fact of co-operation’! R&G from South Australia

‘Great’! Bogdan, Nicholas, Washington

‘Jedes einzelne ein kleines Kunstwerk, und das 255 mal’! Phantastisch! Fam. Wegberg, Deutschland

‘Thank you’, Marcus Russell-RAF Manston, Spitfire Memorial Museum, Ramsgate, Kent England

‘Proficiat met de tentoonstelling. Vanwege een groep van Knokke-Heist’, België

‘Behrens from Columbus OH USA having visited Zeeland in 2001, this exhibit brought back delightful images’.

‘Beautiful’! A&S Francis, Indiana,USA

‘Spectacular!!! Would n’t you think of sending it for display in S. Africa’? Am. Heach
South-Africa

‘Complimenti I enorme’!!! S. from Italy

Dit zijn nog maar enkele van de vele lovende reacties in het gastenboek. Het was bijzonder interessant om mee te maken uit welke landen de bezoekers zoal kwamen. Veel Nederlanders waaronder veel Zeeuwen die de lap nog nooit hadden gezien en daarvoor speciaal naar Bayeux kwamen. Op zekere morgen kwamen er mensen uit Rusland, Spanje, Argentinië, Tsjechië, Frankrijk, België, Duitsland en natuurlijk een heleboel uit Nederland. Op een middag stond ik te praten met een professor en een doctor uit Moskou die naar een congres in Caen gingen. We spraken Engels en ineens hoor ik achter me:
‘A je ’t over die Zeeuwse lappe eit ku je da nie geweun Zeeuws praete’?
Dit kwam van een echtpaar uit Brouwershaven.

Behalve het verzoek om in Zuid-Afrika en Nantes te exposeren waren er ook verzoeken om volgend jaar in de kathedraal of de katholieke kerk in Norwich (Norfolk, Engeland) en in Duitsland te exposeren. Op de vraag van een bezoeker waarom DOG in Bayeux hing antwoordde de suppoost dat DOG aan zijn Europese tournee bezig was. Waarop de bezoeker begrijpend knikte en ik niets anders kon doen dan meeknikken!

De 10.000ste bezoeker
In de laatste week kwam de 10.000ste bezoeker.
Madame Renée Mogis: ‘Quelle chance d’être la 10.000e je suis accuillie avec des fleurs et photos’.


De 10.000ste bezoeker met dochter, rechts Eef de Jonge.

Op 5 en 6 juli was er de ‘Salon du Livre Médiéval de Bayeux’. Zo’n dertig bekende Franse historici, schrijvers, scenarioschrijvers en illustratoren die zich met de middeleeuwen bezighouden, kwamen bijeen.
Zij bezochten DOG en verzochten de directie en conservator van het museum om de organisatoren en eigenaar van DOG toch vooral op het hart te drukken dat deze merklap als cultureel erfgoed van zeer grote waarde is en dat er voor gezorgd moest worden dat dit waardevolle document voor de toekomst bewaard blijft. Zo snel mogelijk achter glas. Bovendien vonden zij dat het Zeeuwse doek de potentie heeft om net zo beroemd te worden als het Tapisserie de Bayeux.
Zowel de conservator als de directrice van het museum benadrukten dit nog eens extra en vroegen me dit toch vooral door te geven aan onze organisatie. Zij schreven als laatste in het gastenboek:

‘Une belle réussite que cette exposition!’ Isabelle

‘Merveilleuse et exceptionnelle exposition d’une grande finesse.
Félicitations aux talentueux brodeurs’. Brigitte

Op maandag 7 juli haalden we de lap van de panelen en legden hem voorzichtig vouwend met zuurvrij vloeipapier ertussen in de grote kist. Sloten de deuren van de kapel en namen afscheid van de directie, de suppoosten en medewerkers van het museum van het Tapisserie de Bayeux.
Dinsdag 8 juli bracht Ramon de Nennie DOG weer veilig naar SCEZ in Middelburg.

Notre rêve est enfin devenue réalité!

Eef de Jonge

Hier en hier vind je een eerdere log over DOG.

42 gedachten over “Voyage brodé en Zélande

  1. Wat een geweldig gevoel moet dit zijn voor de borduursters.
    En als je zoiets ziet hangen als je op vakantie bent in Frankrijk ben je toch apetrots op je landje.

  2. Geweldig dat deze Zeeuwse merklap door mensen van over de hele wereld is bewonderd en dat er zoveel lovende woorden over zijn gezegd/geschreven. En terecht. Ik hoop dat de merklap inderdaad een grote reis gaat maken.

  3. Ongelooflijk, ik had je gister net een berichtje gestuurd (ontvangen?) over het lijvig boek van het tapijt van Bayeux dat Peet had gekocht… en nu lees ik dit prachtig log over de Nederlandse “Bayeux”
    :-)))
    Misschien een project voor jou voor over 2 jaar: iedere fervente lezer/handwerkster van je log maakt een borduurlap van dezelfde afmetingen en dat naaien we naderhand allemaal aan elkaar. Moet je ook een grote exporuimte vinden, B-ness. En dan noemen we dit project DOGG (Door Ons Gelogd&Gedaan).
    Ooooooow, wedden dat wij nét zo’n lange lap kunnen maken dan? (Of langer).
    Nou, en dan exposeren we in … Japan ofzo.
    :-)))

  4. Ben even op bezoek geweest, ga later op de dag dit prachtige verhaal lezen. Nu eerst mijn bordje havermout.
    Elma

  5. Wat zou ik deze lap eens graag zien!
    Blijft de lap nu voor altijd in de kist? Of zijn er ideeën over een vervolg-expositie?

  6. Kan men deze lap nog ergens bewonderen ????
    Ben zeer geïnteresseerd om hem eens te zien, gingen toen ik nog jong was altijd kamperen in Wemeldinge en Yerseke.
    Groetjes,Marte

  7. @Dijn, ik heb de email ontvangen. Mijn antwoord volgt nog! Ik ben erg druk in de tuin op dit moment, en die moet klaar!!!
    Prachtig idee! Maar… dan is het een idee om het nog gevarieerder te doen. Dus iedereen dezelfde afmeting lap(je) en doe ermee wat je wilt. Je kunt er ook een klein breiwerkje op bevestigen of vilt of een kantkloswerkje, noem maar op. Wel met een thema. Misschien het thema internet waaronder het bloggen valt. Wij maken dan een moderne versie zodat de mensen over tig jaren zich kunnen verwonderen over de populariteit van internet, bloggen etc.
    @Saskia en Marte, op dit moment is deze lap nergens te zien. Zodra er weer een expositie komt, laat Eef dat ons vast weten.

  8. Het zou geweldig zijn als deze Zeeuwse merklap een tournee zou mogen gaan maken. Al vast een heel goede start in Bayeux .

  9. Jammer dat die merklap hier niet te bezichtigen is. Zou wel mooi zijn als er een boek is met de maaksters en uitleg bij het gedeelte dat zij hebben gemaakt.
    En eventueel patroontjes.

  10. Hadden de Zeeuwse dames nooit kunnen denken , dat dit zo,n super groot succes zou worden .
    Prachtig , prachtig .
    En wanneer alles goed bewaard mag blijven zal er nog tot in lengte van jaren over gesproken worden en bewonderd !
    En . . . groet er hier ook alweer iets moois . Zou mooi zijn !!!!!!!!!

  11. Berthi en Eef: wat leuk dat er nog een verslag volgt van hoe het was in Bayeux. Het zou heel leuk zijn als DOG nog vaker te bewonderen valt in de wereld. Ik heb het verslag weer uitgeprint en bij het boek “Door ons gedaen” gedaan

  12. Helaas ik wil graag iedereen groeten , maar ik bedoelde :
    EN GROEIT ER HIER OOK ALWEER IETS MOOIS ?
    DAT ZOU MOOI ZIJN !!!!!!!!!!!

  13. Wat een prachtig verslag. Hulde aan alle dames die hiermee bezig zijn geweest.
    Ik voel wel iets voor een “blog-lap”.

  14. Wat hartverwarmend. Een ongelooflijke prestatie. Alle mensen die er bij waren om zoveel moois te zien, dragen het vooraltijd met zich mee: mensen die samenwerken om iets te maken voor altijd. Iets tastbaars.

  15. Prachtig, prachtig, alles is er al over geschreven en daar sluit ik me bij aan.
    misschien iets voor het Gemeente museum in den Haag?????

  16. Prachtig verhaal Berthi.
    En ja er is een boek. “Door ons gedaen” merklappen en merklapmotieven uit Zeeland.
    Uitgeverij den Boer/de Ruiter Vlissingen
    ISBN 9074576265 Enne…ik heb het laatst nog bij v.d.Moosdijk zien staan!!
    Ik kocht het voor mijn verjaardag in 2001 Het boek is, denk ik, een jaar eerder uitgekomen. Ja…2000 zie ik nu.

  17. Hahaha, als Dijns/Berthi’s idee doorgaat, krijgen we een
    TOPLAP
    in plaats van een LAPTOP!
    Ik doe mee, als het zover is!

  18. Wat een super log-idee van Dijn.
    Op Instituut voor handwerken kun je rekenen.
    Al een heleboel ideeën voor de presentatie.
    Nu moet ik niet doorhollen, eerst zorgen dat ik alles voor de textieldagen voor elkaar krijg.
    Elma

  19. Heeeeeeee, er zijn al bubbels voor DOGG!!! :-))) B-ness, there you go! (*lanceert champagnekurk*) Bruisende PLOP!

  20. Dank je wel dat je dit bijzondere verhaal met ons hebt willen delen, heb er van genoten en wat een mooie kerk was dat. Groetjes Joke

  21. O Berthi je kan het ook niet laten…..er borrelt al weer een idee omhoog bij je voor een internet LAP etcetera…… ga zo maar door er moet leven in de brouwerij blijven. groetjes LIES

  22. Het zou wel een heeeel leuk project zijn, Berthi en Dijn. Kijk er nu al naar uit!! Prachtig verslag over Bayeux!

  23. Wat een fantastisch resultaat Berthi voor deze merklap, 125,67 lang las ik. Ongelofelijk!! En de details die jij eerder al liet zien zijn zo prachtig en ik kan me herinneren dat Hilly er ook heel mooie foto’s van liet zien. Geweldig dat deze merklap erkenning krijgt, zelfs van historici e.a. en terecht.
    Ik hoop deze merklap echt nog eens in het echt te kunnen gaan bewonderen.
    En wat lees ik daar … gaan we naar Japan ??? ;- )

  24. @ine, ik had het boek gelijk gekocht toen het uit was. Het is een prachtig naslagwerk, met patroontjes.
    Ik heb het boek net weer tevoorschijn gehaald.
    @Saskia, schitterende woordspeling. Jij weet al wat je bijdrage zal zijn, als je mee gaat doen. Het gaat nog wel eventjes duren zoals je leest. Over twee jaar als mijn boekje klaar is en ik ervan ben bijgekomen!:-)
    @Elma, super jouw enthousiasme!
    @Dijn, :-)))))
    @Lies Huizer, jij weet het!:-)))
    @Betty, jij bent ook al enthousiast. Wat heeft Dijn toch weer veel losgemaakt!:-) Wel ontzettend leuk!
    @Corrie, waarom niet naar Japan?:-))) Dijn zoekt het niet dicht bij huis!:-)))
    @YokkoBears ♥ Bears with a HEART ♥, Leuk hé, dat iedereen er al meteen op inspringt!

  25. Het plannenplantje is gepoot en zullen wij het nu regelmatig water geven , anders
    gaat het dood . . .
    Ik vind dit een super heerlijke tijd iets uitdenken en plannen van te voren .
    Ik bedenk me soms suf en kom alleen maar tot denken .

  26. Prachtig project, toendertijd op de voet gevolgd en het prachtige boek gekocht.
    Mooi dat het zo bewonderd kan blijven !!

  27. Wat een leuke reacties allemaal!
    Nooit gedacht, toen we het plan uitdachten, wat voor leuke gevolgen dit allemaal teweeg zou brengen.
    Het boek ‘Door ons gedaen’was al een tijd uitverkocht. Dankzij een forse ondersteuning van twee dames konden we het laten herdrukken. Voor de Franse en Engelse bijlage hebben we vertalers gezocht.
    Christine Finlow Bates, een van de borduursters (zie blz. 152 in D.O.G.)heeft de Engelse vertaling gratis gedaan en voor de Franse hebben we een professionele vertaalster gehad.
    Christine is Nieuw-Zeelandse en woonde toentertijd in Bruinisse, zij heeft samen met twee Engelse vriendinnen die ook in Br. woonden lap no 152 geborduurd. Momenteel woont ze weer in Nieuw-Zeeland en zij stuurde steeds de vertaalde stukjes naar mij op. ‘A hell of a job’ voor haar maar ze vond het toch heel leuk om te doen.
    Beide vertaalsters vonden het heel bijzonder om van iedere borduurder te lezen waarom ze bepaalde dingen op hun gedeelte geborduurd hadden. Ze kregen een kijkje in het leven van iedere deelnemer.
    Van ieders lap is een motiefje omgezet in een telpatroon, dus meer dan 250 patroontjes, o.a. de gemeentewapens en provinciewapen van Zeeland.
    Keuze genoeg voor jullie om je lap zelf samen te stellen. Hoewel onze borduurders/borduusters ook heel veel motieven zelf gemaakt/ontworpen hebben. Wat let jullie?
    Ik ben benieuwd naar jullie plannen om ons te verslaan!!!
    Eef

  28. Wat een leuke reacties allemaal!
    Nooit gedacht, toen we het plan uitdachten, wat voor leuke gevolgen dit allemaal teweeg zou brengen.
    Het boek ‘Door ons gedaen’was al een tijd uitverkocht. Dankzij een forse ondersteuning van twee dames konden we het laten herdrukken. Voor de Franse en Engelse bijlage hebben we vertalers gezocht.
    Christine Finlow Bates, een van de borduursters (zie blz. 152 in D.O.G.)heeft de Engelse vertaling gratis gedaan en voor de Franse hebben we een professionele vertaalster gehad.
    Christine is Nieuw-Zeelandse en woonde toentertijd in Bruinisse, zij heeft samen met twee Engelse vriendinnen die ook in Br. woonden lap no 152 geborduurd. Momenteel woont ze weer in Nieuw-Zeeland en zij stuurde steeds de vertaalde stukjes naar mij op. ‘A hell of a job’ voor haar maar ze vond het toch heel leuk om te doen.
    Beide vertaalsters vonden het heel bijzonder om van iedere borduurder te lezen waarom ze bepaalde dingen op hun gedeelte geborduurd hadden. Ze kregen een kijkje in het leven van iedere deelnemer.
    Van ieders lap is een motiefje omgezet in een telpatroon, dus meer dan 250 patroontjes, o.a. de gemeentewapens en provinciewapen van Zeeland.
    Keuze genoeg voor jullie om je lap zelf samen te stellen. Hoewel onze borduurders/borduusters ook heel veel motieven zelf gemaakt/ontworpen hebben. Wat let jullie?
    Ik ben benieuwd naar jullie plannen om ons te verslaan!!!
    Eef

  29. Sorry Berthi,
    Heb dit laatste bericht twee keer verstuurd.
    Hoop dat je dit gemakkelijk weg kunt werken.
    Eef

  30. Hoe staat het met DOGG?
    Zijn jullie al gevorderd met jullie plannen?
    Eef de Jonge

  31. @Eef de Jonge, voor volgend jaar heb ik geen internetproject. Eerst moet van mijn merklappenboekje klaar komen.
    Wel is er een heel mooi noord-zuid project ontstaan. Het gaat om de pronkrollen. Rechts in kolom komen de pronkjournaals te staan waarin de vorderingen worden verteld. Uiteindelijk kan dit in totaal een aardige hoeveelheid meters opleveren!:-)

  32. Hallo,
    leuk om te lezen hoe alles nu gaat met DOG, het is alweer ruim 8 jaar geleden dat ik er met veel plezier aan mee borduurde, ik deed het gedeelte met Blof erop. Erg leuk dat de lap nu door zoveel mensen van over de hele wereld is gezien, en dat hij over 100 of zelfs 1000 jaar nog steeds waardevol en bekend zal zijn.
    Groeten van Jolanda.

  33. Hello there:
    I have read with great interest about the longest merklap ter wereld. I ben Nederlandse, maar woon al 35 jaar in Canada. Presently I am in a Textile program in Vancouver and would like to do a presentation/paper on the ” Door on Gedaen” merklap. I cannot find any pictures of the piece on the internet and wondered if you would be so kind to e-mail me some pics of the piece or steer me in the right direction where I could find them on line. Heel vriendelijk bedankt.
    Marja

  34. @Marja van Nieuwenhuizen, als je mij een e-mail stuurt via het mailformulier, dat linksboven op mijn blog staat, dan heb ik je mailadres om enkele foto’s te sturen.

  35. Hallo DOG-lezers,
    Sinds enkele weken wordt DOG (Door ons gedaen) – de langste merklap ter wereld – weer geëxposeerd.
    Tot en met 12 september is hij te bewonderen in de Grote of Maria Magdalenakerk te Goes.
    Daar is tevens een tentoonstelling ‘De Zeeuwse kraal centraal’. Kralen op de Zeeuwse streekdrachten.
    De kerk is dichtbij het station van Goes.
    Op dinsdagmiddag en donderdagmiddag om 14.00 uur geven Mia Elmont (de andere ambassadrice van DOG) of ik een rondleiding langs de lap en vertellen over het hele project. Een korte film laat zien hoe de lap is gemaakt en hoe het in o.a. Bayeux was.
    Hoop jullie een keer in Goes aan te treffen in Goes! Groet, Eef

  36. @eef de jonge, geweldig dat de DOG weer tentoongesteld wordt. Er zullen zeker weer veel bezoekers richting Goes gaan.

  37. Hallo allemaal,
    Ineens zijn de expositieplannen van Door ons gedaen gewijzigd.
    De tentoonstelling in Goes wordt a.s. zaterdagavond 5 september onverwacht afgebroken.
    In overleg met de directie van het museum in Goes is besloten om in te gaan op het verzoek van Nagasaki Japan, om de lap daar met heel grote spoed naar toe te brengen zodat die bij de feestelijkheden ter gelegenheid van 400 jaar Japans-Nederlandse betrekkingen in ‘Huis ten Bosch geexposeerd kan worden.’
    DOG blijft tot ongeveer 20 december in Japan!
    Wie DOG nu nog wil zien kan alleen vandaag 4 en morgen 5 september nog naar Goes komen en niet zoals eerder vermeld tot en met de 12e september.
    Groeten van Eef

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *