Embroidery Red


Marcel Wanders heeft de tegel Embroidery Red voor Bisazza ontworpen. Hij heeft zich laten inspireren door het traditionele borduurwerk. Het resultaat is een nieuw patroon met een eigentijdse draai. Leg je de tegel niet op de grond dan is het misschien een idee om dit patroon in kruissteek te borduren op je borduurlap!?

24 gedachten over “Embroidery Red

 1. Dit is een apart ontwerp!
  Ik zag op zijn site dat hij ook een gehaakte stoel, een tafel van kant en een geknoopte stoel heeft ontworpen. Deze man heeft wat met handwerken blijkbaar.

 2. Dit is verrassend dat deze ontwerper zo veel handwerktechnieken gebruikt, voor heel andere materialen. Zou hij vroeger thuis veel van zijn moeder, oma of tante gezien hebben. Ik wil testen hoe de tegel-red werkt als je er meer naast elkaar legt.
  Elma

 3. Het is tegenwoordig enorm in om allerlei gebruiks voorwerpen , meubelbekleding en dergelijke met borduur of handwerk motieven te decoreren .
  In de tijdschriften kom je het steeds vaker tegen . En wij handwerksters worden hier wel een beetje gelukkiger van , het is een soort waardering . Handwerken zou ouwbollig zijn of truttig , dat is dan niet meer zo van toepassing .
  Het motief van deze tegel is op veel manieren te verwerken .
  Inbreien , als haakpatroon en voor patchwork misschien Hawaiaans applicatiewerk .
  Leuk om er mee te gaan stoeien , maar helaas ik heb nog zoveel stoeiwerk . . .!!!!

 4. leuke tegel, heeft wel een grote vloer nodig, of een enkel accent,

 5. Mijn eerste onderzoek heeft uitgewezen dat je de tegels niet zo maar aan elkaar kunt plakken.
  De klok van de kerktoren slaat 9 uur. Tijd om naar de leskamer te gaan.
  Elma

 6. Oeiii, zo’n vloer !!!
  Mooi zo aan de sky-line, apart, maar ik zou steeds steekjes blijven tellen !!
  Mooi patroon voor een tafellaken(tje) !!;-)

 7. @ Elma: Toch zie ik op de site van Bisazza een vloer van deze tegels. (Onder de foto van de tegel zie je een klein formaat. Even aanklikken en hij wordt groot.)

 8. Om het uit te testen heb ik het plaatje wat bleker gemaakt en als achtergrond op mijn Hyves gezet. Ziet er best mooi uit!
  http://pietsas.hyves.nl
  (Morgen zet ik weer het oude plaatje terug, dus als je het wil zien moet je snel zijn!)

 9. Wat zijn we samen toch een geweldige stoeiers hier !
  Ik was ook al even verder gaan snuffelen en zag nog meer mooie motieven .
  Ook op de site van Bisazza onder mosaico vind je bij pools o.a. een soort kelim motief en verder meer aardige patronen . Onderaan prachtige rozen .
  Mooie stof en naald en draad en we kunnen zo beginnen .
  Saskia ik bekeek je mooie achtergrond , warempel dat heb je snel gedaan .

 10. Het is gelukt, door het motief te spiegelen past het aan elkaar en geeft een prachtig patroon.
  Elma

 11. Gerrie, dank voor je tip! heel veel mooie motieven gevonden, die met wat kleuraanpassing als achtergrond op mijn Hyves of mijn eigen sites gebruikt kunnen worden.
  Zou dat eigenlijk wel mogen, copyright-technisch?
  Elna, met spiegelen wordt de aansluiting natuurlijk helemaal perfect! Kun je ons een plaatje laten zien?

 12. Heel knap gedaan Saskia !
  Stoeien jullie maar lekker verder…….

 13. Gaat er iemand een telpatroon van maken?? Of is dat “verboden”? ivm copyright. Handwerken is wel heel hip aan het worden, komen we van het imago, truttig en stoffig, af.

 14. Wij zijn onschuldig bezig zonder er bij na te denken dat het een ontwerp is van Marchel Wanders en Berthi heeft ons weer lekker laten denken en stoeien met het ontwerp. Wij kunnen het niet maken om even een patroontje op internet te zetten zonder toestemming van de ontwerper.
  Elma

 15. Na de hele dag buiten bezig geweest te zijn, lees ik jullie reacties nu pas.
  Het is een ontzettend leuk ontwerp van Marcel Wanders. Dit ontwerp maakte hij voor Bisazza en zij bezitten de copyright rechten. Ik zou zeker geen patroon op internet plaatsen, eigenlijk is het al een patroon. Als je wilt kun je het zo borduren.
  @Saskia, ik zou dit zeker niet als achtergrondmotief nemen voor één van je sites. Vokgens mij mag het zelfs niets.
  Ik heb de afbeelding geplaatst met een link naar de ontwerper en voor wie hij het heeft ontworpen. Eigenlijk reclame voor ze.
  Máár… dit patroon voor andere internetdoeleinden gebruiken, zou ik zeker niet doen.
  @astridvanbeers, het is maar goed dat er de laatste tijd zoveel handwerkontwerpen gebruikt worden voor andere doeleinden. Zo wordt handwerken eindelijk op waarde geschat en gewaardeerd.
  @Elma, klopt helemaal. Er is natuurlijk niets mis mee om dit patroon zelf op een borduurlap te borduren. De tegel is het patroon.

 16. ik vond het erg mooi op die site met die strakke donkere meubels er op…wel iets voor een showroom ,niet voor bij ons

 17. De tegel is erg mooi, maar voor mij ook liever niet zo’n vloer!:-)
  @Saskia, het was wel een erg mooie achtergrond voor je Hyves!

 18. Heel apart. In beige wit zou ik het misschien wel op de vloer willen hebben. Maar dat geeft wel een totaal ander effect en dat zal niet zijn bedoeling zijn. Zwart wit misschien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *